Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

AGF-horecaleverancier Tomace uit Schouwen-Duiveland maakt snelle groei

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
AGF-horecaleverancier Tomace uit Schouwen-Duiveland maakt snelle groei
Op 17-jarige leeftijd begon Mace Groenewegen met zijn bedrijf Tomace. Zijn eerste order smaakte naar meer. Met zijn bedrijf bemachtigde hij al snel een leverancierspositie bij de helft van de horecazaken op Schouwen-Duiveland. Dat meldt Groentennieuws.

De afgelopen tijd is het rustig geweest voor Mace en zijn speciaalzaak. Dat komt doordat de horeca op Schouwen-Duiveland voornamelijk is gebaseerd op toerisme. “Van culinaire restaurants tot de strandtenten en alles daartussen”, zegt de jonge ondernemer. Daarnaast wonen er weinig mensen in het gebied. Hij verwacht dat de drukte snel weer zal terugkeren.

Vanaf zijn vijftiende werkte Mace in een strandtent. Daar viel het hem op dat de kwaliteit van de tomaten niet optimaal was. Aangezien hij is opgegroeid in een familie die een kassenbedrijf runde, wist Mace precies hoe een goede tomaat eruit ziet. Daarom bood hij zijn werkgever aan de tomaten van zijn vader bij de horecazaak te leveren. “Daarnaast wist ik ook nog wel een aardbeienteler en zijn aardbeien ben ik ook gaan leveren.”

Tomatenlijn voor horeca

Tijdens de coronapandemie bouwde Mace zijn bedrijf op. Daarnaast volgde hij ook een opleiding aan de tuinbouwschool. Die heeft hij inmiddels afgerond en is zich steeds meer gaan richten op de groenten- en fruithandel in plaats van de teelt ervan. Hij is dan ook niet van plan om het bedrijf van zijn vader over te nemen. De tomaten van zijn vader wil hij wel blijven verkopen. Ze hebben een cherry mix aan een tros die het goed doet volgens Mace. Die zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. “Normaal is dat erg duur, maar aangezien het direct van de teler komt scheelt het flink in de prijs.”

Tomace is dan ook gespecialiseerd in tomaten. Mace zelf heeft daar ook het meeste verstand van. “We hebben inmiddels een tomatenlijn speciaal voor de horeca opgesteld.” Ook probeert hij de producten af te stemmen op de wensen van de afnemers. De ondernemer vertelt dat hij onder andere een teler vond voor een pizzeria, waarvan de tomaten precies overeenkwamen met de behoefte van de horecazaak. De jonge ondernemer vertelt dat dit soort speciale aanvragen hem erg enthousiast maken.

Door: Nationale Horecagids

29 juni '23 (11:03)

Ketchup van The Ketchup Club vanaf volgende week te vinden bij de Albert Heijn

The world needs more ketchup, vindt The Ketchup Club. Waarom? Omdat ketchup het beste haalt uit groenten en fruit die anders worden weggegooid. Bijvoorbeeld in Kenia, waar The Ketchup Club meer dan 100 boeren helpt voorkomen dat 40 procent van de tomaten- en mango-oogst verloren gaat. Wat overblijft? Boeren met een stabiel en beter inkomen en veel, veel minder verspilling. Vanaf volgende week is de ketchup van The Ketchup Club in 3 smaken te koop in meer dan 700 filialen van Albert Heijn. Dat meldt The Ketchup Club.

16 juni '23 (10:41)

Flink begint ‘Buurthub’-winkel in Alkmaar

Flink wil de winkels van waaruit bezorgers vertrekken aantrekkelijker maken voor buurtbewoners. Dat wil de flitsbezorger doen met de zogenaamde ‘Buurthubs’. De eerste locatie openen zij in Alkmaar. Daar heeft de locatie een flinke make-over gekregen, met een volledige restyling en een nieuw interieur. Dat meldt Foodclicks.

15 juni '23 (18:04)

Leo Catering kan Woonstad Rotterdam aan portefeuille toevoegen

Sinds 5 juni kunnen werknemers van Woonstad Rotterdam genieten van de catering van Leo Catering (hiervoor Leo Love Good Food). Dagelijks krijgen medewerkers op drie locaties hun maaltijden door dit bedrijf verzorgd. Dit meldt Out.of.HomeShops. 

14 juni '23 (12:44)

Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

14 juni '23 ( 9:30)

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor visserijsector en vissersdorpen

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor de visserijsector, meldt minister Piet Adema (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is ook bedoeld voor vissersdorpen en -gemeenschappen. Die staan de laatste jaren onder druk omdat de vissersvloot krimpt, onder meer vanwege de hoge brandstofprijzen en het verbod op pulsvissen.

13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

13 juni '23 (11:10)

Sligro verduurzaamt vervoer met 25 elektrische vrachtwagens

In het verduurzamingsprogramma van Sligro geldt ook de verduurzaming van het transport. Daarom heeft Sligro een aantal jaren geleden geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor de distributie naar horeca in stedelijke omgevingen. Er zijn kleine bestelauto’s en klassieke vrachtauto’s uitgeprobeerd, evenals een wegtrein voor de binnenstad. Sligro ontving onlangs een levering van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s om een volgende stap naar verduurzaming te maken. Dat meldt Sligro.

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.