Bekende snackbar HapSnap keert terug naar Den Haag

In de Haagse wijk Moerwijk werkten twee oude vrienden 24 jaar lang in een snackbar onder de naam ‘HapSnap’. Misschien dat sommige Hagenezen zich het geelrode logo van de cafetaria nog wel voor de geest kunnen halen. Zij hadden tientallen filialen in de regio, tot de keten in 2007 werd verkocht aan Kwalitaria. Ongeveer vijf jaar geleden verdween de laatste HapSnap uit het straatbeeld. Nu komt de onderneming weer terug. Welliswaar met één vestiging, maar ook met grootse plannen, meldt Omroep West.

Eind jaren negentig leerden Dennis Melchior en Jack van der Spek elkaar kennen bij de HapSnap aan het De Savorin Lohmanplein. Ze hebben tienduizenden frituursnacks bereid en je kan wel zeggen dat hun bloed ondertussen uit puur frituurvet bestaat. Jarenlang zijn zij een bekend gezicht geweest bij frituurliefhebbers in Den Haag. Daarna hebben beide in verschillende filialen van de formule gewerkt. Ook de kleuren van het logo zijn inmiddels ingeruild voor de kleuren groen en paars.

Websitenaam niet geregistreerd

Van der Spek zegt tegen Omroep West dat het idee om de formule te heropenen een paar jaar geleden ontstond. Zij kwamen er per toeval achter dat de website hapsnap.nl niet geregistreerd stond. “Wij hebben die toen geclaimd en zijn naar een pand gaan zoeken.” Dat werd voormalig koffietent Het Aagje aan de Aag Dekenlaan. Nu staat er groot ‘HapSnap’ op de voorgevel, met de nieuwe kleuren.

Moderner jasje

Dennis zegt dat zij toe waren aan een ‘moderner jasje’. Maar omdat de naam nog veel bekendheid had, voeren zij die wel. De formule telde tientallen filialen in Den Haag, Voorburg, Leiden en andere steden in de regio. De ondernemers geven aan dat zij op den duur weer een keten willen starten.

Door: Nationale Horecagids