Prijzen rijzen de pan uit: augurken een kwart duurder en graan tien procent

Graan wordt meer dan tien procent duurder. Augurken en zilveruien krijgen te maken met een prijsstijging van een kwart of hoger. Ook voor diepvriessnacks, oliën en vetten moet er dieper in de portemonnee gegrepen worden, want daarvoor moet je straks vier tot zes procent meer betalen. Dit meldt Frituurwereld.


Opnieuw gaan de prijzen omhoog bij horecagroothandels, waardoor er bij de meeste productgroepen sprake is van een stijging van drie tot vijf procent de aankomende maanden.

Oorzaken prijsstijging

Er zijn verschillende redenen waardoor er opnieuw een prijsstijging komt. Zo speelt de invasie van Rusland in Oekraïne nog altijd een grote rol, waardoor er verstoringen zijn in de keten en de energieprijzen omhoog blijven gaan. Daarnaast is er sprake van logistieke en personele problemen en vallen de oogsten tegen.

Huismerk horecagroothandel

De verwachting is dat de horeca steeds vaker gaat kiezen voor een huismerk van een horecagroothandel. Er zijn namelijk nog altijd groothandelaren die de kans zien om te stunten met emmers sauzen of frituurolie van eigen huismerk.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer