Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Restaurant Magazzino start met de Keukenbende

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km

AMSTERDAM - Restaurant Magazzino in Amsterdam start in januari 2012 met het concept "Keukenbende": elke zondagmiddag opent het restaurant de deuren van haar keuken speciaal voor kinderen van acht tot vijftien jaar. Die gaan onder begeleiding kokkerellen terwijl hun ouders genieten van een lazy sunday in het sfeervolle restaurant aan het IJ.

Na afloop van de kookles serveren de jonge chefs hun gerechten aan hun ouders en schuiven vervolgens gezellig aan. Een leuke, leerzame én smakelijke besteding van de zondagmiddag.

Kinderen koken zelf
Dat kinderen het leuk vinden om te koken, dat weten ook veel ouders en blijkt onder meer uit het succes van het tv-programma Junior MasterChefs, een zoektocht naar jong kooktalent. Martijn van den Elzen en Pepijn Rijks van restaurant Magazzino in Amsterdam besloten iets te doen met dit gegeven.

Hoe werkt het?
De chefs in spé worden tijdens de Keukenbende door échte chefs ontvangen in de kookstudio terwijl hun ouders in het naastgelegen Magazzino kunnen genieten van mooie wijn en relaxte muziek. Nadat de kookschorten zijn omgegaan krijgen de kinderen instructie over de keukenregels en basistechnieken, wordt er een taakverdeling gemaakt.

Vervolgens worden de gerechten besproken en gaan ze aan de slag, uiteraard onder professionele begeleiding. De taken kunnen rouleren of uit meerdere onderdelen bestaan, afhankelijk van de grootte en samenstelling van de groep en de bereidingswijze van het gerecht. Iedere zondag staat er een ander gerecht op het menu: antipasti bijvoorbeeld, of toetjes.

Na het koken is het tijd om de borden op te maken en te serveren in het restaurant.

Klik hier voor meer informatie.

© Nationale Horecagids

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.