Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Hotel start zoektocht naar personeel met sollicitaxi

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Hotel start zoektocht naar personeel met sollicitaxi
Binnenkort opent een nieuwe vestiging van hotelketen Fletcher zijn deuren aan de rand van het Waterloopbos bij Vollenhoeve. Daar moet het hotel een aantal werknemers voor vinden, welgeteld 80. Dat is een flinke hoeveelheid. Om het sollicitatieproces te bevorderen gebruiken zij daarom een nieuwe methode voor sollicitaties: de sollicitaxi. Deze luxe taxibus rijdt door omliggende dorpen op zoek naar mensen die in het hotel willen werken. Dit meldt RTV Oost.

Eén van de eerste sollicitanten noemt het ‘relaxed’. Nadat hij in de taxi is ingestapt op de markt in Emmeloord, voelt hij de ontspannen sfeer. Hij hoeft daarnaast geen afspraak te maken en kan gewoon de taxi instappen, wat dit gevoel voor hem versterkte. Danny Kurver, de manager van het hotel, zegt dat zij het contact zo laagdrempelig mogelijk willen houden.

De jongen komt met een brede glimlach de taxi uit. Helemaal rond is het nog niet, maar het gaat enkel om een paar losse eindjes. Maar de kans is erg groot dat hij de functie als facilitair medewerker gaan invullen.

Alles uit de kast trekken

Het personeelstekort is nijpend in de horeca. Zaken moeten alles uit de kast trekken willen zij voldoende gekwalificeerd personeel aantrekken. Daarom is het Fletcher hotel op deze maatregel overgestapt. Volgens hun werpt het zijn vruchten af. “Dankzij deze actie zie je dat er toch veel sollicitanten zijn, dat is echt boven verwachting”, zegt Jan Lenstra van Fletcher Hotels. Hij vindt het belangrijk om het personeel te binden aan het bedrijf. Daarom vergoeden zij de reiskosten van hun werknemers en betalen ze een goed loon.

Ondertussen is een nieuw persoon de taxi ingestapt. De man is zestig, maar voelt zich goed voor een nieuwe uitdaging. Daarom kijkt hij naar een nieuwe baan in de spoelkeuken van het hotel. Zijn voorwaarde is wel dat hij niet op de fiets naar het hotel hoeft, maar dat vervoer vergoed wordt voor hem.

Veelbelovende gesprekken

Kurver ziet dat de gesprekken direct al veelbelovend zijn. Zo had hij een gesprek met een vrouw van over de 60 jaar. Die zei dat ze altijd te horen krijgt dat ze te oud is voor een nieuwe baan. Daarom was ze extra verbaasd toen ze hoorde dat ze was aangenomen bij het hotel. De manager denkt dat, als ze op deze manier doorgaan, genoeg personeel hebben voor de opening in maart. Het hotel is nog niet klaar en zoekt nog personeel van koks tot nachtportiers. De sollicitaxi zal vrijdagmiddag in Zwartsluis en zaterdag in Marknesse staan.

Door: Nationale Horecagids

25 mei '23 ( 8:51)

Stembussen Publieksprijs Dutch Hotel Award 2023 tot en met 31 mei geopend

Voor de Publieksprijs van de Dutch Hotel Award 2023 zijn dit jaar tien hotels genomineerd. Stemmen op een winnaar hiervoor kan nog tot en met 31 mei 2023. Op 20 juni wordt tijdens een event in Utrecht de winnaar bekendgemaakt. Dit meldt Misset Horeca.

24 mei '23 (10:47)

Plannen voor hotel-resort bij Biggekerke bijna klaar

Dormio heeft plannen voor de herinrichting van een aantal gebouwen van het hotel-resort op het Kaasboerterrein bij Biggekerke. De architect, Joost Knijff, zegt dat het de intentie is om deze ‘losjes uit te strooien’, meldt PZC.

23 mei '23 (12:25)

Eindhoven in de greep van Champions League: ‘Alle hotels zitten tjokvol’

Op zaterdag 3 juni is de finale van de Champions League in het uitverkochte PSV-stadion. De stad bereidt zich er al volop op voor. Ook de hotels merken dat er een speciaal evenement aan de gang is. Terwijl de clubs FC Barcelona en Vfl Wolfsburg tegen elkaar gaan voetballen, wordt het flink aanpoten in de hotels van de lichtstad. Jeroen Renders van Eindhovens Hoteliers Overleg stelde dat alle 29 hotels vol zitten. Dat komt volgens hem neer op 2.900 geboekte kamers. Dat meldt Omroep Brabant.

23 mei '23 (12:18)

Hotels.nl verkiest Hotel De Bonte Wever in Assen als Beste Hotel van Drenthe

Het was een aangename verrassing voor Hotel De Bonte Wever in Assen. Hotels.nl verkoos het hotel als beste Drentse hotel. Het is een prestigieuze prijs die bewijst dat een hotel voortreffelijke service levert, uitmuntende faciliteiten heeft en de gasten een goede ervaring biedt. Dat meldt events.nl.

22 mei '23 (18:09)

Eis van 10 jaar en tbs voor dood vriendin in hotel Wassenaar

Tegen een 33-jarige man uit Leiden is maandag tien jaar celstraf en tbs met dwangverpleging geëist na de dood van zijn vriendin in een hotel in Wassenaar. Hotelmedewerkers vonden het lichaam van de 40-jarige vrouw op 3 januari 2022 in de hotelkamer. Volgens het Openbaar Ministerie is de man verminderd toerekeningsvatbaar.

22 mei '23 (12:08)

Komende zomer opent deze skybar in DoubleTree by Hilton Amsterdam

Energie, kunst, kleur en steeds veranderende luchten. Dat is de inspiratie gebruikt voor de nieuwe skybar die deze zomer gaat openen in het DoubleTree by Hilton Amsterdam. De nieuwe cocktailbar en private event space LuminAir wil door middel van het interieur en een dynamische service exclusiviteit uitstralen. Dat meldt Hospitality Management.

22 mei '23 (10:38)

Geen personeel maar wel open: urban hotel Moloko in Enschede

Het kostte de ondernemer bijna tien jaar om zijn twee ondernemingen, waaronder hotel, in te richten. Maar dan heb je ook wat. Niet alles, want het hotel mist één belangrijk ding: personeel. Gelukkig is het hotel in Enschede daarop ingesteld, meldt de Ondernemer.

19 mei '23 (12:02)

Mogelijke samenwerking Sergio Herman en Kruisherenhotel Maastricht

Het Kruisherenhotel in Maastricht is op zoek naar een gastronomische invulling voor de uitbreiding van het hotel. Daarvoor is de Oostwegel Collection, de eigenaar van het hotel, in gesprek met de Sergio Herman Group. Oostwegel wil in het nieuwe deel een ‘hoogwaardig casual fine dining restaurant’ neerzetten. Het is heel goed mogelijk dat zij hiervoor een partnerschap aangaan met de bekende Zeeuwse topchef Sergio Herman. Dat meldt de Ondernemer.

19 mei '23 (10:37)

Bouw Hotel Britannia in Vlissingen ligt half jaar stil

In april kreeg de projectontwikkelaar AVV Beheer van Hotel Britannia in Vlissingen te horen. Voor een transportvergunning was een bodemonderzoek naar PFAS nodig. Tijdens de uitvoering hiervan bleek dat de bodem zwaar verontreinigd is met deze stof. De verdere bouw ligt voor een half jaar stil, want de bodem moet gereinigd worden. De projectontwikkelaar stelt de gemeente aansprakelijk voor de vervuiling, meldt de internetbode.

19 mei '23 ( 9:19)

Afghaans gezin mag in Theaterhotel blijven na weigering woning

Een Afghaans gezin dat in het Theaterhotel in Almelo verblijft, hoeft daar niet te vertrekken. De rechtbank heeft dit besloten. Vorig jaar werd het gezin door het COA een woning aangeboden in Zeeland, maar dat . Het COA wil het gezin uit het hotel hebben voor de doorstroming van de asielzoekersopvang. Daar ging de rechter niet in mee en bepaalde dat het gezin het huis terecht heeft afgewezen. Dat meldt RTV Oost.