Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Bekende snackbar van Jack Snack in Den Haag moet sluiten na zestien jaar

Door Nationale Horecagids
schedule 8 min
location_on [xx]km
Bekende snackbar van Jack Snack in Den Haag moet sluiten na zestien jaar
Er zit niets anders op voor Jack om de deuren van zijn snackbar te sluiten. Dat is wat hij tegen zichzelf blijft zeggen. De ondernemer achter Jack Snack moet er gedwongen mee kappen. Hij heeft ongezond hard gewerkt de afgelopen jaren en heeft last van hartfalen. “Mijn bloeddruk is veel te hoog.” Dat meldt de Ondernemer.

De rode cijfers krijgt Jack maar niet weggewerkt. Hij vertelt dat hij de afgelopen drie jaar al 30.000 euro in het rood staat. Het maakt niet uit hoe hard hij zijn best doet, zijn schuld wordt maar niet kleiner. Volgens de ondernemer lopen de zaken wel weer goed, maar kan de gedane schade niet meer worden ingehaald.

Afscheid nemen van zijn bekende snackbar aan Het Kleine Loo in Den Haag is zichtbaar pijnlijk voor de ondernemer. In de zestien jaar dat Jack frieten bakt, is hij samen met zijn onderneming uitgegroeid tot een begrip. Zo won hij in 2013 de AD Friettest en bleef de jaren die volgenden steevast in de top 5.

Opgroeien in armoede

De jeugd van Jack, wiens echte naam Jack Sackman van Denderen is, was niet de makkelijkste. Hij werd als baby geadopteerd door ‘een hele bijzondere vrouw’, genaamd Vina Carolina Sackman Leluly. Zij had zelf al vier kinderen en hielp met de opvoeding van nog eens twintig kinderen.

Vaak was er weinig geld. Dat betekende dat Jack soms niet eens brood kon eten. Op het moment dat er wel wat geld was, probeerde Vina Jack zo zelfstandig mogelijk te maken, onder ander door hem te leren koken.

Vlak voor de eindexamens, toen Jack 17 jaar oud was, overleed zijn moeder. Dat sloeg er hard in. Om met de tegenslag om te kunnen gaan ging Jack kickboksen.

Ontstaan snackbar

Jack werkte in de jaren erna bij meerdere horecazaken in Den Haag. Daar ontstonden zijn eigen ideeën voor een onderneming. Zestien jaar geleden waagde hij de stap om zijn eigen zaak neer te zetten. “En als je voornaam Jack is, dan is de naam Jack Snack zo bedacht.”

Die stak er vanaf dag één al bovenuit. De ondernemer vertelt dat kwaliteit voor hem het belangrijkst is. Daarom gebruikt hij ook geen fabriekspatat, maar verse aardappelen die hij vervolgens zelf bereidt.

AD Friettest

In 2013 kreeg Jack het nieuws dat hij de AD Friettest had gewonnen. Van overal en nergens kwamen mensen langs bij de zaak om een zakje frieten te scoren. Deze overwinning zou volgens Jack leiden tot financiële zekerheid voor zijn zaak. Tot het noodlot toesloeg: corona. Jack kon alleen een lening krijgen om overeind te blijven. Dat bleek niet genoeg. Jaren is er geen cent binnen gekomen.

Pijntjes

Alsof de pandemie nog niet genoeg was, begon Jack ook pijntjes te krijgen. Die probeerde de ondernemer te onderdrukken, tot het moment dat hij steeds vaker duizelig was en het gevoel had alsof hij zijn bewustzijn verloor. Een dokter bezoeken was geen slecht idee.

Dat bleek al helemaal gezien de reactie van de arts. Jack heeft een gevaarlijk hoge bloeddruk, met alle risico’s inbegrepen. “Hij vertelde me dat ik op klappen sta.”

Dat was de druppel voor Jack. Al die tijd werkte de frietbakker meer dan zes dagen in de week. Niet alleen miste hij daardoor veel thuis, maar heeft het ook zijn gezondheid teniet gedaan. Ondanks dat het pijn in zijn hart doet, besluit Jack om de snackbar te sluiten.

Te koop

Sinds twee weken staat de frietwinkel van Jack te koop aangeboden. Op die manier hoopt hij van zijn schulden af te komen. Hij wil weer terug naar de sportwereld. Instructeur bij een kickboksschool lijkt hem wel wat.

18 december '23 (13:32)

Veroordeling: 30 jaar cel voor dubbele moord McDonald's in Zwolle

Voor het doodschieten van twee broers in een vol McDonald's-restaurant in Zwolle is een 34-jarige man tot dertig jaar cel veroordeeld. De rechtbank achtte maandag een dubbele moord bewezen.

18 december '23 ( 8:02)

Jandino Asporaat even bang dat er geen interesse in FC Kip zou zijn

Jandino Asporaat heeft "heel even de angst gehad" dat zijn FC Kip-restaurant geen storm zou lopen. Het idee is zo'n vier jaar geleden ontstaan en was dus "gebaseerd op mijn populariteit toen", zegt Asporaat in gesprek met het ANP. "Maar dan ga je open en dan ontploft het."

06 december '23 (17:04)

McDonald's wil binnen enkele jaren van 41.000 naar 50.000 restaurants

McDonald's wil in 2027 wereldwijd zo'n 50.000 restaurants hebben. Nu staat de teller bij de Amerikaanse fastfoodketen nog op ruim 41.000 locaties, maar McDonald's streeft ernaar komende jaren duizenden nieuwe vestigingen te openen.

28 november '23 (12:32)

Verdachte dubbele moord McDonald's zegt bij opening strafzaak geen woord

"Dan gaat Nederland het zien, dat ik onschuldig ben", zei Veysel Ü. toen hij onderzocht werd in het Pieter Baan Centrum. Maar bij de start van de behandeling van de strafzaak rond de dubbele moord in een McDonald's-restaurant in Zwolle zwijgt de 34-jarige verdachte.

31 oktober '23 ( 9:09)

Duurdere hamburgers blijven winst McDonald's stuwen

Fastfoodketen McDonald's blijft veel hamburgers en andere producten verkopen, ondanks de forse prijsverhogingen van het afgelopen jaar. De omzet en de winst stegen de afgelopen maanden onverwacht hard door, nadat het Amerikaanse bedrijf deze zomer nog had gewaarschuwd voor een vertraging van de groei. De economische tegenwind is nog niet zo sterk dat McDonald's daar al veel last van heeft.

16 juni '23 ( 9:58)

Kwalitaria opent vegetarische pop-upzaak Vegetaria in Groningen

Op 1 juli gaat de snackformule Kwalitaria een Vegetaria openen in de stad Groningen. Daar worden enkel vegetarische gerechten verkocht. Dat meldt Frituurwereld.

15 juni '23 ( 8:04)

6-jarig meisje vreest voor de dood in glijbaan McDonald’s

Een 6-jarig meisje dat vast kwam te zitten in een McDonald’s-glijbaan in IJsselstein, zei op een gegeven moment tegen haar moeder “Ik ga dood”. Ze kreeg het zeer benauwd, want het was 32 graden buiten. Ook twee medewerkers van het fastfoodrestaurant kwamen in de glijbaan vast te zitten. Na ruim een uur werd het meisje eindelijk bevrijd. Dit meldt Hart van Nederland. 

14 juni '23 (13:07)

Wouter Wolters van De Toren in Echt doet stapje terug en zet bekende zaak te koop

De Toren is een bekende zaak in de horecasector. Die werd zelfs een keer uitgeroepen tot nummer één in de Cafetaria Top 100. Geregeld kwamen vakmedia bij hem langs voor de nieuwtjes in De Toren. Nu vindt Wolters het wel genoeg en doet een stapje terug. Hij zette zijn zaak Preuverie De Toren vorige week in de verkoop. Dat meldt Frituurwereld.

13 juni '23 (11:58)

Klanten van uitgebrande snackbar zamelen geld in voor herstart

Tijdens een grote brand in het dorp Poortugaal in het Rotterdamse havengebied liep Snackbar Poortugaal flinke schade op. Om een herstart te kunnen realiseren zijn klanten van de fastfoodzaak een inzamelingsactie begonnen. Daarmee hopen zij dat de snackbar binnenkort weer kan openen. Dat meldt Frituurwereld.