Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

De lekkerste drankjes om op het terras te schenken

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 8 min
De lekkerste drankjes om op het terras te schenken
Het terrasseizoen staat weer in de startblokken. De terrasjesmensen gaan op zoek naar een uitvalsbasis om hun colaatje en rosétje te drinken. Maar zijn dit écht de dranken die de gasten drinken? In dit artikel wordt gekeken naar de trends van lekkere (en lucratieve) drankjes om in het zonnetje te serveren!

Een glaasje rosé, zacht en licht bier en een portie bitterballen in het zonnetje op het terras. Dit aangezicht gaan we de komende tijd weer steeds meer zien. Wil jij die mensen op jouw terras hebben? Verleid ze dan met deze drankjes:

Frisse en fruitige wijnen

Om de lijst mee af te trappen een trend die misschien vanzelfsprekend is, maar absoluut niet mag ontbreken bij serveren van aantrekkelijke drankjes. Een rosé is het perfecte voorbeeld van een fris en fruitig wijntje. Vaak kom je dan uit op een Franse rosé, maar er zijn ook heerlijke alternatieven uit landen zoals Italië. Een frisse en lichte witte wijn doet het ook altijd goed op het terras.

Zomerse speciaalbieren

Wat is er lekkerder dan neerploffen op een comfortabele terrasstoel met een licht en zomers biertje. Je ziet het ook in de supermarkten: is het lekker weer, dan zijn de flesjes Corona en Desperados binnen de kortste keren uit de schappen verdwenen. Deze trend vertaalt zich ook naar het terras. Mensen zoeken naar een licht en fris biertje dat makkelijk wegdrinkt.

Cocktails

Cocktails bestaan vaak uit een mix van frisdrank en sterke dranken met smaakmakers en bitters. Op het terras worden deze drankjes steeds vaker besteld en daar kan dus goed op worden ingespeeld. Waar vorig jaar de Espresso Martini de markt veroverde, geldt voor de zomer dat de cocktails frisser en fruitiger mogen. Denk aan de Spritz, een combinatie van mousserende wijn met bruiswater en vruchten(sap). Een heerlijke cocktail is bijvoorbeeld een Limoncello Spritz, goed fris van smaak en ideaal om op het terras te serveren. Maar ook lichte appelcider of een cocktail met vers fruit en goede kruidencombinaties zijn de perfecte cocktails om zonnebadende gasten te schenken.

Alcoholvrij

Een trend die niet alleen steeds populairder wordt maar ook nog eens functioneel is. Gasten die met de auto zijn gekomen limiteerden zichzelf vaak tot frisdranken. Tegenwoordig kunnen BOB’ers echter net zo goed genieten van een non-alcoholisch drankje. Veel brouwerijen en wijnhuizen zijn naast hun normale assortiment ook steeds meer alcoholvrije dranken aan het ontwikkelen. De frisse en fruitige wijnen zijn bijna net zo makkelijk te bestellen. Dat geldt ook voor bieren. De bierliefhebbers die geen alcohol willen drinken hebben tegenwoordig net zo veel keuze, zelfs in speciaalbieren.

Tip: veel cocktails zijn ook alcoholvrij te maken!

Huisgemaakte ijsthee of ijskoffie

Op het terras zijn ijsthee en -koffie steeds meer populariteit aan het vergaren. Huisgemaakte ijsthee is daarnaast een perfecte margemaker. De ingrediënten zijn goedkoop en het drankje kan tegen een mooie prijs verkocht worden. Tip: bied de gasten de optie voor een bruisende of niet-bruisende ijsthee.

Daarnaast is ijskoffie een populair drankje op het terras. Met verse koffie en ijsklontjes kun je zo een heerlijk drankje in elkaar zetten.

Met deze lijst kun je als horecaondernemer hopelijk wat inspiratie opdoen uit deze trendy terrasdrankjes. Na al deze lekkere en populaire drankjes zijn wij zelf ook wel toe aan een zomers terras. Welke drankjes ga jij serveren?

Door: Nationale Horecagids

26 mei '23 (10:47)

Urk gaat de tachtig illegale barretjes niet meer gedogen maar legaliseren

 In Urk zijn er ongeveer tachtig illegale barretjes op bedrijventerreinen te vinden, maar de gemeente hanteert een gedoogbeleid. Daar komt een einde aan. Volgens burgemeester Cees van den Bos gebeuren er in zulke ‘zuipketen’ of ‘jeugdhonken’ te veel dingen die het daglicht niet kunnen verdragen, zoals minderjarigen die in aanraking komen met volwassenen die drugs gebruiken en misbruik van meisjes. Dit meldt De Stentor.

26 mei '23 ( 9:22)

Café The Sting in Almere Haven langer dicht op last van burgemeester

De burgemeester van Almere heeft besloten buurtcafé The Sting drie maanden langer gesloten te houden. Het café was al twee weken dicht in verband met een schietpartij door een cafégast. Daarbij verwondde hij een 53-jarige man. Dit meldt Omroep Flevoland.

25 mei '23 ( 9:27)

Corona, prijsstijgingen, regeltjes en rookverbod zijn veel kroegen en clubs fataal

De afgelopen jaren zijn de regels voor cafés en nachtclubs strenger geworden. Tel daar de veranderende uitgaanscultuur en de coronapandemie bij op en je hebt een bijna fatale formule. En dat blijkt ook uit de cijfers. In de eerste vier maanden van 2023 moesten 575 kroegen en clubs de de deuren definitief sluiten. Dit meldt Trouw.

23 mei '23 (10:24)

Weg afgesloten om mogelijk explosief bij Rotterdams café

Bij een café aan de Oostzeedijk in Rotterdam is in de nacht van maandag op dinsdag een explosief afgegaan. De voordeur is beschadigd. Er zijn geen gewonden, meldt de politie.

19 mei '23 (11:48)

Nieuwe brunchzaak open in De Pijp in Amsterdam: Florentin

De Amsterdamse wijk De Pijp had nog niet genoeg horecazaken. Daarom opende er een nieuw brunchcafé in de hippe wijk: Florentin. In de zaak aan de Eerste Sweelinckstraat ligt de focus op Israëlische gerechten zoals mezze en shakshuka. De eigenaren van het restaurant zijn Batya Post en Ricardo Chaves. Dat meldt Entree Magazine.

17 mei '23 (13:07)

ABN AMRO: ‘Strandpaviljoens gaan zonnige toekomst tegemoet’

De ABN AMRO voorspelt dat de strandpaviljoens in Nederland een overwegend goed jaar gaan meemaken. Meer dan de helft  van de ondernemers, 60 procent, is positief gestemd. Zij verwachten dat zij dit jaar óf dezelfde omzet óf meer omzet dan vorig jaar gaan maken. Toch verwacht twee derde ook dat de marges een stuk lager liggen. Dit blijkt uit een onderzoek van ABN AMRO onder 149 strandpaviljoenhouders.

16 mei '23 (14:31)

Gemeente Groningen start campagne ‘stoep vrij, iedereen blij’ voor terrassen binnenstad

De eerste warme dag hebben we al achter de rug, het zonnetje begint al te branden. Kortom: tijd voor een terrasje. De gemeente Groningen is blij dat de binnenstad weer volstroomt met terrasbezoekers. Maar Stadjers roept bezoekers en ondernemers wel op om rekening te houden met elkaar. Zo komt de doorgang niet in het geding en kan iedereen van het zomerweer genieten. Dat meldt Gemeente Groningen.

16 mei '23 (13:46)

Experts waarschuwen niet voor happy hours, maar voor ander alcoholgevaar

In Zwolle en Apeldoorn worden de happy hours in de horeca al aangepakt. Deze gemeentes willen af van de stuntprijzen voor alcohol. Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP) vindt dit een goed idee. Maar wel is directeur Wim van Dalen verbaast dat het nog steeds over dit onderwerp gaat. Volgens hem is er een nog veel grotere dreiging dat goedkope drankjes, meldt de Stentor.

16 mei '23 (10:26)

Dit is de naam van de nieuwe kroeg op de plek van café Philip in Tilburg

Afgelopen februari kondigde de eigenaar van café Philip aan de Heuvel in Tilburg. Toen zei de ondernemer dat hij op zoek was naar iemand die ‘net zoveel enthousiasme heeft als ik had toen ik op mijn 25 begon’. En die heeft hij gevonden. Afgelopen maandag maakte de eigenaar bekend dat de kroeg niet alleen een nieuwe uitbater, maar ook een nieuwe naam krijgt. Vanaf nu gaat café Philip verder als Café Bar De Kruik. Het wordt een huiskamercafé met een warme sfeer ‘op de gezelligste straat van Tilburg’. Dat meldt het AD.

15 mei '23 (13:38)

Tweede locatie The Villy opent in Terraced Tower in Rotterdam

Vandaag, 15 mei, is de opening van de nieuwe locatie van The Villy. Na de eerste vestiging in Amsterdam, The Villy Rhapsody, opent nu een tweede locatie in Rotterdam. Deze is gevestigd in het Maritiem District om de hoek van de Markthal. Daar worden werken en leven met elkaar gecombineerd in het centrum van de Maasstad.