Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Haaksbergse Danell uitgeroepen tot beste hotelreceptioniste: ‘Ik leef voor de horeca’

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Haaksbergse Danell uitgeroepen tot beste hotelreceptioniste: ‘Ik leef voor de horeca’
Afgelopen week is Danell Meier uit Haaksbergen verkozen tot de beste hotelreceptioniste bij de internationale vakwedstrijden WorldSkills. Ze won hier de gouden medaille. Dit meldt Tubantia.

“Het belangrijkste is interesse in mijn werk. Interesse in het vak. Want je moet echt alles weten van het hotel waar je werkt. En natuurlijk oprechte interesse in de gasten”, zegt Danell. Dit zijn volgens de winnares van de WorldSkills de sleutelingrediënten om een goede hotelreceptionist te zijn. “Wanneer je als hotelreceptioniste interesse toont, voelen gasten zich sneller welkom en op hun gemak”.

Van Nederlands kampioenschap naar internationale wedstrijd

Om mee te mogen doen aan de internationale wedstrijd van WorldSkills, moest Danell eerst Nederlands kampioen worden. Dit is ze eerder dit jaar geworden. De WorldSkills, een internationale wedstrijd met 26 vakrichtingen, zou in eerste instantie in Shanghai plaatsvinden. Dit kon niet doorgaan in verband met de coronamaatregelen die op dat moment golden. Daarom is ze naar Polen afgereisd, om daar deel te nemen aan de wedstrijd. “Hier moest ik meedoen aan rollenspellen. Check-in, check-out, maar ook onverwachte situaties, zoals een dronken gast of diefstal. Daar moest je dan op inspelen”.

Middelpunt van hotel

Ze zegt dat je als receptionist het middelpunt bent van het hotel. “Het is heel gevarieerd werk. Je bent het middelpunt van het hotel. Voor leveranciers, gasten, voor het personeel. Je moet echt alles weten. Ik vind het gastcontact zelf super leuk. Ik leef voor de horeca. Dat heb ik denk ik van mijn ouders meegekregen. zij hebben Jules Golfclub & Bistro in Alstätte”.

21 jaar en wereldkampioen

Danell heeft al plannen voor de toekomst. Ze wil graag verschillende functies binnen verschillende hotels beslaan. Momenteel studeert zo hotelmanagement op het Saxion in Apeldoorn. Vanuit de ROC Twente wil ze kandidaten trainen voor Skills Heroes. “Ik blijf natuurlijk werken bij Van der Valk en wil nog meer ervaring opdoen. Misschien kan ik in de toekomst dan zelf wel jureren voor vakwedstrijden. Als ik ouder ben zou ik graag op het mbo les willen geven. Dan wil ik jongeren enthousiast maken en laten zien hoe leuk de horeca is. Net als de docenten dat ook bij mij hebben gedaan”.

Door: Nationale Horecagids

25 juni '25 ( 8:55)

ING voorziet prijsstijgingen en sterk toename faillissementen in horeca

De prijzen in de horeca stijgen dit jaar naar verwachting gemiddeld met 5 procent, meldt ING in een nieuw rapport over de sector. De prijsstijging is lager dan de drie voorgaande jaren, maar is nog altijd hoger dan de inflatie in Nederland. Dat komt volgens de economen van de bank vooral door stijgende voedingsprijzen en oplopende personeelskosten.

19 juni '25 ( 8:38)

Werkloosheid in Nederland blijft 3,8 procent

De werkloosheid in Nederland is in mei onveranderd gebleven ten opzichte van een maand eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Afgelopen maand zat 3,8 procent van de beroepsbevolking zonder betaald werk, evenveel als in april. Gemiddeld daalde het aantal werklozen de afgelopen drie maanden licht, met 2000 per maand.

13 juni '25 (11:28)

Na eerdere daling loopt ziekteverzuim weer op in eerste kwartaal

Nederlandse werknemers waren in het eerste kwartaal van dit jaar vaker ziek vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers. In het eerste kwartaal van vorig jaar en ook in 2023 was er nog sprake van een daling op jaarbasis. Daarvoor steeg het ziekteverzuim juist jarenlang.

28 februari '25 ( 8:18)

Omzetgroei horeca in 2024 flink lager dan voorgaand jaar

De omzet van de horeca is in 2024 met 5,4 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De toename was lager dan in 2023. Toen kwam de omzetgroei nog uit op 12,6 procent. 2023 was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023.

26 februari '25 ( 9:18)

Meerdere mensen onwel geworden in een hotel op Scheveningse Pier

Twaalf mensen zijn dinsdagavond rond 21.45 uur onwel geworden in een hotel op de Pier van Scheveningen en naar het ziekenhuis gebracht. Ze klaagden onder meer over misselijkheid en duizeligheid, zegt een woordvoerster van de brandweer.

07 februari '25 (15:57)

De horecavakbeurs voor Noord- en Oost-Nederland begint volgende week

Van 10 tot 12 februari 2025 transformeert het WTC Expo in Leeuwarden tot een bruisende ontmoetingsplek voor horecaprofessionals tijdens het Horeca EvenTT. Deze toonaangevende vakbeurs, een hoogtepunt op de nationale horeca-agenda, biedt exposanten een unieke kans om hun producten en diensten aan een breed publiek te presenteren.

17 januari '25 ( 8:45)

Horecava niet zo goed bezocht als voor corona

De grote horecavakbeurs Horecava in de RAI in Amsterdam heeft deze week meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. Maar het waren er niet zoveel als tijdens de laatste editie voor de coronapandemie. Volgens de organisatie kwamen er meer dan 67.000 bezoekers af op het evenement. Een jaar geleden ging het om ruim 64.000 mensen.

13 januari '25 (11:44)

Faillissementen treffen hele horecasector

De stijging van het aantal faillissementen in de horeca die dit jaar wordt verwacht, zal de hele sector treffen. Dat denkt Marijke Vuik, voorzitter van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zowel caféhouders als restaurant- en hoteleigenaren kampen met problemen zoals de gestegen personeelskosten.

13 januari '25 (11:02)

Krapte op arbeidsmarkt blijft aanhouden, stelt Koninklijke Horeca Nederland

Horecabedrijven moeten rekening houden met aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. De vergrijzing van de samenleving leidt tot minder beschikbare arbeidskrachten, zegt Marijke Vuik, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). "Een bepaalde krapte gaat er blijven."

13 januari '25 ( 9:33)

Brancheclub noemt 2024 een ‘uitdagend’ jaar voor de horeca

Het jaar 2024 was "uitdagend" voor de Nederlandse horeca. Dat meldt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) tijdens de jaarlijkse horecavakbeurs Horecava. De brancheorganisatie verwijst daarbij naar personeelstekorten en stijgende kosten voor onder meer restaurant-, hotel- en caféhouders.