Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hermann Hell vindt dat de horeca te goedkoop is, prijzen moeten omhoog

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Hermann Hell vindt dat de horeca te goedkoop is, prijzen moeten omhoog
Hermann Hell, eigenaar van Hell Kitchen Horeca Groep, geeft aan dat de prijzen in de horeca omhoog moeten. Volgens Hell bevinden horecaeigenaren zich momenteel in een ‘perfect storm’ waarbij de schuldenlast steeds groter wordt. Dit meldt Entree Magazine.

Grondstoffen, energie, huren en personeel. Alles wordt op dit moment duurder voor horecaeigenaren. Daarnaast kampen de meesten ook met een enorme berg schulden die zij moeten afbetalen. De haard moet blijven roken, dus moeten de prijzen in de horeca omhoog, aldus Hell.

Service en entertainment

De ondernemer pleit ervoor dat horecaeigenaren zich daarnaast nog meer inzetten op dat waar hun gasten voor komen: service en entertainment. Het zou volgens Hell zonde zijn als de gasten niet terugkeren, omdat zij het te duur vinden. Eten en drinken kunnen klanten overal, maar zij komen naar de horeca voor service en entertainment. Na een memorabel avondje uit zullen mensen niet klagen over de prijs.

Het draait dus allemaal om de beleving. Een saté van twaalf euro kan op de ene plek te duur gevonden worden, terwijl er voor dezelfde saté in een ander restaurant zonder problemen negentien euro neergelegd wordt. De gast betaalt immers niet alleen voor het eten op zijn bord.

Publiek opvoeden

Volgens Hell is de ‘perfect storm’ het ideale moment om het publiek op te voeden. Om de gasten te laten zien dat zij niet alleen betalen voor het eten op hun bord, maar ook voor het comfort en de sympathieke kelner die aan hun tafel staat. De ondernemer is ervan overtuigd dat Nederland te goedkoop is en dat gasten vaak niet beseffen dat álles wat zij zien in de zaak geld kost.

Beleving te duur

Hell geeft aan dat de beleving het product van de horeca is. Volgens de ondernemer leveren horecaeigenaren geen goed product als de klanten hen te duur vinden. Het biertje is dan niet te duur, maar de beleving.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.