Restaurant the Happy Farmer volledig gerestyled tot trendy Five
DEN HAAG - Vijf keukens, vijf soorten bereidingen en vijf smaken; in het nieuwe Aziatische restaurant Five staat het Chinese geluksgetal vijf, samen met de vijf elementen centraal. Voor het horecaconcept hebben de eigenaren van het succesvolle Umami in Utrecht en HanTing Cuisine in Den Haag hun klassieke Vietnamees-Chinese restaurant the Happy Farmer in Vlaardingen op een bijzondere manier gerestyled.
Het interieur is helemaal veranderd waardoor bezoekers zich even in het hippe Azië wanen. De uitgebreide kaart is teruggebracht naar een vijftal bijzondere kookstijlen waaronder Asian bites, sushi, oriëntaalse gerechten, french touch en zoetigheden. Onder elke stijl vallen diverse soorten gerechten die hun oorsprong vinden in de Chinese, Japanse, Thaise, Indonesische en Vietnamese keuken. Door de diversiteit aan gerechten staat bij Five het concept ‘shared dining' centraal zodat alle smaken gedeeld kunnen worden met tafelgenoten.
Van the Happy Farmer naar Five
Het authentieke restaurant the Happy Farmer in Vlaardingen staat met haar klassieke Vietnamese en Chinese gerechten al jaren goed bekend in de regio. Na de restyling, een nieuwe kaart en het nieuwe concept weerspiegelt het restaurant onder de nieuwe naam Five het bruisende Azië van nu.
Het klassieke interieur van de zaak heeft plaats gemaakt voor een eigentijdse, strakke en trendy inrichting. Hoewel de chef nog steeds authentieke bereidingen maakt zoals Tja Siew, Peking eend en Kon Bao Kai staan ook nieuwe gerechten waaronder Maki Rolls, Sashimi en Coquilles op de kaart. Hierdoor hoopt Five naast de trouwe fans een nog bredere doelgroep aan te spreken.
Het concept van Five
De kaart van Five bevat allerlei losse gerechten, waarbij men voor een diner uit moet gaan van vijf gerechten voor een voldaan gevoel. Gasten kunnen genieten van een ‘Five Choices menu', waarbij vijf gerechten uit verschillende bereidingen gekozen kunnen worden.
Door het ‘shared dining' principe kunnen de culinaire heerlijkheden met tafelgenoten gedeeld worden, om zo de vijf smaken die centraal staan in de Aziatische keuken te ervaren. Het concept ‘shared dining' is tegenwoordig bij veel Aziatische restaurants een trend. Het delen van verschillende gerechten met tafelgenoten zorgt ervoor dat uit eten gaan een sociale beleving wordt, waarbij gezelligheid en smaaksensatie centraal staan.
© Nationale Horecagids