Nationale Horecagids

NHG McDonalds

McDonalds McDonald's


McDonald's Corporation is 's werelds grootste keten van hamburger fastfoodrestaurants. Het hoofdkantoor van de firma is gevestigd in de Verenigde Staten. Het bedrijf werd uitgebouwd door zakenman Ray Kroc nadat hij in 1955 de rechten had overgenomen van een kleine hamburgerketen die werd geleid door Dick en Mac McDonald.

Een McDonald's restaurant wordt beheerd door een franchisenemer, een filiaal, of het bedrijf zelf. De inkomsten van het bedrijf komen van de huur, auteursrechten en vergoedingen die betaald worden door de franchisenemers, en de verkoop in zelfuitgebate restaurants. De inkomsten van de onderneming groeiden 27 procent over drie jaar eindigend in 2007 tot 22,8 miljard dollar, en het bedrijfsresultaat groeide in die periode met 9 procent tot 3,9 miljard dollar.

McDonald's verkoopt voornamelijk hamburgers, cheeseburgers, kippenvlees, frieten, ontbijtproducten, frisdranken, milshakes en desserten. In reactie op de kritiek over de eenzijdigheid van het menu's verkoopt het bedrijf ook salades, wraps en fruit.