Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

HEMA opent nieuwe bakkerij in Dordrecht

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km

DORDRECHT (ANP) - Een jaar na de start van de bouw de 2000 m2 grote bakkerij op de Dordtse kil 3 in Dordrecht, is deze vandaag feestelijk geopend. Door de enorme groei en toenemende vraag werd de bakkerij in Barendrecht te klein. 'Met deze nieuwe locatie heeft HEMA een mooie grote nieuwe bakkerij, zodat wij nog beter aan de toenemende vraag van onze klanten in het leveringsgebied in Zuid-Holland kunnen voldoen', aldus John Vermin, manager bakkerijen.

De bakkerij in Dordrecht is medio juni dit jaar in gebruik genomen. De nieuwe locatie vervangt de bakkerijen in Barendrecht en Schijndel. De officiële openingshandeling werd verricht door wethouder Jaspar Mos, wethouder van Economische Zaken, Verkeer en Vervoer en Cultuur van de gemeente Dordrecht, samen met het manager bakkerijen, John Vermin en directeur inkoop categoriën food en horeca, Rob Heesen.

"De nieuwe bakkerij in Dordrecht is modern, schoon, veilig en prettig om in te werken. Met de komst van deze nieuwe locatie zet HEMA een belangrijke stap vooruit en zijn we klaar voor de toekomst.", aldus John Vermin, manager bakkerijen HEMA.

De bakkerijorganisatie bestaat binnen HEMA al zo'n 50 jaar. Om gebak bij de horecagelegenheden in de winkels te leveren en later aan klanten die het gebak mee naar huis wilden nemen, ontstonden boven veel winkels bakkerijen. In de jaren 80 zijn deze bakkerijen verplaatst naar industrieterreinen en is er gecentraliceerd tot 15 bakkerijen. In 2000 is in Almere de centrale bakkerij gebouwd. In de centrale bakkerij worden halffabrikaten gemaakt, waarmee in de decentrale bakkerijen het totale assortiment wordt geproduceerd. De decentrale bakkerijen beschikken over eigen vrachtwagens waarmee ze het gebak dagelijks naar de winkels in hun regio vervoeren.

Sinds 2000 is verder gecentraliseerd tot negen decentrale bakkerijen de afgelopen jaren. Bakkerij Barendrecht had het kleinste vloeroppervlak en het grootste verzorgingsgebied. Ook was de bakkerij aan vernieuwing toe. HEMA is in de omgeving van Barendrecht gaan zoeken naar een locatie waar een grotere bakkerij geplaatst zou kunnen worden en dat is Dordrecht geworden.

Met het openen van de bakkerij Dordrecht heeft HEMA negen productielocaties verspreid over Nederland. Vanuit deze bakkerijen worden de HEMA-winkels met gebakafdeling in Nederland voorzien van dagvers gebak zoals de bekende tompouce, appeltaart, en nog vele andere soorten taarten, vlaaien en gebakjes.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.