Restaurant in hotel De Draak in Bergen op Zoom krijgt renovatie

Er is de afgelopen tijd flink verbouwd in hotel De Draak in Bergen op Zoom. De receptie is klaar en nu zijn ze toegekomen aan het restaurant 1397. De eindbestemming voor het restaurant is een hotelbar. Frans Hazen, eigenaar van het hotel, is trots en zegt dat het ‘on-Nederlands mooi wordt’. Dit meldt het AD.

Tijdens de coronaperiode ontstond het idee om het restaurant om te toveren tot een nieuw concept, een hotelbar. Met de maatregelen, zoals afstand houden, merkte de hoteleigenaar dat er weinig plek was voor tafels. Hij kon er toen ongeveer 10 personen kwijt. Voor hem was dat het niet waard om open te blijven. Daarom besloot hij het restaurantgedeelte te verplaatsen naar de Sint Maartenszaal. Dit viel goed in de smaak en is nu definitief het nieuwe restaurant van het hotel. Toen was er ook ruimte voor Hazen om het oude restaurant op de schop te nemen.

Open keuken

De keuken van het hotel gaat verbouwd en verplaatst worden. Die komt verder naar voren in het hotel, waar nu een vergaderruimte zit. De ruimte biedt plaats voor cheftables en de keuken wordt voorzien van een glazen wand, waardoor het een soort open keuken wordt.

Het scheelt dat het gebouw niet monumentaal is. Voor de glazen wand moet een gat in de muur worden gemaakt. Dat is gelukkig geen probleem, zo zegt ook Hazen. Het zegt dat het de enige ruimte in het hotel is waar hij ‘zijn stempel nog niet op heeft gedrukt’.

Geen bijeenkomsten meer

Doordat de vergaderruimte wordt verbouwd, is er geen plek meer in het hotel voor feesten en partijen. Die worden vanaf nu in de Sint Maartenszaal gehouden. Maar de uitbater ziet dat deze toch dat de aantallen aan het afnemen zijn. Daarom richt hij zich met het restaurant op een nieuw concept. Gasten kunnen verder aan de voorkant van het restaurant met een drankje plaatsnemen en in gesprek gaan met de koks. “Heel eigentijds”, noemt Hazen het.

Hij geeft aan dat hij direct al wist dat online vergaderen zou blijven. Het scheelt reiskosten voor bedrijven, zeker als die internationaal opereren. Omdat hij daarom minder zakelijke gasten krijgt, gaat Hazen zich nu meer richten op leisure-gasten. Dat gaan ze doen door zich meer te focussen op een hoog gastronomisch niveau. Volgens Hazen werpt dat zijn vruchten al af.

Verbouwing keuken

De verbouwingen zijn dit jaar begonnen. Je loopt nu meteen de hotellobby binnen op het moment dat je hotel instapt. Het volgende bouwproject wordt de keuken. Die gaat compleet van het gas af en hergebruikt de warmte die vrijkomt tijdens het koken. Er is niet alleen aan functionaliteit gedacht.

Hazen geeft aan dat er ledverlichting komt onder de keukenbladen waardoor het in het donker lijkt alsof deze zweven. “Omdat gasten straks in de keuken kunnen kijken, willen we ook dat die sfeervol eruit ziet.”

Verbouwing naar verwachting afgerond in oktober

Hazen doelt op oktober voor het einde van de werkzaamheden. Hij denkt dat hij voorlopig nog niet klaar is met het hoteliersleven, op 71-jarige leeftijd. Hij zegt dat hij nog niet genoeg heeft gehad van het hotelleven. “Passie gaat niet met pensioen.”

Door: Nationale Horecagids