Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Bekende snackbar HapSnap keert terug naar Den Haag

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
Bekende snackbar HapSnap keert terug naar Den Haag
In de Haagse wijk Moerwijk werkten twee oude vrienden 24 jaar lang in een snackbar onder de naam ‘HapSnap’. Misschien dat sommige Hagenezen zich het geelrode logo van de cafetaria nog wel voor de geest kunnen halen. Zij hadden tientallen filialen in de regio, tot de keten in 2007 werd verkocht aan Kwalitaria. Ongeveer vijf jaar geleden verdween de laatste HapSnap uit het straatbeeld. Nu komt de onderneming weer terug. Welliswaar met één vestiging, maar ook met grootse plannen, meldt Omroep West.

Eind jaren negentig leerden Dennis Melchior en Jack van der Spek elkaar kennen bij de HapSnap aan het De Savorin Lohmanplein. Ze hebben tienduizenden frituursnacks bereid en je kan wel zeggen dat hun bloed ondertussen uit puur frituurvet bestaat. Jarenlang zijn zij een bekend gezicht geweest bij frituurliefhebbers in Den Haag. Daarna hebben beide in verschillende filialen van de formule gewerkt. Ook de kleuren van het logo zijn inmiddels ingeruild voor de kleuren groen en paars.

Websitenaam niet geregistreerd

Van der Spek zegt tegen Omroep West dat het idee om de formule te heropenen een paar jaar geleden ontstond. Zij kwamen er per toeval achter dat de website hapsnap.nl niet geregistreerd stond. “Wij hebben die toen geclaimd en zijn naar een pand gaan zoeken.” Dat werd voormalig koffietent Het Aagje aan de Aag Dekenlaan. Nu staat er groot ‘HapSnap’ op de voorgevel, met de nieuwe kleuren.

Moderner jasje

Dennis zegt dat zij toe waren aan een ‘moderner jasje’. Maar omdat de naam nog veel bekendheid had, voeren zij die wel. De formule telde tientallen filialen in Den Haag, Voorburg, Leiden en andere steden in de regio. De ondernemers geven aan dat zij op den duur weer een keten willen starten.

Door: Nationale Horecagids

01 juni '23 (13:23)

Voedingscentrum blijft aandringen op terugdringen verkooppunten fastfood

Volgens het Voedingscentrum is het lastig overgewicht bij kinderen en jongeren terug te dringen omdat maatregelen vaak vrijblijvend zijn en de verleidingen groot blijven. Bij de aanpak gaat het volgens een woordvoerster ook om "intrinsieke motivatie".

01 juni '23 ( 9:38)

Wat betaal je straks voor wegwerpbekers- en bakjes met plastic?

Wie vanaf 1 juli eten of drinken afhaalt of laat bezorgen, betaalt extra voor wegwerpbekers en -bakjes die (deels) gemaakt zijn van plastic. Ondernemers mogen die niet meer gratis aanbieden. Ook zijn zij vanaf 1 juli verplicht om een herbruikbare optie aan te bieden. Dat kan op twee manieren: ondernemers vullen de beker of het bakjes dat je zelf meebrengt of bieden een beker of bakje aan dat je weer terug kunt brengen. Van wegwerp naar hergebruik: beter voor het milieu en voor de portemonnee, meldt Rijksoverheid.

31 mei '23 (13:22)

Sugo Pizza gaat inzetten op plantaardig

Pizzaketen Sugo Pizza neemt voortaan plantaardig als de norm voor hun gerechten. Binnenkort lanceert de onderneming een nieuwe menukaart, waar de vierkante pizza’s met dierlijke producten een aparte sectie krijgen. Om de plantaardige pizza’s aan te kleden gaat Sugo Pizza een samenwerking aan met Redefine Meat. Dat meldt Out of Home Shops.

30 mei '23 (14:08)

Steeds meer partijen naar frietmarkt via loaded fries

De frietmarkt krijgt steeds meer nieuwe spelers op het toneel. Met de verkoop van loaded fries, frietjes met extra garnering en toppings, treden ook non-frietzaken in de markt van de gefrituurde aardappelen. Zo is recent Domino’s Pizza begonnen met de verkoop van deze luxe frietes. Ook lunchroom Bufkes verkoopt al enige tijd loaded fries. Dat meldt Frituurwereld.

26 mei '23 (11:44)

New York Pizza en FOUR Amsterdam gaan exclusieve samenwerking aan

New York Pizza en kledingmerk FOUR Amsterdam hebben binnen een exclusieve samenwerking een speciale collectie ontwerpen: NYP X FOUR. De collectie bevat onder meer een Varsity jacket, een hoodie en een pet. Pizzabakkers en -koeriers die nieuw in dienst komen bij New York Pizza, krijgen gratis een t-shirt van de collectie die 79 euro kost. Vanaf 26 mei 2023 is de NYP X FOUR-collectie in beperkte oplage beschikbaar via FOUR Amsterdam. Dit meldt New York Pizza.

26 mei '23 (11:19)

'Geen tekorten aan nasi- en bamischijven bij snackbars die ze zelf maken'

Volgens directeur Frans van Rooij van het Nederlands Frituurcentrum kunnen tekorten aan nasi- en bamischijven voorkomen worden als snackbars die producten zelf maken. Door grote vraag naar deze snacks bij de Achterhoekse saus- en snackmaker Elite, dreigde er een tekort. Frituurondernemers die nooit tekortkomen, zijn degenen die ze zelf maken. Dit meldt Frituurwereld.

24 mei '23 (11:25)

FEBO krijgt rol in decor van een speelfilm

‘Il Fait Beau’ is een nieuwe film die tijdens het Tribeca Film Festival in de Big Apple voor het eerst wordt vertoond. In deze speelfilm krijgt de Nederlandse snackformule een prominente rol. De film gaat in juni in première, meldt Frituurwereld.

23 mei '23 (13:35)

McDonald's in Winschoten weert hangjongeren met klassieke muziek

De McDonalds in Winschoten heeft iets bijzonders bedacht om de hangjeugd rondom het gebouw weg te sturen. Overdag is er in het restaurant gezellige muziek te horen, maar ’s avonds komt er andere muziek voor in de plaats. Dan draait de McDonalds namelijk klassieke muziek. Dat meldt RTV Noord. 

22 mei '23 (10:54)

Cafetariaformule ’t Bakhuus zet in op groei

Andy Shan, de eigenaar van ’t Bakhuus, heeft groeiambities. Hij wil de cafetariaformule uitbreiden naar 100 vestigingen in het land. Hij vertelt dat de cafetariasector overwegend oude horecaondernemers kent en stelt dat de kinderen van deze ondernemers vaak weinig zien in het overnemen van de zaak. Hij ziet dus kansen, meldt Frituurwereld.

17 mei '23 (10:08)

Jonge ondernemers openen tweede Kwalitaria vestiging

Steeds meer ondernemers openen meer dan één vestiging van de fastfoodketen. Zo ook de twintigers Nick Leung en Richie Tijn. Zij bestieren al enige tijd de Kwalitaria Bleiswijk, maar verlangden naar meer. Daarom openen zij nu ook Kwalitaria Oranjelaan in Zoetermeer. De zaak ligt op tien minuten afstand van de andere. Dat meldt Frituurwereld.