De introductie van de Fondue Kit
WOERDEN - Grozette B.V. produceert sinds 1963 een assortiment aan kaasproducten voor de voedingsindustrie, foodservice en retail. Na de succesvolle introductie van de verse kaasfondue vorig jaar, introduceert Grozette dit jaar de fondue in een nieuw jasje: de Fondue Kit.
De kit bestaat uit een zakje verse kaas en een flesje fonduebasis met yoghurt en kruiden. De kaasfondue heeft een ‘easy' bereiding en is geschikt voor vegetariërs.
De kaasconsumptie in Nederland is opnieuw gegroeid. Dat blijkt uit onlangs gepresenteerde cijfers van het Productschap Zuivel: van 15,8 kilogram per hoofd in 2000 naar 18,6 kilogram per hoofd in 2010. Ook koken met kaas wint terrein: 20 procent van de consumenten gebruikt het zuivelproduct regelmatig in gerechten.
"Koken met kaas geeft ontelbare toepassingsmogelijkheden, die wij graag met de consument willen delen" aldus Ewald Bontje, Commercieel Directeur Grozette.
Na de succesvolle introductie op de Nederlandse markt, wordt de fondue dit jaar ook internationaal geïntroduceerd. Grozette presenteert de verse kaasfondue in een nieuw jasje: de Fondue Kit.
De kit bestaat uit een zakje vers geraspte kaas en een flesje fonduebasis met yoghurt en kruiden. De Fondue Kit is verkrijgbaar in drie smaakvarianten: Emmental met knoflook en wijn, Gouda kaas met lente-ui en Cheddar met mosterdzaadjes. De varianten Gouda en Cheddar zijn zonder wijn en hiermee ook zeer geschikt voor gezinnen met kleine kinderen.
De kaasfondue heeft een ‘easy' bereiding. De fonduebasis warm je op in een pan en de kaas smelt je erin, even roeren en eet smakelijk! De kaasfondue is geschikt als tapas, bij de borrel of als maaltijd. Je kunt de fondue dippen met brood, soepstengels, aardappeltjes of nachochips, maar ook gezond met groenten en fruit. Denk bijvoorbeeld aan: broccoli, bleekselderij, wortel, komkommer, paprika, champignons, peer, appel of ananas.
© Nationale Horecagids