Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Koffiebranderij Mocca d’Or nieuwe partner van Gastronomisch Gilde

Door Nationale Horecagids
schedule 2 min
Koffiebranderij Mocca d’Or nieuwe partner van Gastronomisch Gilde / Foto: Mocca d'Or
Koffiebranderij Mocca d’Or en het Gastronomisch Gilde slaan de handen ineen als partners. Het doel van het Gastronomisch Gilde om te verbinden, inspireren en ondersteunen wordt door Mocca gesteund. Zo hoog als de lat ligt in de Nederlandse gastronomie en de ambitie die het Gastronomisch Gilde hierin uitdraagt, zo hoog legt Mocca d’Or de lat in het roosteren en leveren van de beste koffies en bieden van kennis, keuze en inspiratie. Dat meldt Mocca d’Or.

Mocca d’Or gelooft in branche gerelateerde samenwerkingen die de professionalisering van de horeca bevorderen. Dat doen zij al langere tijd door het ondersteunen van horeca vakopleidingen en vakwedstrijden. Daarnaast trainen zij wekelijks vele (young) professionals in hun training- en inspiratiecentrum in Zwolle. Mocca d’Or is dan ook erg trots op de samenwerking met het Gastronomisch Gilde.

Koffie Kennis en Inspiratie

Koffie is een natuurproduct dat een lange reis maakt voordat het hier belandt. Elke koffiesoort heeft een aparte smaak en bereiding, door de invloeden van het weer, het land van herkomst, bodem en omliggende gewassen. Dat maakt koffie een mooie aanvulling op de gastronomie waarbij het vele kansen biedt om alle smaakzintuigen te prikkelen.

Om die reden nodigt Mocca d’Or de leden van het Gastronomisch Gilde uit om deel te nemen aan een speciaal georganiseerde Koffie Kennis & Inspiratiedagen, onder begeleiding van Q-Grader en Nederlands Barista Kampioen Niels te Vaanhold van Mocca d’Or.

26 mei '23 (12:18)

Appèl en Markies Catering met nieuw cateringconcept op vakbeurs

Op de Vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer presenteren Appèl en Markies Catering hun nieuwe cateringconcept Goodish. Goodish staat voor vers, snel en met een goede smaak. Of zoals de cateringorganisaties zelf in de slogan zeggen: ‘vers, snel and a very goooood taste’. Dit meldt Markies Catering.

25 mei '23 (12:16)

PURA GO neemt ambachtelijke kwark van STUARK op in assortiment

Bedrijfscateraar PURA GO neemt de ambachtelijke kwark in een knijpzak van STUARK op in het assortiment. Deze eiwitrijke ambachtelijke kwark is straks te verkrijgen op werkplekken waar PURA GO cateringdiensten verleent. Dit meldt Foodclicks.

25 mei '23 ( 9:15)

Ruim 6.000 horecawerkgevers moeten definitieve berekening NOW aanvragen

 Voor de aanvraag van een definitieve berekening van de laatste twee NOW-perioden, hebben 6.087 horecawerkgevers nog ruim een week de tijd. Op 2 jun is de deadline voor de aanvraag hiervan. Horecaondernemers worden door het UWV op de deadline gewezen en krijgen hulp aangeboden. Dit meldt Foodclicks.

24 mei '23 (15:54)

Aboutaleb wil bierfiets verbieden in Rotterdam

Als het aan burgemeester Ahmed Aboutaleb ligt, verdwijnt de bierfiets binnenkort uit het Rotterdamse straatbeeld. Het college zal binnenkort een voorstel doen aan de gemeenteraad om het voertuig in de ban te doen.

24 mei '23 (13:27)

Binnenkort kun je (legaal) bier Westvleteren in Nederlandse slijterijen kopen

De monniken van de Sint-Sixtusabdij in het Vlaamse Westvleteren, van het gelijknamige trappistenbier, verkopen binnenkort hun bier via Nederlandse slijterijen. Het gaat om de soorten Blond, 8 en 12. Daarmee wil de abdij de woekerprijzen van de illegaal op de Nederlandse markt gebrachte bieren een halt toeroepen.

24 mei '23 ( 8:43)

Gekweekt varkensvlees van Meatable nu 30 keer sneller dan echt varken

Kweekvleesbedrijf Meatable heeft zijn productieproces verbeterd. Daardoor duurt het nu nog acht dagen voordat het Delftse bedrijf van een enkele dierlijke cel varkensvlees heeft gemaakt. Eerder had het bedrijf daar drie weken voor nodig. En een varken voor vlees fokken duurt wel acht maanden, wat dus dertig keer langer is dan de tijd die Meatable nodig heeft.

23 mei '23 (10:01)

Heinz reist door het land met foodtruck

Voedselproducent Heinz is bezig met de landelijke campagne ‘Neem een break van vlees’. Tot 27 mei trekt Heinz door het land om neer te strijken op lokale markten, waar het de campagne onder de aandacht van de bezoekers brengt. Dat meldt Frituurwereld.

22 mei '23 (15:03)

Maaltijdbezorger in Heeswijk-Dinter zwaargewond na aanrijding

Zondagavond raakte een maaltijdbezorger zwaargewond na een aanrijding met een auto op de Hommelse Hoeve in Heeswijk-Dinter. De bezorger is buiten levensgevaar, meldt Brabants Dagblad.

17 mei '23 (15:58)

Cateringsector gaat voedselverspilling aanpakken

Hoeveel eten wordt er precies in Nederlandse bedrijfsrestaurants, zorginstellingen en schoolkantine verspild? Die vraag willen elf Nederlandse cateraars gaan beantwoorden via hun nieuwe project ‘Verspillingsvrije Catering’. De aangesloten partijen, elf cateraars en twee brancheverenigingen, kwamen op 9 mei samen om samen online het project af te trappen. Dat meldt Samen Tegen Voedselverspilling.