Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Opening L invite le restaurant

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km

AMSTERDAM - Zondag 1 januari, op de dag dat de meeste horecabedrijven gesloten zijn, openden L'invité Horeca Recruiters en Topkoks Werving & Selectie voor de komende 12 maanden een heel bijzonder restaurant in Amsterdam. In L'invité le Restaurant krijgen elke maand een nieuwe Maître Restaurant van L'invité en een nieuwe Chefkok van Topkoks de ruimte om hun talent te etaleren.

L'invité le Restaurant werkt met eerlijke, duurzame producten, bij voorkeur biologische en streekproducten. Zo wordt er Amsterdams leidingwater geschonken (in 2006 nog getest als beste leidingwater van Europa).

Door te werken met één vast maandmenu en speciale dagaanbiedingen buiten de kaart om reduceert de chef verspilling met meer dan de helft en wordt de gast altijd weer verrast met dagverse specialiteiten.

Volledig transparant
Een goede Maître en een goede Chef houden ook hun zaak ook financieel op de juiste koers. Daarom is niet alleen de dagelijkse omzet van L'invité le Restaurant te volgen via twitter, maar de inkoopkosten en de personeelskosten.

Alle beoordelingen door gasten zijn te vinden op facebook. Hier staat aan het einde van de maand ook het eindrapport en het financieel eind resultaat.

Maître restaurant
Daphne Bartels (43) is begonnen als gastvrouw rôtisserie in de Mariënhof (destijds één Michelinster). Inmiddels is Daphne een ervaren hospitality manager en adviseert zij bedrijven over de mogelijkheden van streekproducten. Daphne is van februari via L'invité beschikbaar als interim hospitality manager voor projecten vanaf een maand.

Chefkok
Jeffrey Klausener (31) is op zijn 14e begonnen in de afwas. Zijn koksdiploma's behaalde Jeffrey in De Componist in Haarlem en Chefkok bij Stout. Inmiddels is Jeffrey ook leermeester. Hij werkt met mooie eerlijke producten, maar wil ook de gast ook graag verrassen met een onverwachtse twist. Jeffrey is vanaf februari via Topkoks beschikbaar als Chefkok.

Klik hier voor meer informatie.

© Nationale Horecagids

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.