Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Catering Barendrechts asielzoekerscentrum kost dagelijks 52 euro per persoon

Door Nationale Horecagids
schedule 3 min
Catering Barendrechts asielzoekerscentrum kost dagelijks 52 euro per persoon
Op verzoek van de overheid (COA) heeft het college Burgemeester en Wethouders aan de gemeenteraad gevraagd of de bestaande noodopvang voor asielzoekers aan Zuider Carnisserweg een jaar kan worden verlengd. Bij deze raadstukken zit ook een evaluatie van de noodopvang tot op dit moment. Daarin valt op dat de kosten jaarlijks 60.000 euro bedragen voor elke opvangplek. Dat komt neer op begroting van drie miljoen euro voor vijftig personen in de noodopvanglocatie. Dat meldt het Barendrechts Dagblad.

De lokale cateraar heeft de tijd van zijn leven. Er wordt namelijk 52 euro per persoon betaald voor eten en drinken. Dat is per dag. De cateraar moet voor dit geld drie keer per dag een buffet voor vijftig hoofden neerzetten en verdient daar een aardig bedrag mee. Een rekensom van Barendrechts Dagblad leert dat de cateraar hiervoor 18.200 euro per week vangt. Maar zijn klanten krijgen daarvoor in ieder geval de keuze uit verse producten. Toch komen hiermee de totale kosten voor het eten en drinken van de asielzoekers op een miljoen euro per jaar uit. Volgens NIBUD kost een dag eten in Nederland gemiddeld acht euro per persoon.

EVB-raadslid Jonathan Vrijman is verbaasd over deze bedragen. Hij vindt de bedragen aan de hoge kant. “Terwijl veel mensen iedere euro moeten omdraaien vanwege dure boodschappen en hoge energielasten, wordt hier 52 euro per persoon per dag aan eten berekend. Hoe is dat mogelijk?”

Vrijman heet hierover vragen gesteld. Hij vindt dat er moet worden gekeken of de kosten naar beneden kunnen en of de bewoners niet zelf kunnen koken en schoonmaken. Daarnaast vraagt hij wat het verschil is tussen de kosten voor deze locatie en andere opvanglocaties in de regio.

02 juni '23 (13:13)

Runderkamp Catering weer aan de slag voor FC Volendam

Het vorige seizoen waren de werkzaamheden van Runderkamp Catering bij FC Volendam stopgezet. Het komende seizoen gaan zij deze samenwerking weer aan. Runderkamp gaat de volledige catering verzorgen in alle lounges van de voetbalclub, meldt FC Volendam.

01 juni '23 ( 9:38)

Motie aangenomen voor vlees in de provinciekantine Gelderland

De Gelderse Provinciale Staten hebben een motie aangenomen waarin wordt gevraagd altijd een vleesmaaltijd in de kantine van het provinciehuis beschikbaar te hebben. De motie werd woensdag tijdens de Statenvergadering ingediend door Marjolein Faber van de PVV.

01 juni '23 ( 9:06)

Investering van 1 miljoen in Mama’s Maaltijden voor samenwerking XXL Nutrition

Met de investering van 1 miljoen euro - de grootste investering van het televisieprogramma Dragon's Den - van Dragon Pieter Schoen is het mogelijk gemaakt voor Mama’s Maaltijden om een exclusieve samenwerking aan te gaan met XXL Nutrition, de marktleider in de Benelux als het gaat om sportsupplementen. Zo is Mama’s Maaltijden samen met XXL gestart met het merk Fitmeals. Fitmeals biedt gezonde, voedzame en smaakvolle maaltijden voor sporters én mensen welke een gezonde leefstijl ambiëren. Een segment wat nog totaal niet goed werd bediend in de retail. Dit meldt Mama's Maaltijden.

31 mei '23 (10:17)

Eerste Dunkin’ drive-through opent langs A28

Wegrestaurant Hajé en Dunkin’ Donuts hebben in samenwerking met elkaar de eerste Dunkin’ drive-through geopend. Deze is sinds afgelopen weekend in gebruik. Het betreft de Hajé langs de A28 ter hoogte van Nunspeet. Dat meldt Frituurwereld.

30 mei '23 (12:54)

Eerste circulaire stokerij Bad Batch start in Utrecht

Deze week werd de eerste circulaire distilleerderij Bad Batch in De Meern in Utrecht geopend. Hier wordt de nadruk gelegd op het destilleren van grondstoffen die anders weggegooid of verspild zouden worden. Dit wordt ook wel ‘Re-spirit’ genoemd. Ook wil de stokerij een broedplaats worden voor lokale stokers, meldt de CaféKrant.

26 mei '23 (12:18)

Appèl en Markies Catering met nieuw cateringconcept op vakbeurs

Op de Vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer presenteren Appèl en Markies Catering hun nieuwe cateringconcept Goodish. Goodish staat voor vers, snel en met een goede smaak. Of zoals de cateringorganisaties zelf in de slogan zeggen: ‘vers, snel and a very goooood taste’. Dit meldt Markies Catering.

25 mei '23 (12:16)

PURA GO neemt ambachtelijke kwark van STUARK op in assortiment

Bedrijfscateraar PURA GO neemt de ambachtelijke kwark in een knijpzak van STUARK op in het assortiment. Deze eiwitrijke ambachtelijke kwark is straks te verkrijgen op werkplekken waar PURA GO cateringdiensten verleent. Dit meldt Foodclicks.

25 mei '23 ( 9:15)

Ruim 6.000 horecawerkgevers moeten definitieve berekening NOW aanvragen

 Voor de aanvraag van een definitieve berekening van de laatste twee NOW-perioden, hebben 6.087 horecawerkgevers nog ruim een week de tijd. Op 2 jun is de deadline voor de aanvraag hiervan. Horecaondernemers worden door het UWV op de deadline gewezen en krijgen hulp aangeboden. Dit meldt Foodclicks.

24 mei '23 (15:54)

Aboutaleb wil bierfiets verbieden in Rotterdam

Als het aan burgemeester Ahmed Aboutaleb ligt, verdwijnt de bierfiets binnenkort uit het Rotterdamse straatbeeld. Het college zal binnenkort een voorstel doen aan de gemeenteraad om het voertuig in de ban te doen.

24 mei '23 (13:27)

Binnenkort kun je (legaal) bier Westvleteren in Nederlandse slijterijen kopen

De monniken van de Sint-Sixtusabdij in het Vlaamse Westvleteren, van het gelijknamige trappistenbier, verkopen binnenkort hun bier via Nederlandse slijterijen. Het gaat om de soorten Blond, 8 en 12. Daarmee wil de abdij de woekerprijzen van de illegaal op de Nederlandse markt gebrachte bieren een halt toeroepen.