Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Burgemeester stelt bedreigde horecaondernemers Utrecht gerust

Door Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Burgemeester stelt bedreigde horecaondernemers Utrecht gerust
Utrechtse horecaondernemers die een bedreiging hebben ontvangen, zijn door de burgemeester Dijkstra benaderd met de boodschap dat zij niet hoeven te vrezen voor deze intimidaties. Vorige week dreigde een anonieme afperser dat zaken gesloten zouden worden als die niet 3200 euro aan Bitcoins aan de persoon zouden betalen. Dat meldt het AD.

Afgelopen donderdag moest een Utrechts restaurant aan de Kanaalstraat de deuren sluiten op last van de burgemeester. Daar was namelijk een projectiel – volgens buurtbewoners was het een handgranaat – aan de deurklink gehangen. De bedreiging luidt dat als andere horecaondernemers de afperser niet betalen, hetzelfde lot voor hen geldt, aldus de afperser.

Burgemeester Dijksma laat aan de horecaondernemers weten op de hoogte te zijn van de dreigementen. Om de onrust bij de ondernemers weg te nemen heeft zij hen laten weten dat een horecazaak niet gesloten gaat worden als deze gechanteerd wordt. Volgens haar zit de politie ‘er bovenop’. Ook stelt ze dat een zaak niet zomaar wordt gesloten.

Niet ingeven aan chantage

Zo’n besluit om een zaak te sluiten gaat niet van de ene op de andere dag. Er wordt volgens de burgemeester met ‘grote zorgvuldigheid’ naar de zaken gekeken en de politie maakt daarvoor een bestuurlijke rapportage. Daarbij stelt zij dat het uitgangspunt is dat ze geen gehoor geven aan chantage.

Bericht

Meerdere horecaondernemers uit de stad bevestigden vorige week dat een aantal zaken een bericht kregen met de boodschap en die zouden daarvan melding hebben gemaakt in een horeca-app, met meer dan tweehonderd ondernemers uit Utrecht en omstreken. De berichten en mails zouden vanaf lastig traceerbare prepaid nummers en mails zijn verzonden. Er is inmiddels een aangifte gedaan en daarnaast is de horeca-wijkagent op de hoogte.

Melding

Op het moment dat een horecaondernemer een bedreiging toegestuurd krijgt, roept de burgmeester op om dit direct te melden. Wanneer het om een serieuze bedreiging gaat raadt zij aan om het alarmnummer te bellen. De wijkagent is ook nauw betrokken bij de situatie.

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.