Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Tientallen cafetariahouders besparen komende twee jaar op energielasten

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Tientallen cafetariahouders besparen komende twee jaar op energielasten
Opnieuw besparen een aantal cafetariaeigenaren de komende twee jaar elk tienduizenden euro’s op hun energierekening. Zij hebben zich ingeschreven voor de najaarsbundel van de energiepartner van ProFri, COMCAM. De inschrijftermijn is onlangs afgesloten. Dit meldt Frituurwereld.

In totaal scheelt het de aangesloten ondernemers 8 miljoen euro de komende twee jaar. Zij besparen op kosten voor gas en stroom, vergeleken met de huidige marktprijs, stelt ProFri.

Eind november sloot de inschrijving voor de najaarsbundel al. Het was nog wel mogelijk tot eerder deze week om zich in te schrijven voor een betaalbaar gastarief voor de komende twee jaar. COMCAM koopt de stroom en gas op internationale beurzen en voegt dit samen met gas en stroom dat vrijvalt uit eerdere bundels.

Meer dan 200 horecabedrijven geholpen

Met deze nieuwe bundel hebben ProFri en COMCAM meer dan 200 horecaondernemingen geholpen aan contracten tegen gunstige tarieven. De ondernemers die willen profiteren van de bundels moeten voor minimaal vijf jaar een contract ondertekenen. ENGIE gaat de stroom en het gas leveren uit de COMCAM-bundels. De tarieven daarvoor zijn al bekend.

Soms vormt het verplicht lidmaatschap van ProFri echter wel voor een drempel. “Samen uit, samen thuis”, zegt directeur Frans van Rooij. “Wij verrichten administratieve werkzaamheden. Bovendien kun je alleen van zulke tarieven profiteren in gezamenlijkheid. Dus lijkt me deze eis niet meer dan logisch”.

Op zijn vroegst in februari weer nieuwe bundels

De verwerking van de aanmeldingen kan nog wel even duren. Energiebedrijven zoals ENGIE hebben het op dit moment er druk met administratie. “Dat is meteen ook de reden dat wij voorlopig geen nieuwe bundels meer kunnen aanbieden”, verklaart Van Rooij. “We verwachten dat we op z’n vroegst in februari samen met COMCAM weer een nieuwe groep ondernemers kunnen gaan helpen bij het betaalbaar houden van de energierekening”. Net als bij eerdere bundels zullen leden op volgorde van binnenkomst bij COMCAM aangemeld worden.

Door: Nationale Horecagids

27 mei '25 ( 8:39)

Nederlanders besteden jaarlijks €1,9 miljard aan fastfood

Nederlanders besteden jaarlijks in totaal 1,9 miljard euro bij de grootste fastfoodketens in Nederland. Per bezoek spenderen Nederlanders gemiddeld 23 euro en het meeste geld wordt uitgegeven bij sushiketens. Dat blijkt uit de Nationale Benchmark Fastfoodketens, een grootschalig onderzoek van marktonderzoeksbureau Multiscope onder bijna 7200 Nederlanders.

24 februari '25 (12:18)

Just Eat-verkoop levert topman Groen meer dan 311 miljoen op

De verkoop van Just Eat Takeaway, eigenaar van Thuisbezorgd, levert oprichter en topman Jitse Groen naar schatting ruim 311 miljoen euro op. Maandag werd bekend dat techinvesteerder Prosus het beursgenoteerde bedrijf overneemt voor 20,30 euro per aandeel. Dat komt neer op een overnameprijs van in totaal 4,1 miljard euro.

24 februari '25 (12:06)

Overname Thuisbezorgd-eigenaar geen verrassing, stelt vakbond

FNV vindt de overname van Thuisbezorgd-eigenaar Just Eat Takeaway door techinvesteerder Prosus "niet verrassend". Dat zegt vakbondsbestuurder Amrit Sewgobind. Hij benadrukt dat de belangrijkste zorg is of de banen bij de maaltijdbezorger behouden blijven en of dezelfde arbeidsvoorwaarden blijven gelden.

13 januari '25 ( 8:36)

Fastfoodzaken onder druk door zuinige consument, blijkt uit onderzoek

Goedkopere alternatieven voor buitenshuis eten, zoals bij een fastfoodzaak of eten laten bezorgen, worden harder geraakt door consumenten die minder geld uitgeven dan duurdere horeca-opties. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat benadrukt dat eetzaken voor een snelle hap doorgaans juist profiteren van consumenten die het zuiniger aan doen.

31 december '24 ( 8:50)

Variaties van oliebol in trek, maar traditionele oliebol nog altijd populairst

Deze dagen gaan er weer tienduizenden oliebollen over de toonbank, zowel bij bakkers als in kramen, komt naar voren uit een rondgang van het ANP. De voorkeur gaat dit jaar ook uit naar variaties op de oliebol, zoals de Dubaibol. Maar de traditionele oliebol, met of zonder krenten, lijkt nog altijd het populairst.

24 december '24 (10:20)

McDonald's breidt uit, maar stuit op verzet van bewoners

McDonald's wil uitbreiden naar dorpen en provinciale wegen, maar bewoners en gemeenten zien dat niet altijd zitten. Het fastfoodconcern stuit op verzet in onder andere Rheden, Deurne en Zutphen. Dit meldt NOS.

29 oktober '24 ( 8:35)

Nieuwe horecaformule rapper Boef groot succes: razendsnelle uitverkoop

Rapper Boef heeft verrast gereageerd na de recente lancering van zijn nieuwe horecaformule Chick&Cheez. "Hier word je als eigenaar lijp van", deelt hij op zijn Instagram Stories bij reacties van klanten die door die razendsnelle uitverkoop net te laat waren. De 31-jarige artiest reisde onlangs vanuit zijn woonplaats Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten naar Nederland af om bij de opening van de ruim vijftig vestigingen te zijn.

23 oktober '24 ( 8:30)

Rapper Boef opent eigen fastfoodketen CHICK&CHEEZ

Boef opent donderdag zijn eigen fastfoodketen, genaamd CHICK&CHEEZ. Dat maakt de 31-jarige artiest dinsdag bekend. "Ik ben zwaar liefhebber van zowel kip als kaas en ik heb het gecombineerd in mijn eigen keten", schrijft Boef op Instagram.

08 oktober '24 (16:17)

Dunkin', bekende koffie- en donutketen, failliet in Nederland

UTRECHT (ANP) - Koffie- en donutketen Dunkin' is in Nederland failliet. Dat heeft medeaandeelhouder Roberto Fava bevestigd na een bericht van De Telegraaf. De curator van Dunki' zegt tegen de krant dat de ongeveer vijftig winkels voorlopig openblijven.

04 september '24 ( 9:47)

In tien jaar ruim 6000 fastfoodrestaurants meer in Nederland

DEN HAAG (ANP) - Het aantal fastfoodrestaurants is in tien jaar tijd met meer dan de helft gestegen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Begin dit jaar telde Nederland ruim 19.000 van dit soort eetplekken, terwijl dat er in 2014 nog ongeveer 12.600 waren.