Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Sodexo lanceert CO2-neutrale recepten

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
Sodexo lanceert CO2-neutrale recepten
Sodexo heeft aangekondigd dat zij nieuwe recepten op de markt gaan brengen die CO2-neutraal zijn. Dat gaan zij doen onder de naam Carbono Cero, met recepten zoals de Louisiana Burger en Double Dip Korean wings. Deze en nog zes andere recepten zijn te krijgen bij een aantal locaties van Sodexo, meldt Foodclicks.

De ambitie van Sodexo is om in 2025 een derde van het assortiment plantaardig te maken. Daar passen deze nieuwe recepten goed bij. Naast het lanceren hiervan wil het bedrijf ook werken aan een vermindering van 50 procent van voedselverspilling en wil het de CO2-uitstoot verlagen met 34 procent.

Proef

De Carbono Cero-recepten zijn met een pilot getest bij klanten als EDGE Amsterdam West, DAF, Shell, Achmea en Aegon. De resultaten van de proef zijn volgens Sodexo veelbelovend. Op de introductiedag van het programma was al 40 procent van het totaal aantal verkochte gerechten een CO2-neutraal gerecht. Aan de hand van de pilot worden de recepten nog enigszins aangepast, om vanaf april in de menu’s van dertig restaurants opgenomen te kunnen worden. De cateraar geeft aan dat daarna meer volgen.

CO2-neutraal

De gerechten zijn ontwikkeld in samenwerking met Quorn. De producten van Sodexo zijn gemaakt met de plantaardige proteïnes van Quorn. Daarnaast bevatten de producten weinig verzadigde vetten en bevat een portie maximaal 500 gram CO2. De uitstoot van de gerechten wordt berekend met Klimato, een geaccrediteerde CO2-berekeningstool. Quorn wil daarentegen de uitstoot van de recepten volledig klimaatneutraal maken, dus compenseert het bedrijf alle resterende koolstof met projecten die CO2-uitstoot vermijden of verminderen.

Door: Nationale Horecagids

02 juni '23 (13:13)

Runderkamp Catering weer aan de slag voor FC Volendam

Het vorige seizoen waren de werkzaamheden van Runderkamp Catering bij FC Volendam stopgezet. Het komende seizoen gaan zij deze samenwerking weer aan. Runderkamp gaat de volledige catering verzorgen in alle lounges van de voetbalclub, meldt FC Volendam.

01 juni '23 ( 9:38)

Motie aangenomen voor vlees in de provinciekantine Gelderland

De Gelderse Provinciale Staten hebben een motie aangenomen waarin wordt gevraagd altijd een vleesmaaltijd in de kantine van het provinciehuis beschikbaar te hebben. De motie werd woensdag tijdens de Statenvergadering ingediend door Marjolein Faber van de PVV.

01 juni '23 ( 9:06)

Investering van 1 miljoen in Mama’s Maaltijden voor samenwerking XXL Nutrition

Met de investering van 1 miljoen euro - de grootste investering van het televisieprogramma Dragon's Den - van Dragon Pieter Schoen is het mogelijk gemaakt voor Mama’s Maaltijden om een exclusieve samenwerking aan te gaan met XXL Nutrition, de marktleider in de Benelux als het gaat om sportsupplementen. Zo is Mama’s Maaltijden samen met XXL gestart met het merk Fitmeals. Fitmeals biedt gezonde, voedzame en smaakvolle maaltijden voor sporters én mensen welke een gezonde leefstijl ambiëren. Een segment wat nog totaal niet goed werd bediend in de retail. Dit meldt Mama's Maaltijden.

31 mei '23 (10:17)

Eerste Dunkin’ drive-through opent langs A28

Wegrestaurant Hajé en Dunkin’ Donuts hebben in samenwerking met elkaar de eerste Dunkin’ drive-through geopend. Deze is sinds afgelopen weekend in gebruik. Het betreft de Hajé langs de A28 ter hoogte van Nunspeet. Dat meldt Frituurwereld.

30 mei '23 (12:54)

Eerste circulaire stokerij Bad Batch start in Utrecht

Deze week werd de eerste circulaire distilleerderij Bad Batch in De Meern in Utrecht geopend. Hier wordt de nadruk gelegd op het destilleren van grondstoffen die anders weggegooid of verspild zouden worden. Dit wordt ook wel ‘Re-spirit’ genoemd. Ook wil de stokerij een broedplaats worden voor lokale stokers, meldt de CaféKrant.

26 mei '23 (12:18)

Appèl en Markies Catering met nieuw cateringconcept op vakbeurs

Op de Vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer presenteren Appèl en Markies Catering hun nieuwe cateringconcept Goodish. Goodish staat voor vers, snel en met een goede smaak. Of zoals de cateringorganisaties zelf in de slogan zeggen: ‘vers, snel and a very goooood taste’. Dit meldt Markies Catering.

25 mei '23 (12:16)

PURA GO neemt ambachtelijke kwark van STUARK op in assortiment

Bedrijfscateraar PURA GO neemt de ambachtelijke kwark in een knijpzak van STUARK op in het assortiment. Deze eiwitrijke ambachtelijke kwark is straks te verkrijgen op werkplekken waar PURA GO cateringdiensten verleent. Dit meldt Foodclicks.

25 mei '23 ( 9:15)

Ruim 6.000 horecawerkgevers moeten definitieve berekening NOW aanvragen

 Voor de aanvraag van een definitieve berekening van de laatste twee NOW-perioden, hebben 6.087 horecawerkgevers nog ruim een week de tijd. Op 2 jun is de deadline voor de aanvraag hiervan. Horecaondernemers worden door het UWV op de deadline gewezen en krijgen hulp aangeboden. Dit meldt Foodclicks.

24 mei '23 (15:54)

Aboutaleb wil bierfiets verbieden in Rotterdam

Als het aan burgemeester Ahmed Aboutaleb ligt, verdwijnt de bierfiets binnenkort uit het Rotterdamse straatbeeld. Het college zal binnenkort een voorstel doen aan de gemeenteraad om het voertuig in de ban te doen.

24 mei '23 (13:27)

Binnenkort kun je (legaal) bier Westvleteren in Nederlandse slijterijen kopen

De monniken van de Sint-Sixtusabdij in het Vlaamse Westvleteren, van het gelijknamige trappistenbier, verkopen binnenkort hun bier via Nederlandse slijterijen. Het gaat om de soorten Blond, 8 en 12. Daarmee wil de abdij de woekerprijzen van de illegaal op de Nederlandse markt gebrachte bieren een halt toeroepen.