Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Gemeente Steenbergen en Koninklijke Horeca Nederland tekenen herstelplan

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
De horeca is één van de hardst geraakte sectoren door de coronacrisis. Gemeente Steenbergen doet er alles aan om de horecaondernemers in al haar kernen zo goed mogelijk te ondersteunen. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met de Koninklijke Horeca Nederland afdeling Steenbergen. Om dit ook voor de toekomst te borgen, is donderdag het plan 'Op weg naar vitale horeca' ondertekend.

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) afdeling Steenbergen heeft het initiatief genomen om samen met de gemeente Steenbergen aan de slag te gaan met een herstelplan. Het plan is samen opgesteld. Het kent een aantal acties met als doel om na de coronacrisis te herstellen en samen te werken aan een gezonde Steenbergse horecatoekomst.

Lasten verlagen

De afgelopen maanden hebben KHN afdeling Steenbergen en de gemeente al veel samengewerkt. Er kwam een gemeenschappelijk terras op de Markt in Steenbergen, de terrasuitbreidingen was kosteloos, het terrasmeubilair werd beschikbaar gesteld en de lasten werden verlaagd door middel van het niet in rekening brengen van huur voor de terrassen.

Voor de toekomst wordt ook samengewerkt om elkaar op de juiste manier te ondersteunen. Zo zijn er ook afspraken gemaakt over belastingen en vergunningen, activiteiten, handhaving, arbeidsmarkt en herstelmanagement.

De horeca betekent veel voor de gemeenschap

Wethouder Knop (Economie) heeft veel vertrouwen in de samenwerking: "De afgelopen tijd hebben we al veel voor elkaar betekend. De horeca is onmisbaar in onze kernen. De cafés en restaurants zorgen niet alleen voor leefbaarheid en sociale contacten, maar ook voor werkgelegenheid en verdere bestedingen in de kernen. Met dit herstelplan werken we samen aan een vitale toekomst voor de horeca en dus voor de gemeente."

Edwin Maas, voorzitter KHN afdeling Steenbergen, is blij met deze samenwerking met de gemeente. "De Steenbergse KHN is trots op en dankbaar voor het vastgestelde herstelplan. De optimale samenwerking en bespreking met gemeente en het bestuur van de lokale KHN heeft bijgedragen aan een zeer positief plan met concrete zaken. Het is de kapstok die stevig staat en waar in de loop van de tijd wellicht nog zaken aan toegevoegd kunnen worden. We zijn helaas nog niet af van de crisis waar onder andere onze horecazaken mee te maken hebben, dus zullen we de gesprekken met de gemeente op een zeer hoge frequentie blijven voeren."

Door: Nationale Zorggids
 

01 juli '25 ( 8:37)

Hittemaatregelen in de horeca: adviseer werknemers om koffie te mijden

In de horeca worden net als in veel andere sectoren maatregelen genomen om medewerkers te beschermen tegen de hitte. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wijst erop dat werkgevers moeten zorgen voor voldoende water en zonnebrandcrème. Horecabedrijven kunnen daarnaast hun werknemers adviseren cafeïne- en suikerhoudende dranken, zoals koffie en frisdrank, zo veel mogelijk te mijden.

25 juni '25 ( 8:55)

ING voorziet prijsstijgingen en sterk toename faillissementen in horeca

De prijzen in de horeca stijgen dit jaar naar verwachting gemiddeld met 5 procent, meldt ING in een nieuw rapport over de sector. De prijsstijging is lager dan de drie voorgaande jaren, maar is nog altijd hoger dan de inflatie in Nederland. Dat komt volgens de economen van de bank vooral door stijgende voedingsprijzen en oplopende personeelskosten.

19 juni '25 ( 8:38)

Werkloosheid in Nederland blijft 3,8 procent

De werkloosheid in Nederland is in mei onveranderd gebleven ten opzichte van een maand eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Afgelopen maand zat 3,8 procent van de beroepsbevolking zonder betaald werk, evenveel als in april. Gemiddeld daalde het aantal werklozen de afgelopen drie maanden licht, met 2000 per maand.

13 juni '25 (11:28)

Na eerdere daling loopt ziekteverzuim weer op in eerste kwartaal

Nederlandse werknemers waren in het eerste kwartaal van dit jaar vaker ziek vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers. In het eerste kwartaal van vorig jaar en ook in 2023 was er nog sprake van een daling op jaarbasis. Daarvoor steeg het ziekteverzuim juist jarenlang.

28 februari '25 ( 8:18)

Omzetgroei horeca in 2024 flink lager dan voorgaand jaar

De omzet van de horeca is in 2024 met 5,4 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De toename was lager dan in 2023. Toen kwam de omzetgroei nog uit op 12,6 procent. 2023 was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023.

26 februari '25 ( 9:18)

Meerdere mensen onwel geworden in een hotel op Scheveningse Pier

Twaalf mensen zijn dinsdagavond rond 21.45 uur onwel geworden in een hotel op de Pier van Scheveningen en naar het ziekenhuis gebracht. Ze klaagden onder meer over misselijkheid en duizeligheid, zegt een woordvoerster van de brandweer.

07 februari '25 (15:57)

De horecavakbeurs voor Noord- en Oost-Nederland begint volgende week

Van 10 tot 12 februari 2025 transformeert het WTC Expo in Leeuwarden tot een bruisende ontmoetingsplek voor horecaprofessionals tijdens het Horeca EvenTT. Deze toonaangevende vakbeurs, een hoogtepunt op de nationale horeca-agenda, biedt exposanten een unieke kans om hun producten en diensten aan een breed publiek te presenteren.

17 januari '25 ( 8:45)

Horecava niet zo goed bezocht als voor corona

De grote horecavakbeurs Horecava in de RAI in Amsterdam heeft deze week meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. Maar het waren er niet zoveel als tijdens de laatste editie voor de coronapandemie. Volgens de organisatie kwamen er meer dan 67.000 bezoekers af op het evenement. Een jaar geleden ging het om ruim 64.000 mensen.

13 januari '25 (11:44)

Faillissementen treffen hele horecasector

De stijging van het aantal faillissementen in de horeca die dit jaar wordt verwacht, zal de hele sector treffen. Dat denkt Marijke Vuik, voorzitter van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zowel caféhouders als restaurant- en hoteleigenaren kampen met problemen zoals de gestegen personeelskosten.

13 januari '25 (11:02)

Krapte op arbeidsmarkt blijft aanhouden, stelt Koninklijke Horeca Nederland

Horecabedrijven moeten rekening houden met aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. De vergrijzing van de samenleving leidt tot minder beschikbare arbeidskrachten, zegt Marijke Vuik, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). "Een bepaalde krapte gaat er blijven."