Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Plant FWD spreekt op 18 april in Theater Amsterdam over de eiwittransitie

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Plant FWD spreekt op 18 april in Theater Amsterdam over de eiwittransitie
Op 18 april gaat Plant FWD, een organisatie die zich inzet voor het versnellen van de eiwittransitie, een nieuw event starten in het Theater Amsterdam. Daar kunnen start-ups, producenten, retailers en investeerders met elkaar en Plant FWD in gesprek over oplossingen om een nieuwe balans te vinden in de voedselconsumptie. Initiatiefnemers Maartje Nelissen, Marcel van der Heijden en Tom van Duijn hebben daarom het evenement ‘Supermarkt van Verlangen’ opgezet, meldt Entree Magazine.

De oprichters stellen dat we de afgelopen tientallen jaren steeds meer dierlijke producten zijn gaan eten. Zij zeggen dat op dit moment 60 procent van de eiwitten die worden geconsumeerd uit dierlijke producten komen. “Een verhouding die niet duurzaam en niet meer houdbaar is.” Daarom willen zij in 2030 dat op zijn minst de helft van de eiwitten die wij eten uit plantaardige producten komen.

Om dit onder de aandacht te brengen hebben zij daarom de organisatie in het leven geroepen: Plant FWD. Hiermee willen zij de kennis over duurzaam verbouwen opschalen. De organisatie geeft aan dat boeren in Nederland al op grote schaal gewassen kunnen verbouwen en beschikken over innovatiekracht en technologie om deze doelen te verwezenlijken.

Programma

De eerste sprekers zijn al bevestigd. Dit zijn onder andere journalist en filmmaker Ikenna Azuike, oud-commando Ray Klaassens en bedenker van de Nationale Week zonder Vlees & Zuivel, Isabel Boerdam. Naast luisteren naar de gastsprekers is er ook de mogelijkheid om in gesprek te gaan met andere bezoekers, stakeholders. Daarnaast is er een ‘Supermarkt van Verlangen’ te vinden op de locatie. Hier worden de nieuwste en innovatieve producten van deelnemende bedrijven getoond. Het evenement is op 18 april in Theater Amsterdam en begint om 9.30 uur. Het duurt tot 17.30 uur met een aansluitende borrel tot 19.00 uur. Tijdens de borrel gaat Vjeze Fur, mede-eigenaar van De Nieuwe Keuken, de ‘grote broodjesshow’ houden.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 ( 9:40)

De Blonde Ronde: de jaarlijkse blondbierwandeling in Maassluis

Op zondag 11 juni wordt in Maassluis weer de jaarlijkse bierwandeling De Blonde Ronde georganiseerd. Zeven cafés en restaurants openen deze dag hun deuren voor gasten die van blond bier houden. Natuurlijk krijgen ze daar ook een passend gerecht bij. Onder meer Borrel Bar Bites, Dreupelkot Theodorus en Café Pulp doen mee aan de bierwandeling. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

07 juni '23 (11:55)

Nieuwe editie van PUURgroenten inspiratiedag: voor, door en met koks

Aankomende 19 juni is het weer tijd voor een volgende inspiratiedag van PUURgroenten. Het evenement staat in het teken van de mooiste producten en creativiteit in de keuken. Op deze dag komen chefs bijeen om hun passie en creativiteit te delen en inspiratie te bieden voor nieuwe, innovatieve producten. Dat meldt Eventbrite.

07 juni '23 (10:42)

Herman Hell wint Ondernemersprijs met Hell’s Kitchen

Dinsdagavond was de uitreiking van de Rotterdamse Ondernemersprijs. De horecaondernemer Herman Hell mocht met zijn horecagroep Hell’s Kitchen de prijs in ontvangst nemen. Die werd uitgereikt door burgemeester Vincent Karremans. Dat meldt het AD.

07 juni '23 (10:13)

Fiets langs elf kroegen tijdens de Elluf Kroegentocht in Westland

Het zonnetje op het gezicht, langs mooie plekken in het Westland fietsen en ook nog eens langs elf Westlandse kroegjes bezoeken voor een lekker drankje. Tijdens de Elluf Kroegentocht is dat wat je kunt verwachten. Deze staat aankomende zondag op het programma. Tiffany den Ouden, van café De Slimmerick in Naaldwijk, vertelt aan het AD wat precies de bedoeling is.

06 juni '23 (15:50)

Katwijk kijkt naar pilot wijziging openingstijden harde horeca

Het centrum van Katwijk aan Zee is niet alleen een woongebied, maar ook een uitgaansgelegenheid voor de jongeren uit de buurt. Daarom is het van belang dat zowel de bewoners als bezoekers het hier naar hun zin hebben. De gemeente gaat daarom een pilot starten om te toetsen hoe de openingstijden van de horeca op invloed zijn van de overlast. Dat meldt RTV Katwijk.

06 juni '23 (12:16)

Inschrijving voor de Gouden Kookmuts vandaag geopend

Vanaf vandaag, 6 juni, is het weer mogelijk om in te schrijven voor het NK Koken, ook wel de HANOS Gouden Kookmuts. De wedstrijd begint met een voorronde tijdens Gastvrij Rotterdam, op dinsdag 19 september. De finale vindt traditiegetrouw plaats op maandag 8 januari 2024 op de Horecava. Dat meldt het Gastronomisch Gilde.

06 juni '23 (10:53)

Sushi & Asian Streetfood festival JOY brengt bezoek aan Utrecht

Liefhebbers van Sushi, Asian Streetfood en karaoke kunnen zich in september weer naar hartenlust tegoed doen bij Streetfood festival JOY. Tientallen foodtrucks serveren drie dagen lang een gevarieerd aanbod van de lekkerste Aziatische Streetfood gerechten in het rijkgedecoreerde Griftpark. Festival JOY is gratis toegankelijk en geschikt voor jong en oud.

01 juni '23 (12:22)

Oma's Soep viert Nationale Opa & Oma dag met ouderen

Op 4 juni 2023 is het Nationale Opa en Oma dag. De Stichting Oma’s Soep tegen Eenzaamheid (‘Stichting Oma’s Soep’) organiseert daarom rond deze datum in 12 verschillende steden in het land activiteiten voor eenzame ouderen om jong en oud te verbinden. Op vrijdag 2 juni zal een bingomiddag en discofeest plaatsvinden in de Hudsonhof in Amsterdam met de aanwezigheid van meerdere BN'ers. Dit meldt Stichting Oma's Soep.

31 mei '23 ( 9:55)

Wijnfestival Den Bosch: 200 wijnen, foodtrucks en livemuziek

Aankomend weekend, van vrijdag 2 juni tot en met zondag 4 juni, kunnen bezoekers weer naar de Bossche Parade trekken voor het Wijnfestifal. De prijzen voor wijn lopen sterk uiteen. Als kennismaking kunnen bezoekers hun glas halfvol laten schenken. De prijs voor een half glaasje kan variëren van 3,25 tot 135 euro voor een glas. Dat meldt Brabants Dagblad.

30 mei '23 (12:17)

Bocuse d’Or organiseert Cookoff vanwege grote aantal aanmeldingen

Om vijf finalisten te selecteren voor de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or wordt een Cookoff georganiseerd. Dit is het gevolg van een enorm aantal aanmeldingen voor de finale en de hoge kwaliteit van de chefs die zich hebben aangemeld. Daarom wordt er een voorronde gehouden. De Cookoff zal gaan tussen maximaal 15 kandidaten en wordt op 19 juni gehouden in De Kookfabriek in Rotterdam, meldt Bocuse d’Or.