Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Horeca Boulevard Scheveningen niet blij met parkeerproef: ‘Stop, de schade is enorm”

Door Ilias van Bruggen
schedule 4 min
Horeca Boulevard Scheveningen niet blij met parkeerproef: ‘Stop, de schade is enorm”
Tijdens het Veiligheidsoverleg met de gemeente en bewoners hebben ondernemers op de Boulevard van Scheveningen geëist dat de proef met het parkeertarief van vijftig euro per direct wordt stopgezet. De gevolgen van de proef zouden enorm zijn voor de ondernemers aan de boulevard. “Restaurants blijven leeg.” Dat meldt het AD.

De ondernemers zijn woedend. Vanaf 1 mei moeten bezoekers in een aantal straten van Scheveningen een vast tarief van vijftig euro betalen voor het parkeren van jun auto. Sindsdien is het erg rustig op de Boulevard. Ondanks dat het parkeertarief voor een aantal straten geldt, denken veel bezoekers dat het overal in Scheveningen zoveel kost om te parkeren. Daardoor blijven ze ook weg van de Scheveningse Boulevard, vertelt Henk Kool van de Vereniging Boulevardondernemers.

Proef beëindigen

Daarnaast stelt Kool dat de gemeente de proef slecht heeft gecommuniceerd. Hij vindt dat het niet gek is dat de bezoekers denken dat het tarief in de hele stad geldt. “Ik zag zelfs een artikel in The Guardian dat bezoekers hier vijftig euro moeten betalen”, vertelt Kool. Daarnaast denkt hij dat de bewoners, waar de maatregel voor bedoeld is, niet gelukkig zijn. “Als de loodgieter komt moet die ook vijftig euro betalen. Ik zeg daarom: stoppen en nadenken over hoe we dit goed moeten communiceren. En volgend jaar kijken we of we deze pilot kunnen uitvoeren.”

De gemeente stelt dat zij begrip hebben voor de zorgen van de ondernemers, maar zegt ook dat zij de proef niet eerder gaan beëindigen. Die is voor één jaar. Daarna wordt de proef geëvalueerd.

Duidelijker communiceren

Ad van Ginkel, mkb-bestuurder, stelt dat de proef niet gestopt hoeft te worden. Wel vindt hij dat er duidelijker moet worden gecommuniceerd door de gemeente. Volgens hem moet het duidelijker zijn dat de proef maar drie straten in  de binnenstad betreft en dat die niet eens in de buurt van de restaurants en ondernemingen zitten.

Door: Nationale Horecagids

26 mei '23 ( 7:53)

Nieuw beleid Amsterdam moet evenementen breder en diverser maken

Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam komt met nieuw evenementenbeleid. Het moet zorgen voor een breed en gevarieerd aanbod aan festivals dat aansluit bij de behoeften van alle Amsterdammers, zo meldt cultuurwethouder Touria Meliani in een brief aan de gemeenteraad.

25 mei '23 (13:23)

KHN organiseert Gelderse Open Horecadagen om branche weer op de kaart te zetten

De horeca groeit, het aantal vacatures in de horeca groeit mee en de arbeidsmarkt is krap. Veel horecaondernemers in Gelderland hebben daarom problemen met het werven en behouden van personeel. En daardoor is de druk hoog. KHN zet zich daarom in om het imago van werken in de horeca te verbeteren en de branche weer op de kaart te zetten als de branche om in te werken. Daarom organiseert KHN Gelderland, tijdens de Week van de Horeca, op 19, 20 en 21 september 2023 de eerste editie van de Gelderse Open Horecadagen. Dit meldt KHN.

24 mei '23 (10:02)

SVH en CuliQuiz maken samen grootste culinaire quiz voor horecaonderwijs

De Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en CuliQuiz slaan de handen ineen om de culinaire kennis en bekwaamheid van horecastudenten op een 'leuke en baanbrekende' manier te vergroten, meldt SVH.

23 mei '23 (13:24)

Belangstellenden kunnen meedenken over horecabeleid Enkhuizen

De gemeente Enkhuizen wil de horecavisie en het horecabeleid verder ontwikkelen. Daarvoor schakelen zij de hulp van de bewoners en bezoekers van Enkhuizen in. Om tot een goed beleid te komen vraagt de gemeente wat mensen van het huidige horeca-aanbod vinden en wat er anders mag. In een korte enquête kunnen belangstellenden hun mening delen, die wordt meegenomen in het nieuwe horecabeleid van gemeente Enkhuizen, meldt de gemeente.

23 mei '23 (10:54)

Grote kans terrasjesweer tijdens Pinksterweekend

Na een frisse aanloop deze week verwacht Weeronline een zonnig verloop van het komende pinksterweekend. Hoe warm het precies wordt is nog onzeker, maar er is kans op maxima tot 23 graden in het zuidoosten van het land tijdens eerste pinksterdag zondag.

22 mei '23 (15:09)

ABBA-dinnershow Mamma Mia! The Party komt naar Nederland

De dinnershow Mamma Mia! The Party komt naar Nederland. De ABBA-show is vanaf september 2024 te bezoeken in Rotterdam, kondigt entertainmentbedrijf Just Entertainment maandag aan.

22 mei '23 (14:48)

Boutique Fantastique keert in juni terug naar Rotterdamse MAHO-kwartier

Op 3 juni kunnen bewoners en bezoekers van het MAHO-kwartier weer naar het Boutique Fantastique festival in de Rotterdamse wijk. Die staat dan helemaal in het teken van eten, muziek en shoppen.

19 mei '23 (14:02)

Deze tool laat zien hoeveel zon er op het terras staat

Paul uit Amsterdam begon met de website om het zijn vrienden en zichzelf makkelijker te maken om een terrasplekje in de zon te bemachtigen. Maar na zijn tool te delen op LinkedIn bleef het niet alleen meer in deze kring. Op dit moment is Paul druk bezig met de tool voor heel Nederland beschikbaar te maken. Hiermee kunnen terrasbezoekers precies zien welke buitenhoreca in de zon staat. Dat meldt Brabants Dagblad.

19 mei '23 (13:38)

Test vrije horecatijden start in juni bij zeventien Haarlemse zaken

De gemeente Haarlem vindt het belangrijk dat de stad niet alleen fijn is om in te winkelen, maar ook om te recreëren. De nachtcultuur is op z’n minst ‘niet bruisend’ te noemen. Daar wil de gemeente iets aan doen. Op 1 juni begint daarom een proef met vrije openingstijden bij zeventien horecazaken. Zo wil de gemeente kijken of de sluitingstijden bijdragen aan een betere nachtleven in de stad. Dat meldt de gemeente Haarlem.

19 mei '23 (13:15)

Zes Indische topchefs koken tijdens gastronomisch evenement Kasteel Kerckebosch

Aanstaande zondag 21 mei gaan maar liefst zes Indische top-koks koken tijdens het tweede pasar malam van Kasteel Kerckebosch in Zeist. De chefs gaan de beste eigentijdse Indische gerechten koken tijdens het evenement. Dat meldt de RestaurantKrant.