Eigenaar El Mundo aan de Voorstraat in Utrecht sluit deuren van restaurant

Het bekende restaurant aan de Voorstraat in Utrecht gooit de handdoek in de ring. Zelfs de eigenaar van El Mundo weet niet hoe lang het restaurant open is geweest, maar nu sluit het zijn deuren. De huidige eigenaar, Pascal, begon meer dan 20 jaar geleden in het restaurant in de bediening. In 2017 nam hij het restaurant over. Nu doet het personeelstekort hem de das om. De zaak is deze week voor het laatst open. Dit meldt DUIC.

Zonder genoeg goed personeel kan Pascal zijn gasten niet op de manier bedienen die hij wil. Daarom heeft hij nu de knoop doorgehakt. Hij geeft aan dat er genoeg gasten zijn en dat het probleem daar niet ligt. Hij merkte dat het na de coronacrisis erg moeilijk is geworden om gekwalificeerd personeel te vinden. Zo moeilijk zelfs dat hij nu de zaak gaat sluiten.

Pascal begon in 2001 met werken in het restaurant, waar hij een baantje in de bediening wist te bemachtigen. Hij is altijd blijven werken in het restaurant en vond in 2017 de mogelijkheid om zelf eigenaar te worden van El Mundo.

De eigenaar van de tapasbar geeft aan dat hij moeite heeft met de sluiting. El Mundo was een redelijk bekend restaurant in de stad. Pascal blijft optimistisch. “Als deze deur dichtgaat, gaat er ook weer een deur voor mij open”, zegt hij. Hij voegt toe dat hij de komende dagen nog veel vaste gasten gaat zien. Ditmaal wel voor de laatste keer.

Door: Nationale Horecagids