Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Kloeg Collection ontvangt Green Key’s Big Key

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Kloeg Collection ontvangt Green Key’s Big Key
Afgelopen maandag zijn niet alleen restaurants in de prijzen gevallen. Ook hotelketen Kloeg Collection kreeg toen een onderscheiding voor hun werk. Niet om hun gastronomische uitspattingen, maar omdat zij veel tijd en moeite investeren in verduurzaming. Zo kreeg de Kroeg Collection de Green Key’s symbolische Big Key.  Inmiddels heeft de hotelgroep al zes Gouden Green Key certificeringen met een zevende op komst. Dat maakt Kroeg Collection de koploper in duurzaamheid in de Zeeuwse hotelwereld. 

Het is oud nieuws dat duurzaamheid belangrijk is en steeds belangrijker wordt. In bijna alle sectoren wordt extra aandacht aan mens en milieu besteed. Dat geldt dus ook voor de hotellerie. Erik van Dijk, algemeen directeur van Stichting KMVK, geeft aan dat je niet van de ene op de andere dag kunt verduurzamen. “Je moet intrinsiek gemotiveerd zijn om al die punten te adresseren”, zegt hij tegen Hospitality Management.

Volgens Michiel Kloeg zijn er een aantal duurzame aanpassingen die zijn aangebracht. Zo wordt er geen boter per stuk verpakt en beschikt het hotel over zonnepanelen. Hotel Zeeuws is volgens Kloeg zelfs volledig van het gas af. Hij stelt dat het daarnaast ook goed is voor de bewustwording bij collega’s, medewerkers en gasten. Kloeg denkt dat het ‘dé manier’ is om de rest van de wereld te laten zien waar zij mee bezig zijn.

Zes hotels met certificering

Het eerste hotel van Kloeg Collection dat een Gouden Green Key certificaat behaalde was het Beach Hotel in 2020. In hetzelfde jaar kregen ook Hotel Kaap West en Hofstede Moesbosch de erkenning. Later volgden ook de hotels Boutique Hotel Rijks, Hotel Zeeuws Licht en Hotel de Timmerfabriek. Deze week staat de keuring van Boutique Hotel Helder op de planning.

Een van de aanjagers van de verduurzaming is Jessica van Stee. Zij zet zich sinds 2020 in als duurzaamheidscoördinator bij Kloeg Collection. Haar doel is om de verduurzaming door het hele bedrijf wordt toegepast. Zij geeft aan dat ze dit doet door middel van het reduceren van water- en stroomverbruik, afvalscheiding en het gebruiken van lokale, verantwoorde en biologische producten.

Green Key

Green Key is een duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland. inmiddels hebben zo’n 700 bedrijven het keurmerk – van hotels en restaurants tot campings en groepsaccommodaties.

Door: Nationale Horecagids

09 juni '23 (11:08)

Twijfels bij raadsleden over bouwplannen Hotel Noordzee in Cadzand-Bad

Het blijft op zijn minst twee weken nog onduidelijk of de flinke uitbreidingsplannen van Hotel Noordzee en het voormalige hotel De Wielingen in Cadzand-Bad door kunnen gaan. Dat meldt PZC.

08 juni '23 ( 8:36)

Commotie rondom asielhotel Tubbergen inmiddels 1 jaar geleden; hotel nog steeds niet in gebruik

Een jaar geleden kondigden staatssecretatis Eric van den Burg en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers voor de eerste keer aan dat een gemeente een asielzoekerscentrum opgelegd had gekregen. Het voormalige Landhotel ’t Elshuys was de aangewezen locatie. Er ontstond veel weerstand. Omwonenden waren kwaad en demonstreerden tegen de komst van asielzoekers. In de tussentijd is er echter nooit een asielzoeker verschenen en blijkt dat pas aan het einde van déze zomer het hotel gereed is voor gebruik. Dit meldt de Volkskrant.

07 juni '23 ( 9:23)

Vrouw bij hotel in Houten niet ontvoerd

Afgelopen zondag 4 juni maakte de politie waarbij een vrouw mogelijk in een auto zijn geduwd. Het voorval vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. Na onderzoek door de recherche is gebleken dat er geen sprake is van een ontvoering. Dat meldt de politie.

07 juni '23 ( 9:13)

Dit volledige hotel wordt geveild

Een conflict tussen de kredietnemer en kredietverstrekker heeft ertoe geleid dat het Hilton Garden Inn hotel in Leiden wordt geveild. Het gehele hotel, met 173 kamers, 6 vergaderruimtes en een restaurant heeft een totale oppervlakte van 38.586 vierkante meter en de executieveiling vindt plaats op 11 juli, meldt Vastgoedjournaal.

06 juni '23 (12:54)

Mercure Hotel in Zwolle gaat zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen opvangen

Vanaf 1 juli gaat Zwolle zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen (AMV’ers) opvangen in het Mercure Hotel aan de Hertsenbergweg. Het Centraal Orgaan voor Opvang Asielzoekers (COA) vroeg de gemeente of zij met spoed een opvanglocatie beschikbaar konden stellen. De jongeren blijven tot het einde van het jaar, meldt RTV Oost.

06 juni '23 (10:25)

Na flinke renovatie is Hotel Prins Hendrik op Texel weer open

Het heeft een aantal maanden mogen duren, maar dan heb je ook wat. Na een grondige restyling is Prins Hendrik Texel weer open. Het hotel, direct gelegen aan de Waddenzee, heeft een nieuwe keuken en restaurant gekregen. Daarnaast zijn er zes nieuwe luxe hotelkamers en suites bijgebouwd. De herinrichting is uitgevoerd door designbureau E.S.T.I.D.A. Dat meldt Entree Magazine.

05 juni '23 ( 9:59)

Waarom is het beroemde hotel Spaander in Volendam al zo lang dicht?

Al drie maanden zit het bekende hotel Spaander in Volendam op slot. Het hotel heeft naam gemaakt door de imposante kunstverzameling die in het pand hangt. Beroemdheden zoals Johan Cruijff, Muhammad Ali, de sultan van Yogyakarta en de oud-keizer Wilhelm van Duitsland hebben hier allemaal een nachtje geslapen. Nu is het hotel al een tijd gesloten, maar niemand weet waarom. Dat meldt NH Nieuws.

05 juni '23 ( 9:13)

Vrouw mogelijk ontvoerd vanaf parkeerplaats Van der Valkhotel Houten

Aan het einde van zondagmiddag heeft iemand gezien dat een vrouw tegen haar zin in een auto werd geduwd. Het incident vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. De politie is op zoek naar andere getuigen die de mogelijke ontvoering van een vrouw hebben gezien. Dat meldt het AD.

02 juni '23 (11:17)

Haags hotel gaat 100 nareizende familieleden vluchtelingen opvangen

Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag heeft akkoord gegeven voor de tijdelijke noodopvang van honderd gezinsherenigers om het Fletcher Stadshotel. Hiermee moet de druk op de overvolle asielzoekerscentra verlicht worden. De vluchtelingen worden tot het einde van het jaar in het hotel aan de Laan van Meerdervoort opgevangen, meldt Omroep West.

01 juni '23 (12:11)

Hotelbeveiliger bij overval met hamer op zijn hoofd geslagen

Bij een overval op een hotel op het Grote Kerkplein in Rotterdam is een beveiliger met een hamer geslagen. Hij hield er verwondingen op zijn hoofd aan over, maar wist een van de verdachten alsnog te pakken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.