Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Flink opent darkstore in Amsterdam, eerste met goedkeuring gemeente

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Flink opent darkstore in Amsterdam, eerste met goedkeuring gemeente
Flitsbezorger Flink heeft een nieuwe darkstore geopend. Dat hebben zij gedaan in Amsterdam. Het is de eerste keer dat de gemeente goedkeuring geeft voor een darkstore in de hoofdstad. De winkel is gevestigd in Amsterdam-Zuid, aan de Amstelveenseweg. Dit meldt het Parool.

De directeur van Flink Benelux, Robin Kiesler, zegt dat de vergunning ‘een nieuwe fase is van samenwerking in plaats van juridische discussies met de gemeente’. Hij heeft aan dat het lastig is om een geschikte plek te vinden, die dicht bij de klanten in de buurt is. Zo is de optie om de winkels aan de rand van industrieterreinen te openen, waar zij nog relatief dichtbij de stad zitten, ontstaan. Kiesler noemt het een win-win voor iedereen.

De gemeente stelt eisen waaraan een darkstore moet voldoen. Volgens de gemeente is dit het geval bij de winkel van Flink en daarom hebben zij groen licht gekregen. De winkel zit in een bedrijfsomgeving, waar logistiek goed te regelen is en waar leveranciers op het eigen terrein kunnen laden en lossen. Daarnaast is er ruimte om de fietsen te stallen. De gemeente vindt dat er op deze locatie geen overlast kan worden veroorzaakt.

Apart bestemmingsplan flitsbezorgers

Een jaar geleden heeft het toenmalige college besloten dat er teveel darkstores openden in de binnenstad van Amsterdam. Om dit enigszins aan banden te leggen voerde het college een voorbereidingsbesluit in. Deze maatregel zorgde ervoor dat flitsbezorgers een jaar lang geen nieuwe vestigingen konden openen. Op die manier kreeg de gemeente tijd om te werken aan een bestemmingsplan kon werken specifiek voor flitsbezorgers.

Het lijkt erop alsof het nieuwe beleid definitief gaat worden ingevoerd. In het bestemmingsplan is vastgelegd dat flitsbezorgers hun darkstores alleen mogen openen op bedrijfsterreinen. Het is niet toegestaan om deze te openen in woongebieden.

Juridische discussie

Het is niet duidelijk of er met de invoering van het nieuwe beleid een einde komt aan de ‘juridische discussie’ tussen flitsbezorgers en de gemeente. Zo moet een darkstore van Flink op het Limburg van Stirumplein zijn deuren sluiten omdat het niet in lijn is met het huidige bestemmingsplan. De darkstore is echter nog wel open en daarom wil de gemeente Flink een dwangsom van 20.000 euro opleggen. Flink zegt dat zij een vervangend pand hebben gevonden. Zij hebben daar een vergunning voor aangevraagd. Het is echter niet duidelijk of de vergunning wordt verleend.

Door: Nationale Horecagids

28 mei '24 (11:35)

Catering test 123

test test

29 juni '23 (11:03)

Ketchup van The Ketchup Club vanaf volgende week te vinden bij de Albert Heijn

The world needs more ketchup, vindt The Ketchup Club. Waarom? Omdat ketchup het beste haalt uit groenten en fruit die anders worden weggegooid. Bijvoorbeeld in Kenia, waar The Ketchup Club meer dan 100 boeren helpt voorkomen dat 40 procent van de tomaten- en mango-oogst verloren gaat. Wat overblijft? Boeren met een stabiel en beter inkomen en veel, veel minder verspilling. Vanaf volgende week is de ketchup van The Ketchup Club in 3 smaken te koop in meer dan 700 filialen van Albert Heijn. Dat meldt The Ketchup Club.

16 juni '23 (10:41)

Flink begint ‘Buurthub’-winkel in Alkmaar

Flink wil de winkels van waaruit bezorgers vertrekken aantrekkelijker maken voor buurtbewoners. Dat wil de flitsbezorger doen met de zogenaamde ‘Buurthubs’. De eerste locatie openen zij in Alkmaar. Daar heeft de locatie een flinke make-over gekregen, met een volledige restyling en een nieuw interieur. Dat meldt Foodclicks.

15 juni '23 (18:04)

Leo Catering kan Woonstad Rotterdam aan portefeuille toevoegen

Sinds 5 juni kunnen werknemers van Woonstad Rotterdam genieten van de catering van Leo Catering (hiervoor Leo Love Good Food). Dagelijks krijgen medewerkers op drie locaties hun maaltijden door dit bedrijf verzorgd. Dit meldt Out.of.HomeShops. 

14 juni '23 (12:44)

Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

14 juni '23 ( 9:30)

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor visserijsector en vissersdorpen

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor de visserijsector, meldt minister Piet Adema (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is ook bedoeld voor vissersdorpen en -gemeenschappen. Die staan de laatste jaren onder druk omdat de vissersvloot krimpt, onder meer vanwege de hoge brandstofprijzen en het verbod op pulsvissen.

13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

13 juni '23 (11:10)

Sligro verduurzaamt vervoer met 25 elektrische vrachtwagens

In het verduurzamingsprogramma van Sligro geldt ook de verduurzaming van het transport. Daarom heeft Sligro een aantal jaren geleden geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor de distributie naar horeca in stedelijke omgevingen. Er zijn kleine bestelauto’s en klassieke vrachtauto’s uitgeprobeerd, evenals een wegtrein voor de binnenstad. Sligro ontving onlangs een levering van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s om een volgende stap naar verduurzaming te maken. Dat meldt Sligro.

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.