Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hieraan herken je een goed sushirestaurant

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Dol op sushi? Je bent niet de enige. Voor veel Nederlanders heeft sushi de pizza van tafel gestoten. De jacht naar een goed sushirestaurant is daarentegen moeilijker dan het vinden van een goede pizzeria. Hier vind je een aantal tips die de zoektocht naar een goed sushirestaurant gegarandeerd wat gemakkelijker maken!

Geen zin om de deur uit te gaan?

Zit je lekker in pyjama op de bank te Netflixen en ga je even liever niet de deur uit? Een goed sushirestaurant biedt vaak ook de mogelijkheid om sushi thuis te bezorgen. Je vindt vaak meerdere sushibezorgers binnen een stad die ook de omstreken als bezorggebied bestrijken. Zo kun je bijvoorbeeld sushi in Eindhoven bezorgen maar worden hier ook de randstadregio’s bij getrokken. Op die manier heb je ook in de kleinere dorpen rondom de stad de mogelijkheid om goede sushi thuis te laten bezorgen.

All you can eat

Uit een test van de Consumentenbond blijkt dat veel all you can eat restaurants een schrikbarende lage kwaliteit sushi aanbieden. Kom je dus een restaurant tegen waarbij je denkt ‘dit is te goed om waar te zijn’? Misschien is het verstandig om wat verder te zoeken want de kans is groot dat het inderdaad, te goed is om waar te zijn. Goede kwaliteit sushi kost nu eenmaal geld. Kan een restaurant de sushi voor minimale prijs verkopen? Dan is er waarschijnlijk ook minimaal geïnvesteerd in verse ingrediënten.

Ruik je vis?

Staat de deur open en komen de geuren van vis je neus al binnenstromen? Sla deze zaak dan maar beter over; verse vis hoor je namelijk helemaal niet te ruiken.

Algehele uitstraling

Vaak wilt de algehele uitstraling van een zaak al veel zeggen. Is er geïnvesteerd in een mooie diner omgeving of is het alleen geschikt voor een diner onder flikkerende tl-buizen? Hoe professioneel is het personeel? Wordt je netjes onthaald en zitten haren bij elkaar gebonden? Is de zaak schoon en ruikt het er fris? De algehele uitstraling wilt vaak al veel zeggen over de kwaliteit van het eten. Als de eigenaar geen moeite wilt doen voor de uitstraling van het restaurant, hoeveel moeite zal hij dan willen doen voor de gerechten?

(Dit artikel is geschreven in samenwerking met Sakana)

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.