Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hieraan herken je een goed sushirestaurant

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Dol op sushi? Je bent niet de enige. Voor veel Nederlanders heeft sushi de pizza van tafel gestoten. De jacht naar een goed sushirestaurant is daarentegen moeilijker dan het vinden van een goede pizzeria. Hier vind je een aantal tips die de zoektocht naar een goed sushirestaurant gegarandeerd wat gemakkelijker maken!

Geen zin om de deur uit te gaan?

Zit je lekker in pyjama op de bank te Netflixen en ga je even liever niet de deur uit? Een goed sushirestaurant biedt vaak ook de mogelijkheid om sushi thuis te bezorgen. Je vindt vaak meerdere sushibezorgers binnen een stad die ook de omstreken als bezorggebied bestrijken. Zo kun je bijvoorbeeld sushi in Eindhoven bezorgen maar worden hier ook de randstadregio’s bij getrokken. Op die manier heb je ook in de kleinere dorpen rondom de stad de mogelijkheid om goede sushi thuis te laten bezorgen.

All you can eat

Uit een test van de Consumentenbond blijkt dat veel all you can eat restaurants een schrikbarende lage kwaliteit sushi aanbieden. Kom je dus een restaurant tegen waarbij je denkt ‘dit is te goed om waar te zijn’? Misschien is het verstandig om wat verder te zoeken want de kans is groot dat het inderdaad, te goed is om waar te zijn. Goede kwaliteit sushi kost nu eenmaal geld. Kan een restaurant de sushi voor minimale prijs verkopen? Dan is er waarschijnlijk ook minimaal geïnvesteerd in verse ingrediënten.

Ruik je vis?

Staat de deur open en komen de geuren van vis je neus al binnenstromen? Sla deze zaak dan maar beter over; verse vis hoor je namelijk helemaal niet te ruiken.

Algehele uitstraling

Vaak wilt de algehele uitstraling van een zaak al veel zeggen. Is er geïnvesteerd in een mooie diner omgeving of is het alleen geschikt voor een diner onder flikkerende tl-buizen? Hoe professioneel is het personeel? Wordt je netjes onthaald en zitten haren bij elkaar gebonden? Is de zaak schoon en ruikt het er fris? De algehele uitstraling wilt vaak al veel zeggen over de kwaliteit van het eten. Als de eigenaar geen moeite wilt doen voor de uitstraling van het restaurant, hoeveel moeite zal hij dan willen doen voor de gerechten?

(Dit artikel is geschreven in samenwerking met Sakana)

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.