Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

W Hotels onthult innovatief designconcept

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 10 min
location_on [xx]km

PARIJS - W Hotels Worldwide maakt zijn debuut in Frankrijk op 14 februari 2012 met het nieuwe W Paris - Opéra hotel. Het hotel, dat eigendom is van het Barcelonese Meridia Capital, is gevestigd in een elegant gebouw uit de jaren 1870, een erfenis uit het Haussmantijdperk.

W Paris - Opéra werd gezamenlijk ontworpen door W Global Brand Design en Rockwell Group Europe (RGe) onder leiding van Diego Gronda, Managing and Creative Director van RGe. RGe is het Madrileense kantoor van de in New York gevestigde Rockwell Group, die meer dan 25 jaar geleden werd opgericht door David Rockwell.

W Paris - Opéra, dat gelegen is tegenover de befaamde Opéra Garnier, zal zeker een bruisende baken in de stad worden. Het hotel, dat geïnspireerd is op het creatieve idee van de vonk ("spark"), werd vormgegeven om een dynamische dialoog te creëren tussen de historische gevel van het gebouw, Parijs als de "lichtstad" en het DNA van W door de typisch Parijse buurt een energieboost te geven.

Deze aanpak resulteert in een stimulerende combinatie van het dynamisme van New York en zijn nooit aflatende energie met de verfijning en cultuur van Parijs.

Lancering
"De lancering van het merk W in Parijs, een wereldwijde modehoofdstad, of zelfs dé modehoofdstad, betekent een echte mijlpaal in W's wereldwijde expansie naar ‘s werelds meest opwindende en bruisende bestemmingen", stelt Eva Ziegler, Global Brand Leader, W Hotels Worldwide en Le Méridien.

"Door de opening van W Paris - Opéra kunnen fashionista's en jetsetters van over de hele wereld nu met W op stap gaan van New York naar Londen en Parijs. Het unieke lifestyleprogramma in een hoogtechnologisch ontworpen omgeving zal voor Parijs en de Parijzenaars een nieuwe en distinctieve ervaring zijn."

Design
Het hoteldesign is opgebouwd rond een reusachtige, langs achter verlichte digitale golvende muur die de centrale kern van het gebouw bepaalt en uitvloeit naar de publieke en private ruimten.

De "vonk" zal verschijnen als een gestipt patroon dat abstracte wolken vormt. Deze muur zal op diverse tempo's kunnen worden ingesteld om verschillende stemmingen te creëren, afhankelijk van het seizoen, het evenement, het tijdstip van de dag en de locatie in het hotel.

Zo komt het historische gebouw tot leven met een schitterende levendigheid. De liften, DJ-hokjes en trappen krijgen een rode kleur, waardoor de illusie ontstaat dat men zich in een epicenter van energie bevindt.

Hotel W Paris - Opéra
Het vijf verdiepingen tellende hotel zal beschikken over 91 stijlvolle gastenkamers, waarvan 20 suites en twee Extreme WOW Suites (W's interpretatie van de presidentiële suite). Met plafonds tot drie en een halve meter hoog bieden de gastenkamers en suites een eigentijds, ruimtelijk design en verbluffende uitzichten op Opéra Garnier en de straten van Parijs.

De Extreme WOW Suites beschikken over een douche die verborgen is achter twee grote klassieke Parijse deuren, die binnen de suite voor een verleidelijk effect zorgen. Dit wordt aangevuld met een oversized rond bed van drie meter in het midden van de suite.

De levendigheid van de ruimte gaat verder dan de verlichte muur, en in patronen en kenmerken die terug te vinden zijn in het hele hotel.

In de gastenkamers vormen onverwachte elementen zoals een langs achter verlichte brug die de inkomgang inpakt in patronen van wit licht, een gebeeldhouwde kraan en lijstwerk dat opsplitst in verschillende stukken een aanvulling op het designconcept.

Parijse artiesten werd gevraagd hoogtechnologische artistieke toepassingen in de kamers toe te voegen.

© Nationale Horecagids

Via nieuwsbank

01 juli '25 ( 8:37)

Hittemaatregelen in de horeca: adviseer werknemers om koffie te mijden

In de horeca worden net als in veel andere sectoren maatregelen genomen om medewerkers te beschermen tegen de hitte. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wijst erop dat werkgevers moeten zorgen voor voldoende water en zonnebrandcrème. Horecabedrijven kunnen daarnaast hun werknemers adviseren cafeïne- en suikerhoudende dranken, zoals koffie en frisdrank, zo veel mogelijk te mijden.

25 juni '25 ( 8:55)

ING voorziet prijsstijgingen en sterk toename faillissementen in horeca

De prijzen in de horeca stijgen dit jaar naar verwachting gemiddeld met 5 procent, meldt ING in een nieuw rapport over de sector. De prijsstijging is lager dan de drie voorgaande jaren, maar is nog altijd hoger dan de inflatie in Nederland. Dat komt volgens de economen van de bank vooral door stijgende voedingsprijzen en oplopende personeelskosten.

19 juni '25 ( 8:38)

Werkloosheid in Nederland blijft 3,8 procent

De werkloosheid in Nederland is in mei onveranderd gebleven ten opzichte van een maand eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Afgelopen maand zat 3,8 procent van de beroepsbevolking zonder betaald werk, evenveel als in april. Gemiddeld daalde het aantal werklozen de afgelopen drie maanden licht, met 2000 per maand.

13 juni '25 (11:28)

Na eerdere daling loopt ziekteverzuim weer op in eerste kwartaal

Nederlandse werknemers waren in het eerste kwartaal van dit jaar vaker ziek vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers. In het eerste kwartaal van vorig jaar en ook in 2023 was er nog sprake van een daling op jaarbasis. Daarvoor steeg het ziekteverzuim juist jarenlang.

28 februari '25 ( 8:18)

Omzetgroei horeca in 2024 flink lager dan voorgaand jaar

De omzet van de horeca is in 2024 met 5,4 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De toename was lager dan in 2023. Toen kwam de omzetgroei nog uit op 12,6 procent. 2023 was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023.

26 februari '25 ( 9:18)

Meerdere mensen onwel geworden in een hotel op Scheveningse Pier

Twaalf mensen zijn dinsdagavond rond 21.45 uur onwel geworden in een hotel op de Pier van Scheveningen en naar het ziekenhuis gebracht. Ze klaagden onder meer over misselijkheid en duizeligheid, zegt een woordvoerster van de brandweer.

07 februari '25 (15:57)

De horecavakbeurs voor Noord- en Oost-Nederland begint volgende week

Van 10 tot 12 februari 2025 transformeert het WTC Expo in Leeuwarden tot een bruisende ontmoetingsplek voor horecaprofessionals tijdens het Horeca EvenTT. Deze toonaangevende vakbeurs, een hoogtepunt op de nationale horeca-agenda, biedt exposanten een unieke kans om hun producten en diensten aan een breed publiek te presenteren.

17 januari '25 ( 8:45)

Horecava niet zo goed bezocht als voor corona

De grote horecavakbeurs Horecava in de RAI in Amsterdam heeft deze week meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. Maar het waren er niet zoveel als tijdens de laatste editie voor de coronapandemie. Volgens de organisatie kwamen er meer dan 67.000 bezoekers af op het evenement. Een jaar geleden ging het om ruim 64.000 mensen.

13 januari '25 (11:44)

Faillissementen treffen hele horecasector

De stijging van het aantal faillissementen in de horeca die dit jaar wordt verwacht, zal de hele sector treffen. Dat denkt Marijke Vuik, voorzitter van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zowel caféhouders als restaurant- en hoteleigenaren kampen met problemen zoals de gestegen personeelskosten.

13 januari '25 (11:02)

Krapte op arbeidsmarkt blijft aanhouden, stelt Koninklijke Horeca Nederland

Horecabedrijven moeten rekening houden met aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. De vergrijzing van de samenleving leidt tot minder beschikbare arbeidskrachten, zegt Marijke Vuik, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). "Een bepaalde krapte gaat er blijven."