Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Kloeg Collection ontvangt Green Key’s Big Key

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Kloeg Collection ontvangt Green Key’s Big Key
Afgelopen maandag zijn niet alleen restaurants in de prijzen gevallen. Ook hotelketen Kloeg Collection kreeg toen een onderscheiding voor hun werk. Niet om hun gastronomische uitspattingen, maar omdat zij veel tijd en moeite investeren in verduurzaming. Zo kreeg de Kroeg Collection de Green Key’s symbolische Big Key.  Inmiddels heeft de hotelgroep al zes Gouden Green Key certificeringen met een zevende op komst. Dat maakt Kroeg Collection de koploper in duurzaamheid in de Zeeuwse hotelwereld. 

Het is oud nieuws dat duurzaamheid belangrijk is en steeds belangrijker wordt. In bijna alle sectoren wordt extra aandacht aan mens en milieu besteed. Dat geldt dus ook voor de hotellerie. Erik van Dijk, algemeen directeur van Stichting KMVK, geeft aan dat je niet van de ene op de andere dag kunt verduurzamen. “Je moet intrinsiek gemotiveerd zijn om al die punten te adresseren”, zegt hij tegen Hospitality Management.

Volgens Michiel Kloeg zijn er een aantal duurzame aanpassingen die zijn aangebracht. Zo wordt er geen boter per stuk verpakt en beschikt het hotel over zonnepanelen. Hotel Zeeuws is volgens Kloeg zelfs volledig van het gas af. Hij stelt dat het daarnaast ook goed is voor de bewustwording bij collega’s, medewerkers en gasten. Kloeg denkt dat het ‘dé manier’ is om de rest van de wereld te laten zien waar zij mee bezig zijn.

Zes hotels met certificering

Het eerste hotel van Kloeg Collection dat een Gouden Green Key certificaat behaalde was het Beach Hotel in 2020. In hetzelfde jaar kregen ook Hotel Kaap West en Hofstede Moesbosch de erkenning. Later volgden ook de hotels Boutique Hotel Rijks, Hotel Zeeuws Licht en Hotel de Timmerfabriek. Deze week staat de keuring van Boutique Hotel Helder op de planning.

Een van de aanjagers van de verduurzaming is Jessica van Stee. Zij zet zich sinds 2020 in als duurzaamheidscoördinator bij Kloeg Collection. Haar doel is om de verduurzaming door het hele bedrijf wordt toegepast. Zij geeft aan dat ze dit doet door middel van het reduceren van water- en stroomverbruik, afvalscheiding en het gebruiken van lokale, verantwoorde en biologische producten.

Green Key

Green Key is een duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland. inmiddels hebben zo’n 700 bedrijven het keurmerk – van hotels en restaurants tot campings en groepsaccommodaties.

Door: Nationale Horecagids

19 juni '23 (12:11)

Karin Bruers bedroefd dat bouw van haar stikstofvrije hotel stilligt

De Tilburgse cabaretière Karin Bruers heeft de droom om haar eigen hotel te openen zonder stikstofuitstoot. Ze kon beginnen met het bouwen, om die droom werkelijkheid te laten worden. Echter ligt de bouw al een tijdje stil. De buren proberen er een stokje voor te steken. Horeca-iconen Jan en Monique Meurs spanden een rechtszaak aan tegen de komst van het hotel. Bruers zegt aan Omroep Brabant dat zij er alles aan doen om haar tegen te houden. Die zijn zich van geen kwaad bewust: “Wij vinden het prima dat er iemand naast ons komt, maar dan moet die zich wel aan de regels houden.” Dat meldt Omroep Brabant.

19 juni '23 (10:08)

Ondanks hotelstop Amsterdam zes jaar geleden wordt er nog aan ongeveer twintig hotels gewerkt

Het bestuur van Amsterdam vond al in 2016 dat er een rem moest komen op de groei van de hotelsector in de hoofdstad. Ondanks de stop blijven er toch nog hotels bij komen. Voor een lange periode kon de gemeente niets doen tegen de komst hiervan. Daarnaast blijkt uit een navraag van AT5 dat de komst van ongeveer twintig hotels niet kan worden vermeden. Zo komt er vooral in Amsterdam-Noord nog een hotelspurt. Op andere plekken lijkt het nieuwe hotelbeleid wel te werken, meldt AT5.

16 juni '23 (13:02)

Mogelijk dure recreatiewoningen naast Hotel de Beyaerd in Hulshorst

Bij het veluwehotel De Beyaerd in Hulshorst wordt mogelijk een nieuw, luxe vakantiepark neergezet. De opzet is ‘een ruim opgezet groenresort met hoogwaardige recreatievilla’s’, meldt Nunspeet Nieuws. Het vakantiepark komt te staan op het evenemententerrein van het hotel en het aangrenzende deel waar voorheen restaurant De Gulle Belg stond. Momenteel wordt dat pand gekraakt. 

16 juni '23 (11:25)

Hotel Okura maakt samen met Brouwerij Homeland zomers biertje

Na een eerdere samenwerking met Brouwerij Homeland gaat het Okura Hotel in Amsterdam een biertje maken. Vorig jaar maakten de twee al de ‘Okura Tripel’, nu slaan zij de handen ineen om een zomers biertje te brouwen, de ‘Okura Wit’. Volgens Okura is het smaakprofiel fris, zacht en met een volle smaak. Dat meldt Hospitality Management.

14 juni '23 ( 8:51)

Staatssecretaris Van der Burg wil dat hotels optreden tegen uitbuiting meisjes

Staatssecretaris Eric van der Burg van Justitie gaat de hotelbranche oproepen op te treden tegen seksuele uitbuiting van minderjarige meisjes. Dat heeft Van der Burg aan de Tweede Kamer toegezegd, tijdens het wekelijks vragenuurtje. Net zoals de Tweede Kamer vindt Van der Burg het verschrikkelijk dat zoveel jonge meisjes seksueel worden uitgebuit. De Tweede Kamer wil meer concrete actie, maar de staatssecretaris zei dat het lastig is deze uitbuiting harder aan te pakken.

14 juni '23 ( 8:44)

Hotelketen Van der Valk wilde meer coronasteun van overheid

Hotelketen Van der Valk had meer coronasteun moeten krijgen. Dat betoogden ruim zestig hotels van het familiebedrijf dinsdag in een zaak tegen de Staat voor het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). Die hotels zijn volgens Van der Valk allemaal losse ondernemingen en hadden elk afzonderlijk als mkb-bedrijf steun moeten krijgen. In plaats daarvan werden ze als keten gezien en kregen ze daardoor veel minder steun. De landsadvocaat stelde zich op het standpunt dat de minister de vrijheid had om een keuze te maken over welke bedrijven die zogeheten TVL-steun zouden krijgen.

13 juni '23 (13:35)

Fletcher Hotels en MBO Zadkine gaan samenwerking aan voor BBL-leeraanbod

MBO Zadkine en Fletcher Hotels slaan de handen ineen en gaan vanaf september een samenwerking aan voor een BBL-leeraanbod op mbo niveau 2, 3 en 4. Deze samenwerking komt voort uit de groeiende vraag naar getalenteerde professionals in de hospitality sector. Met de samenwerking scheppen de partijen samen diverse opleidingen in een realistische leeromgeving van Fletcher Hotel-Restaurant Wings-Rotterdam. Dat meldt Fletcher Hotels.

13 juni '23 (13:15)

Verstappen-fans uit Musselkanaal maken Red Bull-hotel van truck

Een aantal fans van Max Verstappen uit Musselkanaal willen duidelijk niets missen van de races van Verstappen. De Formule Aine Ploug Musselknoal bouwde een vrachtwagen om tot een Red Bull-hotel op wielen, meldt RTV Noord.

12 juni '23 (13:38)

Man die vriendin doodde in hotelkamer Wassenaar krijgt 10 jaar cel en tbs

De rechtbank in Den Haag heeft maandag een 33-jarige man uit Leiden veroordeeld tot tien jaar cel en tbs met dwangverpleging voor de dood van zijn vriendin in een hotel in Wassenaar. Het lichaam van de 40-jarige Colombiaanse vrouw werd begin januari vorig jaar in de hotelkamer gevonden, toegedekt door lakens en kussens. Thanasis K. werd kort daarna op het vliegveld Schiphol aangehouden.

12 juni '23 (10:10)

Tien miljoen voor Hotel Graaf Bernstorff op Schiermonnikoog

Stap op de boot met 9.995.000 euro en je bent een hotel op Schiermonnikoog rijker. Eigenaar Remko de Bruijne van Hotel Graaf Bernstorff zet de onderneming na tien jaar te koop. De ondernemer vindt dat het na een decennium tijd is voor iets nieuws, meldt Dagblad van het Noorden.