Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

De lekkerste drankjes om op het terras te schenken

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 8 min
location_on [xx]km
De lekkerste drankjes om op het terras te schenken
Het terrasseizoen staat weer in de startblokken. De terrasjesmensen gaan op zoek naar een uitvalsbasis om hun colaatje en rosétje te drinken. Maar zijn dit écht de dranken die de gasten drinken? In dit artikel wordt gekeken naar de trends van lekkere (en lucratieve) drankjes om in het zonnetje te serveren!

Een glaasje rosé, zacht en licht bier en een portie bitterballen in het zonnetje op het terras. Dit aangezicht gaan we de komende tijd weer steeds meer zien. Wil jij die mensen op jouw terras hebben? Verleid ze dan met deze drankjes:

Frisse en fruitige wijnen

Om de lijst mee af te trappen een trend die misschien vanzelfsprekend is, maar absoluut niet mag ontbreken bij serveren van aantrekkelijke drankjes. Een rosé is het perfecte voorbeeld van een fris en fruitig wijntje. Vaak kom je dan uit op een Franse rosé, maar er zijn ook heerlijke alternatieven uit landen zoals Italië. Een frisse en lichte witte wijn doet het ook altijd goed op het terras.

Zomerse speciaalbieren

Wat is er lekkerder dan neerploffen op een comfortabele terrasstoel met een licht en zomers biertje. Je ziet het ook in de supermarkten: is het lekker weer, dan zijn de flesjes Corona en Desperados binnen de kortste keren uit de schappen verdwenen. Deze trend vertaalt zich ook naar het terras. Mensen zoeken naar een licht en fris biertje dat makkelijk wegdrinkt.

Cocktails

Cocktails bestaan vaak uit een mix van frisdrank en sterke dranken met smaakmakers en bitters. Op het terras worden deze drankjes steeds vaker besteld en daar kan dus goed op worden ingespeeld. Waar vorig jaar de Espresso Martini de markt veroverde, geldt voor de zomer dat de cocktails frisser en fruitiger mogen. Denk aan de Spritz, een combinatie van mousserende wijn met bruiswater en vruchten(sap). Een heerlijke cocktail is bijvoorbeeld een Limoncello Spritz, goed fris van smaak en ideaal om op het terras te serveren. Maar ook lichte appelcider of een cocktail met vers fruit en goede kruidencombinaties zijn de perfecte cocktails om zonnebadende gasten te schenken.

Alcoholvrij

Een trend die niet alleen steeds populairder wordt maar ook nog eens functioneel is. Gasten die met de auto zijn gekomen limiteerden zichzelf vaak tot frisdranken. Tegenwoordig kunnen BOB’ers echter net zo goed genieten van een non-alcoholisch drankje. Veel brouwerijen en wijnhuizen zijn naast hun normale assortiment ook steeds meer alcoholvrije dranken aan het ontwikkelen. De frisse en fruitige wijnen zijn bijna net zo makkelijk te bestellen. Dat geldt ook voor bieren. De bierliefhebbers die geen alcohol willen drinken hebben tegenwoordig net zo veel keuze, zelfs in speciaalbieren.

Tip: veel cocktails zijn ook alcoholvrij te maken!

Huisgemaakte ijsthee of ijskoffie

Op het terras zijn ijsthee en -koffie steeds meer populariteit aan het vergaren. Huisgemaakte ijsthee is daarnaast een perfecte margemaker. De ingrediënten zijn goedkoop en het drankje kan tegen een mooie prijs verkocht worden. Tip: bied de gasten de optie voor een bruisende of niet-bruisende ijsthee.

Daarnaast is ijskoffie een populair drankje op het terras. Met verse koffie en ijsklontjes kun je zo een heerlijk drankje in elkaar zetten.

Met deze lijst kun je als horecaondernemer hopelijk wat inspiratie opdoen uit deze trendy terrasdrankjes. Na al deze lekkere en populaire drankjes zijn wij zelf ook wel toe aan een zomers terras. Welke drankjes ga jij serveren?

Door: Nationale Horecagids

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.