Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

In Groningen kunnen gasten Restaurant Blumé bezoeken

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
In Groningen kunnen gasten Restaurant Blumé bezoeken
In Groningen kunnen gasten sinds 18 januari naar een nieuw fine dining restaurant: restaurant Blumé. Die vestigt zich in Hotel Halbert aan de Boteringestraat, waar voormalig Hotel de Ville stond. De eigenaren zijn de hoteliers Marloes Hemmel en Jan Akkermans. De keuken wordt geleid door executive-chef Henrice Dijks, die onder andere heeft gewerkt bij het driesterrenrestaurant De Librije. Dit meldt Entree Magazine.

Waar eerst Hotel de Ville stond is na een grondige verbouwing Hotel Halbert geopend. In het viersterrenboetiekhotel zit Blumé op de begane grond.

Voor de executive-chef Henrice is de locatie geen onbekend terrein. Voorheen heeft hij gewerkt in de voormalige bistro ’t Gerecht. Dat deed hij van 2015 tot de sluiting in 2022. Daarvoor heeft Dijks gewerkt bij De Librije*** in Zwolle, Onder de Linden* in Aduard en in de Echoput in Hoog-Soeren.

In het restaurant worden gerechten geserveerd met invloeden uit de moderne Franse keuken. Er wordt met de seizoenen meegekookt. Belangrijke aspecten van Blumé zijn een goede prijs-kwaliteitverhouding, een mooie presentatie van de gerechten en de herkenbaarheid van de producten in de gerechten. Het streven van Dijks is een plaats in de Michelin Gids, met bijvoorbeeld een Bib Gourmand-onderscheiding.

Tastingmenu

Het restaurant gaat gebruik maken van een tastingmenu. De gasten hebben de keuze tussen een drie-, vijf- of zevengangenmenu. In het openingsmenu wordt onder ander gewerkt met hamachi, langoustine en dry-aged rundvlees. Het menu kent een goede balans tussen het gebruik van vlees, vis en plantaardige producten. Vegetariërs kunnen ook terecht bij Blumé. In het menu zitten meerdere vegetarische gerechten en er is ook een volledig vegetarisch menu te krijgen.

Restaurant Blumé

Het restaurant telt 36 zitplaatsen en is bereikbaar vanaf een eigen ingang aan de Boteringestraat. Daarnaast kunnen gasten ook via het hotel bij het restaurant komen. Hotel Halbert en het dichtbij gelegen hotel Corps de Garde zijn onderdeel van Garde Hotels, van hoteliers Marloes Hemmel en Jan Akkermans. Hotel Halberts telt 66 kamers en suites, met Blumé op de begane grond. Het hotel is vernoemd naar Tjalling Halbertsma, die in 1878 in het pand woonde toen hij werkte als hoogleraar voor de Rijksuniversiteit Groningen. Blumé is een verbastering van bloem, wat is afgeleid van bloei.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 (14:42)

Trafo/Club Mesh: overdag een restaurant en zaterdagnacht een club

Komende zaterdag opent in de Vasim in Nijmegen-West een nieuw restaurant/club. Als restaurant draagt het de naam Trafo en op zaterdagavond verandert dit in club Mesh. Vanwege de unieke dubbelbestemming, is de zaak ook langer open dan gemiddeld. Dit meldt de Gelderlander.

08 juni '23 (14:25)

Zuid-Holland daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht te verduurzamen

Tuin van Holland is een initiatief van de provincie Zuid-Holland en daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht uit de plantaardige-korteketen op hun menukaart te zetten. Chefs kunnen zich hiervoor inschrijven en daarbij inzetten op smaak, gezondheid en duurzaamheid. Dat zijn de drie pijlers van de Tuin van Holland. Dit meldt Groenten & Fruit.

08 juni '23 (13:46)

Horeca-eigenaren stoppen zelf vanwege hoge kosten en terugbetalen coronasteun

Faillissementen zijn niet de belangrijkste reden dat horecaondernemers hun zaak sluiten. Veelal stoppen er zelf mee vanwege de hoge inkoop- en energieprijzen in combinatie met de coronasteun die ze dit jaar moeten afbetalen. Van de 2.337 horecazaken die er in het eerste kwartaal van 2023 mee stopten, gingen slechts 177 failliet. Dit meldt RTL Nieuws.

07 juni '23 (11:34)

Utrechts restaurant Graaf Floris bestaat halve eeuw en heeft nieuwe eigenaren

Er gebeurt veel bij restaurant Graaf Floris aan de Vismarkt in Utrecht. Sinds kort is de horecazaak overgenomen door Rik van Orsouw en zijn vrouw Angela Hol. Ook viert het restaurant haar vijftigste verjaardag op 13 juni. Een halve eeuw geleden op die datum werd het restaurant opgericht door de familie Walgering. Dat meldt DUIC.

07 juni '23 ( 8:45)

Strandtenten zijn klaar voor warm weekend

Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

06 juni '23 ( 9:37)

Investeerder van Happy Italy wil zes locaties sluiten

Investeerder Waterland heeft aandelen in de restaurantketen Happy Italy. Die wil zes locaties van het pizzarestaurant sluiten. Het Financieel Dagblad heeft stukken ingezien waaruit naar voren zou zijn gekomen dat het bedrijf al anderhalf jaar aan het worstelen is. Waterland heeft driekwart van de aandelen in de Restaurant Company Europe, waar niet alleen Happy Italy maar ook keten Loetje onder valt. Dat meldt Out of Home Shops.

06 juni '23 ( 7:08)

CBS: toename inflatie tot ruim 6 procent in mei

Consumentengoederen en -diensten waren in mei 6,1 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers. Het inflatiecijfer komt overeen met een eerder gemelde snelle raming. In april was de inflatie nog 5,2 procent.

05 juni '23 (14:11)

Familie Yang blaast nieuw leven in draaiend restaurant De Koperen Hoogte

Het duurde iets langer dan verwacht, maar dan heb je ook wat. Het nieuwe hotel en restaurant in de draaiende watertoren ‘De Koperen Hoogte’ is geopend. Daar staat nu de familie Yang aan het roer, meldt het AD. Zij brengen een nieuwe naam en vernieuwingen. Wat is er precies gebeurd met het project van de voormalige eigenaar Hennie van der Most?

05 juni '23 (12:47)

Een op de acht horecabedrijven noemt schuldenlast problematisch

Zo’n vijf procent van de bedrijven in Nederland dreigt in de problemen te komen door de hoge schulden. Vooral in de horeca vrezen ondernemers dat zij het hoofd niet boven water kunnen houden en niet voldoen aan de betalingsverplichtingen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

02 juni '23 (14:26)

Binnen een week haalt Restaurant De Klub drie ton op voor verhuizing naar centrum Utrecht

Het klinkt bijna te gek voor woorden, maar het is ze echt gelukt: Restaurant De Klub heeft met een crowdfundingsactie meer dan 3 ton opgehaald. Daarmee kunnen zij in de loop van het jaar verhuizen van de Europalaan naar het Vredenburg. Dat meldt DUIC.