Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

In Groningen kunnen gasten Restaurant Blumé bezoeken

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
In Groningen kunnen gasten Restaurant Blumé bezoeken
In Groningen kunnen gasten sinds 18 januari naar een nieuw fine dining restaurant: restaurant Blumé. Die vestigt zich in Hotel Halbert aan de Boteringestraat, waar voormalig Hotel de Ville stond. De eigenaren zijn de hoteliers Marloes Hemmel en Jan Akkermans. De keuken wordt geleid door executive-chef Henrice Dijks, die onder andere heeft gewerkt bij het driesterrenrestaurant De Librije. Dit meldt Entree Magazine.

Waar eerst Hotel de Ville stond is na een grondige verbouwing Hotel Halbert geopend. In het viersterrenboetiekhotel zit Blumé op de begane grond.

Voor de executive-chef Henrice is de locatie geen onbekend terrein. Voorheen heeft hij gewerkt in de voormalige bistro ’t Gerecht. Dat deed hij van 2015 tot de sluiting in 2022. Daarvoor heeft Dijks gewerkt bij De Librije*** in Zwolle, Onder de Linden* in Aduard en in de Echoput in Hoog-Soeren.

In het restaurant worden gerechten geserveerd met invloeden uit de moderne Franse keuken. Er wordt met de seizoenen meegekookt. Belangrijke aspecten van Blumé zijn een goede prijs-kwaliteitverhouding, een mooie presentatie van de gerechten en de herkenbaarheid van de producten in de gerechten. Het streven van Dijks is een plaats in de Michelin Gids, met bijvoorbeeld een Bib Gourmand-onderscheiding.

Tastingmenu

Het restaurant gaat gebruik maken van een tastingmenu. De gasten hebben de keuze tussen een drie-, vijf- of zevengangenmenu. In het openingsmenu wordt onder ander gewerkt met hamachi, langoustine en dry-aged rundvlees. Het menu kent een goede balans tussen het gebruik van vlees, vis en plantaardige producten. Vegetariërs kunnen ook terecht bij Blumé. In het menu zitten meerdere vegetarische gerechten en er is ook een volledig vegetarisch menu te krijgen.

Restaurant Blumé

Het restaurant telt 36 zitplaatsen en is bereikbaar vanaf een eigen ingang aan de Boteringestraat. Daarnaast kunnen gasten ook via het hotel bij het restaurant komen. Hotel Halbert en het dichtbij gelegen hotel Corps de Garde zijn onderdeel van Garde Hotels, van hoteliers Marloes Hemmel en Jan Akkermans. Hotel Halberts telt 66 kamers en suites, met Blumé op de begane grond. Het hotel is vernoemd naar Tjalling Halbertsma, die in 1878 in het pand woonde toen hij werkte als hoogleraar voor de Rijksuniversiteit Groningen. Blumé is een verbastering van bloem, wat is afgeleid van bloei.

Door: Nationale Horecagids

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.