Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Willaerts Group opent nieuw restaurant in Hendrik Ido Ambacht: Kita

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Willaerts Group opent nieuw restaurant in Hendrik Ido Ambacht: Kita
In Hendrik Ido Ambacht opent een nieuw restaurant van de Willaerts Group haar deuren. Bij restaurant Kita kunnen gasten van ondernemers Bjorn van Dijl genieten van internationale gerechten met Japanse invloeden. Kita is de Japanse vertaling voor ‘noord’. Het is vernoemd naar de rivier Noord. Het terras van het restaurant zit aan deze rivier. Dit meldt Het Kontakt.

Waar vroeger een scheepsbouw zat aan de rivier, kunnen gasten van Kita nu plaatsnemen op het terras met uitzicht op de rivier Noord die door de stad heen stroomt.

De menukaart van Kita is geïnspireerd door internationale gerechten. De Willaerts Group laat weten dat zij enkel verse en kwalitatief hoogwaardige producten gebruiken en dat zij de smaken ‘zo eerlijk en puur’ naar voren willen laten komen. De ondernemers zeggen dat zij met de naam de stijl van het eten al enigszins hebben verraden. Ze willen het dineren in Japanse stijl houden. Daarom hebben ze veel gerechten op de kaart staan die bedoeld zijn om te delen met elkaar. “Het voor-hoofd-na concept laten we achter ons”, geeft de Willaerts Group aan.

Keukenteam

Het keukenteam bestaat uit drie chef-koks die samen de menukaart hebben samengesteld. Barry van Wilgenburg is de Executive Chef, Rob Werkhoven de Chef de Cuisine en Ricky Bihari is verantwoordelijke Sushi Chef.

De leiding van de keuken gaat naar Barry en Rob. Barry heeft al een lange carrière achter de rug bij The Harbour Club als executive chef. De bediening wordt geleid door Peter de Ruiter, die al een aantal jaren heeft gewerkt bij restaurant Le Barrage in Amsterdam, ook onderdeel van de Willaerts Group.

Door: Nationale Horecagids

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.