Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

In Almere kun je live toekijken hoe een chef-kok voor jou kookt

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
In Almere kun je live toekijken hoe een chef-kok voor jou kookt
De meeste gasten in een restaurant hebben geen persoonlijk contact met de chef-kok die hun eten bereidt. In Almere bij Jalil Bekkour in zijn eigen keuken kan dit wel. Daar kunnen gasten live toekijken hoe de kok hun diner bereidt. Dit meldt Omroep Flevoland.

Bekkour liet zijn eigen restaurant achter om thuis te kunnen koken voor zijn gasten. Hij was het beu om werkweken van 90 uur te draaien. De chef-kok wilde weer plezier krijgen in het koken en creatief zijn. Hiervoor was het voor hem nodig om terug te gaan de basis.

De chef-kok werd geïnspireerd door een documentaire over de kok Anthony Bourdain. In de uitzending kookte Bourdain voor een klein groepje gasten. Bekkour werd enthousiast van dit idee en besloot het zelf ook te doen. Dat de gasten voortdurend op zijn vingers kijken, vindt de chef-kok geen probleem. Hij heeft de afgelopen twintig jaar in de horeca leerlingen gehad die dit ook moesten doen.

Wisselend menu

Bij Bekkour in zijn thuis-restaurant hangt het af van de natuur wat er op het menu staat. Gasten kunnen iedere twee tot drie weken kiezen uit iets anders. Voorheen was het slechts een kwestie van bellen en de ingrediënten ophalen. Tegenwoordig moet de chef-kok alles van tevoren plannen, omdat hij met micro-seizoenen werkt.

Alle ingrediënten komen van dichtbij, behalve de specerijen in de gerechten. Zo plukt hij eetbare bloemen uit zijn eigen tuin. Daarom moet de chef-kok nu een zaaischema maken en met lokale leveranciers communiceren wie wat heeft.

Hoewel deze aanpak in een zekere zin lastiger is om mee te werken, haalt Bekkour hier meer voldoening uit.

Door: Nationale Horecagids

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.