Nationale Horecagids

NHG Bed & Breakfast classificatie

Bed & breakfasts classificatie
 

De classificatie is gebaseerd op factoren die objectief gemeten kunnen worden. De kwaliteit wordt aangeduid met tulpen op een schaal van één tot en met vijf. Om voor één of meerdere tulpen in aanmerking te komen moet een bed & breakfast voldoen aan minimale vereisten.

In alle categorieën bestaan deze uit basisnormen. Daarnaast moeten bed & breakfasts uit de categorieën twee tot en met vijf tulpen een aantal punten behalen. Daarmee worden de individuele kwaliteiten (voorzieningen, faciliteiten en diensten) beloond. Bed & breakfast accommodaties die (nog) niet voldoen aan de vastgestelde basisnormen, worden niet opgenomen in het classificatieregister en krijgen geen tulpen toegekend.

Om de normen te bekijken klik hier.

Deelname
Met behulp van het classificatiesysteem kunt u het kwaliteitsniveau van uw accommodatie aantonen. Het classificatiesysteem is een hulpmiddel om u in de markt sterker te profileren.

Classificatieformulier
U kunt deelnemen aan het classificatiesysteem met behulp van het classificatieformulier. Hoe dit in zijn werk gaat, kunt u nalezen op de website van Stichting Bed & Breakfast Nederland.

Nadat uw bed & breakfast bezocht is en het definitieve aantal tulpen toegekend is, bent u gerechtigd deze kwaliteitstulpen te gebruiken als marketingmiddel, waarmee u zich sterk kunt profileren in de markt.

Uw accommodatie onderscheiden?
Nadat u een bepaald aantal tulpen toegekend heeft gekregen, wordt u gecertificeerd. Dat houdt in dat:

  • u definitief wordt opgenomen in het classificatieregister dat via deze website op internet wordt gepubliceerd;
  • u gerechtigd bent om het beeldmerk met het betreffende aantal tulpen op uw website of andere commerciële uitingen te plaatsen;
  • u een schild kunt bestellen met het opschrift ‘Certified Bed & Breakfast' en dat u gerechtigd bent dit schild zichtbaar voor de gast te plaatsen op de buitengevel van uw bed & breakfast;
  • uw kwaliteitsaanduiding wordt vermeld op gerelateerde websites, zoals www.bedandbreakfast.nl.

Kosten
Voor elke accommodatie die door Stichting Bed & Breakfast Nederland wordt gecontroleerd, geclassificeerd en gecertificeerd dient de bed & breakfast eigenaar een jaarlijkse bijdrage te voldoen. Deze bijdrage is afhankelijk van de grootte van uw accommodatie.

Een bed & breakfast tot en met 7 kamers betaalt € 45,- en vanaf 8 kamers € 85,- (exclusief BTW). U wordt eens per vier jaar bezocht door een mysteryguest, u dient hiervoor een 2 persoons kamer beschikbaar te stellen. Voor vragen kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier.

NHG Hotel Informatie

NHG Nieuwsoverzicht Hotel