Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Restaurant the Happy Farmer volledig gerestyled tot trendy Five

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km

DEN HAAG - Vijf keukens, vijf soorten bereidingen en vijf smaken; in het nieuwe Aziatische restaurant Five staat het Chinese geluksgetal vijf, samen met de vijf elementen centraal. Voor het horecaconcept hebben de eigenaren van het succesvolle Umami in Utrecht en HanTing Cuisine in Den Haag hun klassieke Vietnamees-Chinese restaurant the Happy Farmer in Vlaardingen op een bijzondere manier gerestyled.

Het interieur is helemaal veranderd waardoor bezoekers zich even in het hippe Azië wanen. De uitgebreide kaart is teruggebracht naar een vijftal bijzondere kookstijlen waaronder Asian bites, sushi, oriëntaalse gerechten, french touch en zoetigheden. Onder elke stijl vallen diverse soorten gerechten die hun oorsprong vinden in de Chinese, Japanse, Thaise, Indonesische en Vietnamese keuken. Door de diversiteit aan gerechten staat bij Five het concept ‘shared dining' centraal zodat alle smaken gedeeld kunnen worden met tafelgenoten.

Van the Happy Farmer naar Five
Het authentieke restaurant the Happy Farmer in Vlaardingen staat met haar klassieke Vietnamese en Chinese gerechten al jaren goed bekend in de regio. Na de restyling, een nieuwe kaart en het nieuwe concept weerspiegelt het restaurant onder de nieuwe naam Five het bruisende Azië van nu.

Het klassieke interieur van de zaak heeft plaats gemaakt voor een eigentijdse, strakke en trendy inrichting. Hoewel de chef nog steeds authentieke bereidingen maakt zoals Tja Siew, Peking eend en Kon Bao Kai staan ook nieuwe gerechten waaronder Maki Rolls, Sashimi en Coquilles op de kaart. Hierdoor hoopt Five naast de trouwe fans een nog bredere doelgroep aan te spreken.

Het concept van Five
De kaart van Five bevat allerlei losse gerechten, waarbij men voor een diner uit moet gaan van vijf gerechten voor een voldaan gevoel. Gasten kunnen genieten van een ‘Five Choices menu', waarbij vijf gerechten uit verschillende bereidingen gekozen kunnen worden.

Door het ‘shared dining' principe kunnen de culinaire heerlijkheden met tafelgenoten gedeeld worden, om zo de vijf smaken die centraal staan in de Aziatische keuken te ervaren. Het concept ‘shared dining' is tegenwoordig bij veel Aziatische restaurants een trend. Het delen van verschillende gerechten met tafelgenoten zorgt ervoor dat uit eten gaan een sociale beleving wordt, waarbij gezelligheid en smaaksensatie centraal staan.

© Nationale Horecagids

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.