Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Asielzoekers mogelijk tijdelijk opgevangen in Van der Valk Hotel Volendam

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
Al enkele maanden zijn het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en het Van der Valk Hotel in Volendam in gesprek over de mogelijke huisvesting van ongeveer 140 asielzoekers. Veertig van hen zijn alleenstaande jongeren, ook bekend als ‘minderjarige alleenreizende vreemdelingen’. Pasgeleden zijn hierover geheime brieven van de gemeente Waterland vrijgekomen, waarin het COA de gemeente verzoekt om medewerking te verlenen aan de opvang van vluchtelingen in het hotel vanaf 10 maart dit jaar. dat meldt Regio Purmerend.

Omdat de streefdatum van maart onhaalbaar is, werd deze verschoven naar oktober. In de brief benadrukt het COA de urgentie van de opvang en dat de druk hierop nog steeds erg hoog is. Het sluiten van tijdelijke opvanglocaties, soms een korte looptijd, een verhoogde instroom en vertraagde uitstroom zorgen voor grote uitdagingen binnen het COA.

Er zijn ook kwetsbare mensen onder de vluchtelingen, zoals minderjarige alleenreizende vreemdelingen (AMV’ers) en gezinnen met kinderen. Het COA schrijft dat deze groepen dringend behoefte hebben aan een opvanglocatie.

Hotel- en accommodatieregeling

Er moet nog wel goedkeuring worden gegeven voor de plannen, stelt de gemeente. Het hotel wordt dan namelijk gebruikt voor andere doeleinden dan in het bestemmingsplan. Daar moet wel toestemming voor worden gegeven. Echter zal de gemeente geen rol spelen in de afspraken tussen het COA en het hotel. Waar de gemeente wel afspraken over gaat maken is de communicatie richting de omwonenden en de vergoeding van kosten, bijvoorbeeld van ambtenaren die hier tijd in moeten steken.

Op het moment dat er vertraging zit in de huisvesting van vluchtelingen, kan een beroep worden gedaan op de hotel- en accommodatieregeling, oftewel HAR. Dan kunnen hotels en recreatiewoningen tijdelijk voor de huisvesting dienen.

Door: Nationale Horecagids

02 juni '23 (11:17)

Haags hotel gaat 100 nareizende familieleden vluchtelingen opvangen

Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag heeft akkoord gegeven voor de tijdelijke noodopvang van honderd gezinsherenigers om het Fletcher Stadshotel. Hiermee moet de druk op de overvolle asielzoekerscentra verlicht worden. De vluchtelingen worden tot het einde van het jaar in het hotel aan de Laan van Meerdervoort opgevangen, meldt Omroep West.

01 juni '23 (12:11)

Hotelbeveiliger bij overval met hamer op zijn hoofd geslagen

Bij een overval op een hotel op het Grote Kerkplein in Rotterdam is een beveiliger met een hamer geslagen. Hij hield er verwondingen op zijn hoofd aan over, maar wist een van de verdachten alsnog te pakken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

01 juni '23 (12:04)

Hotel Spaander in Volendam al maanden dicht om onbekende redenen

Hotel Spaander in Volendam is al maanden dicht, maar niemand weet precies waarom. Het hotel staat bekend om zijn kunstverzameling, waardoor het overnachtingen van onder meer Muhammad Ali, Yogyakarta en Johan Cruijff wist te boeken. Inmiddels lukt het maken van een boeking al drie maanden niet meer. Dit meldt NH Nieuws.

31 mei '23 (15:12)

EHM Group heet voortaan Q Hospitality

Q Hospitality. Dat is de nieuwe naam waarmee EHM Group voortaan verder gaat. We hebben eerder al , waarin kort werd toegelicht dat dit de voormalige EHM Group is. De werkzaamheden van de organisatie begonnen vijf jaar na de oprichting zo uiteen te lopen dat er behoefte was om de naam te veranderen. Daarnaast kondigde Q Hospitality aan dat zij een nieuw hotel gaan openen in Amsterdam: The Diamond.

31 mei '23 (13:44)

Won Yip en Q Hospitality openen hotel waar Heineken Hoek stond

Op het Amsterdamse Leidseplein, waar nu de Heineken Hoek staat, gaan horecaondernemers Won Yip en Martin Nijdam samen met Q Hospitality (voorheen EHM Group) The Diamond openen. Dit hotel krijgt een exclusieve cocktailbar en een table d’hôte. Ook krijgt het gebouw een steakhouse met de naam ‘Heineken Hoek’. De horeca opent aan het einde van het jaar, de opening van het hotel staat gepland op 1 maart 2024, meldt Hospitality Management.

31 mei '23 (10:47)

COA gaat 130 vluchtelingen opvangen in Hotel Campanile in Goutum

Het college van de gemeente Leeuwarden heeft besloten dat het Centraal Orgaan voor Opvang Asielzoekers tijdelijk vluchtelingen mag opvangen in hotel Campanile in Goutum. Daar is ruimte voor 130 vluchtelingen, meldt Omroep Friesland.

31 mei '23 ( 9:33)

Hilton Hotel in centrum Rotterdam bestaat 60 jaar

Gisteren was het feest in het Hilton Hotel in het centrum van Rotterdam. Toen bestond het hotel precies zestig jaar. Op 30 mei 1963 opende Conrad Hilton, de oprichter van de wereldwijde hotelketen, de deuren van het Hilton Hotel. Dat meldt Hospitality Management.

30 mei '23 (13:38)

Bezwaar wordt niet opgemerkt, plan hotel Van der Valk verschoven tot na vakantie

Het is een klein foutje, maar heeft wel grote gevolgen voor de komst van het Van der Valkhotel aan de Zilverstraat in Zoetermeer. Een zienswijze is niet beoordeeld en dat moet gebeuren voordat er gebouwd kan worden. Hierdoor wordt de behandeling van het bouwplan door de politiek opgeschoven tot na de vakantie, meldt het AD.

30 mei '23 (10:50)

Hotel Haarhuis begint nieuwe duurzaamheidscampagne: 'Meet in Green'

Het is zeker mogelijk om een bijeenkomst met een kleine voetafdruk te organiseren in een hotel als het aan Hotel Haarhuis ligt. Om duurzaamheid tijdens bijeenkomsten op de kaart te zetten, lanceert het hotel een nieuwe campagne: ‘Meet in Green’. Dat meldt Hospitality Management.

25 mei '23 ( 8:51)

Stembussen Publieksprijs Dutch Hotel Award 2023 tot en met 31 mei geopend

Voor de Publieksprijs van de Dutch Hotel Award 2023 zijn dit jaar tien hotels genomineerd. Stemmen op een winnaar hiervoor kan nog tot en met 31 mei 2023. Op 20 juni wordt tijdens een event in Utrecht de winnaar bekendgemaakt. Dit meldt Misset Horeca.