Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Kwalitaria Délifrance in Winschoten zet in op bezorging

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
Kwalitaria Délifrance in Winschoten zet in op bezorging
Het is twee jaar geleden dat de Kwalitaria Délifrance opende aan het Oldambtplein in Winschoten. Ondertussen is het tijd om te werken aan verdere ontwikkeling. De komende tijd gaat de cafetaria zich meer focussen op maaltijdbezorging en kwaliteit. Om dit te realiseren is een nieuwe bedrijfsleider aangetrokken, meldt Out of Home Shops.

Henri Wattez wordt de nieuwe bedrijfsleider van de cafetaria in Winschoten. De eigenaar, Jan van der Weele, is daar erg blij mee. Wattez gaat de dagelijkse leiding voeren in de cafetaria en lunchroom. Wattez is volgens de eigenaar een ‘echte rot in het vak’, met veel ervaring in de horeca. “Dus dat gaat ongetwijfeld een positieve invloed hebben”, stelt Van der Weele. Volgens de eigenaar weet Wattez alles op het gebied van kwaliteit, hygiëne en gastbeleving.

Bezorgservice

De komende tijd zal er meer gefocust worden op de bezorging van maaltijden. De Kwalitaria is zeven dagen in de week open voor de bezorgservice. Daarnaast verzorgt de cafetaria lunches voor bedrijven of een bittergarnituur op het werk. Van der Weele geeft aan dat zij dit stapje voor stapje gaan uitwerken en stelt dat hij ambities heeft om zijn bezorgservice uit te breiden bij succes.

Er is daarentegen wel een nadeel aan bezorging, volgens Van der Weele. Hij houdt van het contact met zijn gasten. De cafetaria is trouwens gewoon open voor een bezoekje. “Het is een ruim opgezette zaak met meerdere zitplaatsen”, zegt Jan. “Aan de stamtafels is al mening kopje koffie gedronken.” Hij vindt dat de cafetaria op een mooie locatie staat en geeft aan dat er in het voorjaar weer een terras komt te staan. “Een fijne plek om een frietje, broodje of ijsje te eten”, aldus de eigenaar.

Door: Nationale Horecagids

19 juni '23 (10:40)

Bekende snackbar van Jack Snack in Den Haag moet sluiten na zestien jaar

Er zit niets anders op voor Jack om de deuren van zijn snackbar te sluiten. Dat is wat hij tegen zichzelf blijft zeggen. De ondernemer achter Jack Snack moet er gedwongen mee kappen. Hij heeft ongezond hard gewerkt de afgelopen jaren en heeft last van hartfalen. “Mijn bloeddruk is veel te hoog.” Dat meldt de Ondernemer.

16 juni '23 ( 9:58)

Kwalitaria opent vegetarische pop-upzaak Vegetaria in Groningen

Op 1 juli gaat de snackformule Kwalitaria een Vegetaria openen in de stad Groningen. Daar worden enkel vegetarische gerechten verkocht. Dat meldt Frituurwereld.

15 juni '23 ( 8:04)

6-jarig meisje vreest voor de dood in glijbaan McDonald’s

Een 6-jarig meisje dat vast kwam te zitten in een McDonald’s-glijbaan in IJsselstein, zei op een gegeven moment tegen haar moeder “Ik ga dood”. Ze kreeg het zeer benauwd, want het was 32 graden buiten. Ook twee medewerkers van het fastfoodrestaurant kwamen in de glijbaan vast te zitten. Na ruim een uur werd het meisje eindelijk bevrijd. Dit meldt Hart van Nederland. 

14 juni '23 (13:07)

Wouter Wolters van De Toren in Echt doet stapje terug en zet bekende zaak te koop

De Toren is een bekende zaak in de horecasector. Die werd zelfs een keer uitgeroepen tot nummer één in de Cafetaria Top 100. Geregeld kwamen vakmedia bij hem langs voor de nieuwtjes in De Toren. Nu vindt Wolters het wel genoeg en doet een stapje terug. Hij zette zijn zaak Preuverie De Toren vorige week in de verkoop. Dat meldt Frituurwereld.

13 juni '23 (11:58)

Klanten van uitgebrande snackbar zamelen geld in voor herstart

Tijdens een grote brand in het dorp Poortugaal in het Rotterdamse havengebied liep Snackbar Poortugaal flinke schade op. Om een herstart te kunnen realiseren zijn klanten van de fastfoodzaak een inzamelingsactie begonnen. Daarmee hopen zij dat de snackbar binnenkort weer kan openen. Dat meldt Frituurwereld.

13 juni '23 (10:45)

Eindhovense Partij voor de Dieren wil verbod op nieuwe fastfoodketens

Volgens de Partij voor de Dieren in de gemeente Eindhoven zijn er teveel fastfoodzaken. Die moeten een halt toegeroepen worden. Raadslid Jonas Rothaans pleit in een oproep voor een verbod op nieuwe fastfoodketens in de lichtstad. Daar gaat de partij binnenkort een motie over indienen, meldt 040 Studio.

13 juni '23 (10:10)

Kwalitaria website valt in de prijzen

Samen met Bluebird Day heeft de Kwalitaria twee zilveren Dutch Interactive Awards gewonnen voor hun nieuwe website. Tijdens de uitreiking in de Beurs van Berlage won Kwalitaria in zowel de categorie Digitale Transformatie als in de categorie E-commerce. Dat meldt Foodclicks.

09 juni '23 (11:54)

Febo zet nieuwe vegetarische snack op de kaart

Eerder introduceerde de snackketen Febo al de Vega Grillburger en de vegetarische kroket. Het vegetarische assortiment breidt nu verder uit met de Vega Kipburger. Hiermee speelt de fastfoodketen in op de groeiende vraag naar vegetarische alternatieven, meldt Out of Home Shops.

09 juni '23 ( 9:29)

McDonald’s Assen-Zuid open voor gasten

Afgelopen dinsdag was de opening van de nieuwe McDonald’s vestiging in Assen-Zuid. Die dag ervoor werd al proefgedraaid met het team en dinsdag opende het fastfoodrestaurant voor een receptie. Daar waren onder andere de wethouders Cor Staal van Wonen en Bert Jan Oever van Economie en Werkgelegenheid bij aanwezig. Ook lokale partners, familie en vrienden kwamen een bezoekje brengen. Op 7 juni ging de horecazaak voor de gasten open, meldt Assen Stad.

08 juni '23 (15:38)

Nieuw gezond fastfoodconcept in Nederland: Hawaiian Poké Bowl

Hawaiian Poké  Bowl, een gezond fastfoodinitiatief uit België, heeft zich nu ook gevestigd in Maastricht, Tilburg, Eindhoven en Arnhem. De formule uit 2018 laat klanten zelf poké bowls samenstellen met verse ingrediënten. Hawaiian Poké Bowl heeft dertig vestigingen in België en vier in Nederland. Dit meldt Misset Horeca.