Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Wijnproeverij Moscato d Asti

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km

AMSTERDAM - De belangstelling voor Italiaanse wijnen is de afgelopen jaren zienderogen gestegen. Vooral mousserende wijnen zijn ongekend populair, prosecco is in Nederland inmiddels ingeburgerd. Behalve in Veneto -de regio rondom Venetië- worden ook in de Noord-Italiaanse regio Piemonte mousserende wijnen geproduceerd. Moscato d'Asti is in Italië minstens zo geliefd en beroemd als prosecco.

Moscato d'Asti wordt aan de voeten van de Alpen al minstens sinds de middeleeuwen geproduceerd. Van oudsher maken wijnboeren de zoet geurende, goudgele mousserende wijn vooral voor eigen consumptie en van druiven die afstammen van het antieke druivenras moscato bianco. De moscato ofwel muskaatdruif is één van 's werelds oudste, meest delicate en geurige druivenrassen. Vanwege de grote aantrekkingskracht die de zoet geurende muskaatdruif uitoefent op bijen, wordt die al in de klassieke oudheid omgedoopt tot de ‘druif van de bijen'.

Moscato d'Asti is een (licht) koolzuurhoudende, zoet alcoholische wijn die in Italië vooral als dessertwijn en 's middags wordt gedronken. Daarnaast is Moscato d'Asti erg populair op feestjes. Het frisse, geurige, bruisende karakter en een beduidend lager alcoholpercentage, maken Moscato d'Asti uitermate geschikt voor alle momenten van de dag, maar ook tot de perfecte wijn voor de beginnende wijnliefhebber.

Op woensdag 26 oktober 2011 organiseert Produttori Moscato d'Asti een wijnproeverij in het Amsterdamse NH Hotel Barbizon Palace. Tijdens de proeverij staat Moscato d'Asti centraal. Van Barbaresco DOCG, Barbera d'Asti DOCG, Barbera del Monferrato DOC, Barolo DOCG, Dolcetto d'Alba DOC, Loazzolo DOC tot Langhe Favorita DOC, daarnaast bestaat de mogelijkheid om een breed scala aan karakteristieke wijnen uit Piemonte te proeven. Ongeveer 21 wijnboeren de regio zijn daarbij aanwezig en zullen de wijnen graag mondeling toelichten.

Tijdens de wijnproeverij serveert Produttori Moscato d'Asti verschillende culinaire specialiteiten uit Piemonte die de unieke smaak en grote diversiteit van wijnen uit Piemonte tot hun recht doen komen.

© Nationale Horecagids

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.