Normal_rss_entry-210742

De in Amsterdam gevestigde verhuurder van vakantiewoningen OYO Vacation Homes gaat flink uitbreiden. Het bedrijf achter merken als Belvilla, DanCenter en Danland wil komende tijd ten minste 1000 werknemers in Europa aannemen.

De voormalige @Leisure Group kwam eerder dit jaar in handen van het Indiase OYO Hotels & Homes. De nieuwe eigenaar kondigde onlangs aan 300 miljoen euro te gaan investeren. Bij OYO Vacation Homes werken nu nog ruim 800 werknemers, van wie circa de helft in Nederland.

Hoeveel van de 1000 nieuwe collega's in Nederland komen te werken is niet bekendgemaakt. Een woordvoerster van de onderneming stelt dat de verdeling wordt gemaakt op basis van huidig aandeel en potentieel. Nederland behoort volgens de zegsvrouw tot de top 5-markten.

De onderneming streeft ernaar het "grootste fullserviceverhuurbedrijf van vakantiewoningen ter wereld" te worden. Er zijn onder meer nieuwe mensen nodig om het aanbod van vakantiehuizen in Europa uit te breiden. Ook wil OYO Vacation Homes dataonderzoekers aannemen en specialisten die zich gaan richten op het maximaliseren van de omzet per woning.

Door: ANP