Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Kosten besparen met slimme tools

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
De horeca is een van de moeilijkste branches om het hoofd boven water te houden. Je bent in grote mate afhankelijk van de algehele financiële situatie in Nederland. Waar voedsel en kleding eerste levensbehoeften zijn, komt ontspannen en genieten buiten de deur vaak pas op de laatste plaats. Om je zaak draaiende te houden is het altijd verstandig om zoveel mogelijk op de kosten te besparen. Om je hierbij te helpen hebben we hier een aantal slimme tools voor je op een rijtje gezet:

Digitale planning
Bespaar tijd en kosten door gebruik te maken van een digitale planning. Je kan eenvoudig en snel je rooster maken en de administratie bijhouden zonder uren iemand kwijt te zijn aan het maken van een planning. Je bundelt zo je gehele personeelsadministratie centraal op een plek en hebt alle informatie binnen handbereik wanneer nodig. Je kan gemakkelijk en snel online roosters maken en je personeel hier direct van op de hoogte brengen door middel van de bijhorende app. Daarbij kun je in een overzicht zien wie er wanneer beschikbaar is, worden uren automatisch bijgehouden en heb je met de rapportages een gedetailleerd overzicht in kosten en productiviteit.

Efficiënt werken
In veel zaken wordt al gebruikt gemaakt van een handheld systeem. Via mobiele telefoon of tablet kan het personeel de gewenste bestelling op afstand digitaal invoeren, welke er vervolgens bij de bar of in de keuken in geprinte variant uitkomt. Op deze manier hoeft je bedieningspersoneel niet iedere keer op en neer te lopen naar bar of keuken en wordt er een stuk efficiënter gewerkt. Met dit systeem is er al snel minder personeel nodig en bespaar je dus automatisch op de personeelskosten.

Energie besparen
Een van de hogere kosten is zoals overal de energierekening. Gelukkig kun je vrij gemakkelijk behoorlijke bedragen besparen op de energierekening. Vervang bijvoorbeeld alle gloeilampen in koelingen voor spaar- of ledlampen. Behalve dat ze zuinig zijn gaan ze ook nog eens langer mee. Vervang ook de lampen in de zaak voor een energiezuinige variant. Overweeg ook de aanschaf van een slimme thermostaat, op deze manier kun je gemakkelijk de temperatuur beheren en zo zuinig mogelijk verwarmen.

De omzet in de horeca begint eindelijk weer toe te nemen, laat dit niet drukken door overbodige extra kosten!

(Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Horeko)

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.