Belgische Guillaume Noel is viskok 2012
BRUGGE - Chef-kok Guillaume Noël van restaurant Sans Cravate in Brugge maakte vanmiddag het lekkerste en origineelste gerecht klaar met de Vis van het Jaar, pladijs, en wint de Nationale Horecawedstrijd van VLAM.
De titel ‘Viskok van het Jaar' werd al voor de 23ste keer uitgereikt door VLAM. De wedstrijd is voorbehouden aan professionele chef-koks en plaatst de Vis van het Jaar, pladijs, in de kijker.
Voor de 23ste keer ging VLAM op zoek naar de Viskok van het Jaar. Alle Belgische professionele koks konden meedingen naar de titel. Kandidaten moesten een zo lekker en origineel mogelijk gerecht in te sturen met de Vis van het Jaar, pladijs, als hoofdingrediënt.
Een vakjury maakte een voorselectie uit de ingestuurde recepten. Vijf finalisten werden weerhouden om op 21 november live in de demonstratiekeuken van Horeca Expo naar de titel van Viskok van het Jaar te dingen.
Chef-kok Guillaume Noël van restaurant Sans Cravate in Brugge won de wedstrijd met het recept "Pladijs en wulken, dooierzwam met waterkers en luchtige amandelmelk".
© Nationale Horecagids