Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Plant FWD spreekt op 18 april in Theater Amsterdam over de eiwittransitie

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Plant FWD spreekt op 18 april in Theater Amsterdam over de eiwittransitie
Op 18 april gaat Plant FWD, een organisatie die zich inzet voor het versnellen van de eiwittransitie, een nieuw event starten in het Theater Amsterdam. Daar kunnen start-ups, producenten, retailers en investeerders met elkaar en Plant FWD in gesprek over oplossingen om een nieuwe balans te vinden in de voedselconsumptie. Initiatiefnemers Maartje Nelissen, Marcel van der Heijden en Tom van Duijn hebben daarom het evenement ‘Supermarkt van Verlangen’ opgezet, meldt Entree Magazine.

De oprichters stellen dat we de afgelopen tientallen jaren steeds meer dierlijke producten zijn gaan eten. Zij zeggen dat op dit moment 60 procent van de eiwitten die worden geconsumeerd uit dierlijke producten komen. “Een verhouding die niet duurzaam en niet meer houdbaar is.” Daarom willen zij in 2030 dat op zijn minst de helft van de eiwitten die wij eten uit plantaardige producten komen.

Om dit onder de aandacht te brengen hebben zij daarom de organisatie in het leven geroepen: Plant FWD. Hiermee willen zij de kennis over duurzaam verbouwen opschalen. De organisatie geeft aan dat boeren in Nederland al op grote schaal gewassen kunnen verbouwen en beschikken over innovatiekracht en technologie om deze doelen te verwezenlijken.

Programma

De eerste sprekers zijn al bevestigd. Dit zijn onder andere journalist en filmmaker Ikenna Azuike, oud-commando Ray Klaassens en bedenker van de Nationale Week zonder Vlees & Zuivel, Isabel Boerdam. Naast luisteren naar de gastsprekers is er ook de mogelijkheid om in gesprek te gaan met andere bezoekers, stakeholders. Daarnaast is er een ‘Supermarkt van Verlangen’ te vinden op de locatie. Hier worden de nieuwste en innovatieve producten van deelnemende bedrijven getoond. Het evenement is op 18 april in Theater Amsterdam en begint om 9.30 uur. Het duurt tot 17.30 uur met een aansluitende borrel tot 19.00 uur. Tijdens de borrel gaat Vjeze Fur, mede-eigenaar van De Nieuwe Keuken, de ‘grote broodjesshow’ houden.

Door: Nationale Horecagids

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.

12 juni '23 (12:13)

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleid voor de stad en omgeving Nieuwegein. De gemeente heeft een conceptversie klaarliggen. Daarom nodigt die ondernemers uit om te reageren op de conceptversie. Dat meldt Gemeente Nieuwegein.