Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Chef-kok Peter Scholte gaat koken bij Jaarbeurs

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
Chef-kok Peter Scholte gaat koken bij Jaarbeurs / "Beatrixgebouw Koninklijke Nederlandse Jaarbeurs" door Eric de Redelijkheid ( CC BY-SA 2.0.) https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/?ref=openverse.
De Koninklijke Jaarbeurs heeft chef-kok Peter Scholte aangesteld als de verantwoordelijke voor het volledige horeca-assortiment van de evenementen. De chef is per 1 maart gestart in deze functie. Hij moet de keuken van de Jaarbeurs verder gaan verduurzamen, meldt Out of Home Shops.

Voorheen heeft Scholte gewerkt bij Le Garage en The Duchess in het W Hotel, beide gelegen in Amsterdam. Ook heeft hij gewerkt bij elBulli in Spanje en Hotel Continental in Noorwegen, waar hij een Michelinster verdiende.

Verduurzaming

De CEO van de Koninklijke Jaarbeurs, Jeroen van Hooff, geeft aan dat hij erg blij is dat Scholte bij hun komt werken. Hij stelt dat de duurzame visie van de chef goed aansluit bij de doelen van de Jaarbeurs. De afgelopen jaren is de Jaarbeurs al grotendeels overgestapt op een vegetarisch assortiment, maar ze merken dat er nog meer stappen nodig zijn om de horeca van de Jaarbeurs verder te verduurzamen. “Daar heb ik met de komst van Peter alle vertrouwen in”, aldus Van Hooff.

Ook Scholte zelf is blij met de aanstelling. Hij geeft aan dat zij onder andere samenwerken met Too Good To Go, Greendish en De Koekfabriek. “De wereld vraagt om oplossingen en daarom is het niet meer een kwestie van de keuken ‘willen’, maar moeten veranderen.”

Lokaal en seizoensgebonden

Volgens Scholte liggen er nog veel kansen om in de Jaarbeurs te gaan koken met producten die rechtstreeks uit de eigen urban farm of uit de lokale omgeving komen. De chef stelt dat hij seizoensgebonden producten belangrijk vindt en dat het helemaal Dutch cuisine is. Hij wenst dat ze binnen de Jaarbeurs met ‘pure Nederlandse producten’ werken en dat ze daarin voorloper worden.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.

06 juni '23 (11:56)

Thuisbezorgd en Healthy Fridge starten samenwerking voor alternatief bedrijfskantines

Thuisbezorgd en Healthy Fridge denken dat de bedrijfscatering beter kan worden ingericht. Daarom starten zij een partnership om een alternatief te bieden voor traditionele bedrijfscatering. Voor veel bedrijven is het door hybride werken niet meer rendabel om een bemande kantine te hebben. Daarom biedt de bestelsite met de Healthy Fridge een onbemand alternatief die elk moment beschikbaar is. Dat meldt Out of Home Shops.

05 juni '23 (16:08)

Haringseizoen ruim een week uitgesteld naar 22 juni

Het begin van het haringseizoen wordt verplaatst van 14 juni naar 22 juni, zo heeft de Nederlandse Haringgroothandelsvereniging maandag besloten. Reden hiervoor is dat de haring later dan verwacht het benodigde vetpercentage heeft bereikt. Dit komt volgens het Nederlands Visbureau mogelijk doordat de watertemperatuur dit jaar aanmerkelijk lager is dan gebruikelijk.

05 juni '23 (14:45)

InstockMarket zet verder in op duurzaamheid met nieuw Food Rescue Center

InstockMarket schaalt verder op. De duurzame horecagroothandel opent de deuren van een nieuw Food Rescue Center. De burgemeester van Diemen, Erik Boog, knipte vorige week het lintje door om het bedrijf officieel te openen. Dat meldt InstockMarket.

02 juni '23 (13:13)

Runderkamp Catering weer aan de slag voor FC Volendam

Het vorige seizoen waren de werkzaamheden van Runderkamp Catering bij FC Volendam stopgezet. Het komende seizoen gaan zij deze samenwerking weer aan. Runderkamp gaat de volledige catering verzorgen in alle lounges van de voetbalclub, meldt FC Volendam.

01 juni '23 ( 9:38)

Motie aangenomen voor vlees in de provinciekantine Gelderland

De Gelderse Provinciale Staten hebben een motie aangenomen waarin wordt gevraagd altijd een vleesmaaltijd in de kantine van het provinciehuis beschikbaar te hebben. De motie werd woensdag tijdens de Statenvergadering ingediend door Marjolein Faber van de PVV.

01 juni '23 ( 9:06)

Investering van 1 miljoen in Mama’s Maaltijden voor samenwerking XXL Nutrition

Met de investering van 1 miljoen euro - de grootste investering van het televisieprogramma Dragon's Den - van Dragon Pieter Schoen is het mogelijk gemaakt voor Mama’s Maaltijden om een exclusieve samenwerking aan te gaan met XXL Nutrition, de marktleider in de Benelux als het gaat om sportsupplementen. Zo is Mama’s Maaltijden samen met XXL gestart met het merk Fitmeals. Fitmeals biedt gezonde, voedzame en smaakvolle maaltijden voor sporters én mensen welke een gezonde leefstijl ambiëren. Een segment wat nog totaal niet goed werd bediend in de retail. Dit meldt Mama's Maaltijden.

31 mei '23 (10:17)

Eerste Dunkin’ drive-through opent langs A28

Wegrestaurant Hajé en Dunkin’ Donuts hebben in samenwerking met elkaar de eerste Dunkin’ drive-through geopend. Deze is sinds afgelopen weekend in gebruik. Het betreft de Hajé langs de A28 ter hoogte van Nunspeet. Dat meldt Frituurwereld.