Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Flink opent darkstore in Amsterdam, eerste met goedkeuring gemeente

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Flink opent darkstore in Amsterdam, eerste met goedkeuring gemeente
Flitsbezorger Flink heeft een nieuwe darkstore geopend. Dat hebben zij gedaan in Amsterdam. Het is de eerste keer dat de gemeente goedkeuring geeft voor een darkstore in de hoofdstad. De winkel is gevestigd in Amsterdam-Zuid, aan de Amstelveenseweg. Dit meldt het Parool.

De directeur van Flink Benelux, Robin Kiesler, zegt dat de vergunning ‘een nieuwe fase is van samenwerking in plaats van juridische discussies met de gemeente’. Hij heeft aan dat het lastig is om een geschikte plek te vinden, die dicht bij de klanten in de buurt is. Zo is de optie om de winkels aan de rand van industrieterreinen te openen, waar zij nog relatief dichtbij de stad zitten, ontstaan. Kiesler noemt het een win-win voor iedereen.

De gemeente stelt eisen waaraan een darkstore moet voldoen. Volgens de gemeente is dit het geval bij de winkel van Flink en daarom hebben zij groen licht gekregen. De winkel zit in een bedrijfsomgeving, waar logistiek goed te regelen is en waar leveranciers op het eigen terrein kunnen laden en lossen. Daarnaast is er ruimte om de fietsen te stallen. De gemeente vindt dat er op deze locatie geen overlast kan worden veroorzaakt.

Apart bestemmingsplan flitsbezorgers

Een jaar geleden heeft het toenmalige college besloten dat er teveel darkstores openden in de binnenstad van Amsterdam. Om dit enigszins aan banden te leggen voerde het college een voorbereidingsbesluit in. Deze maatregel zorgde ervoor dat flitsbezorgers een jaar lang geen nieuwe vestigingen konden openen. Op die manier kreeg de gemeente tijd om te werken aan een bestemmingsplan kon werken specifiek voor flitsbezorgers.

Het lijkt erop alsof het nieuwe beleid definitief gaat worden ingevoerd. In het bestemmingsplan is vastgelegd dat flitsbezorgers hun darkstores alleen mogen openen op bedrijfsterreinen. Het is niet toegestaan om deze te openen in woongebieden.

Juridische discussie

Het is niet duidelijk of er met de invoering van het nieuwe beleid een einde komt aan de ‘juridische discussie’ tussen flitsbezorgers en de gemeente. Zo moet een darkstore van Flink op het Limburg van Stirumplein zijn deuren sluiten omdat het niet in lijn is met het huidige bestemmingsplan. De darkstore is echter nog wel open en daarom wil de gemeente Flink een dwangsom van 20.000 euro opleggen. Flink zegt dat zij een vervangend pand hebben gevonden. Zij hebben daar een vergunning voor aangevraagd. Het is echter niet duidelijk of de vergunning wordt verleend.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.

06 juni '23 (11:56)

Thuisbezorgd en Healthy Fridge starten samenwerking voor alternatief bedrijfskantines

Thuisbezorgd en Healthy Fridge denken dat de bedrijfscatering beter kan worden ingericht. Daarom starten zij een partnership om een alternatief te bieden voor traditionele bedrijfscatering. Voor veel bedrijven is het door hybride werken niet meer rendabel om een bemande kantine te hebben. Daarom biedt de bestelsite met de Healthy Fridge een onbemand alternatief die elk moment beschikbaar is. Dat meldt Out of Home Shops.

05 juni '23 (16:08)

Haringseizoen ruim een week uitgesteld naar 22 juni

Het begin van het haringseizoen wordt verplaatst van 14 juni naar 22 juni, zo heeft de Nederlandse Haringgroothandelsvereniging maandag besloten. Reden hiervoor is dat de haring later dan verwacht het benodigde vetpercentage heeft bereikt. Dit komt volgens het Nederlands Visbureau mogelijk doordat de watertemperatuur dit jaar aanmerkelijk lager is dan gebruikelijk.

05 juni '23 (14:45)

InstockMarket zet verder in op duurzaamheid met nieuw Food Rescue Center

InstockMarket schaalt verder op. De duurzame horecagroothandel opent de deuren van een nieuw Food Rescue Center. De burgemeester van Diemen, Erik Boog, knipte vorige week het lintje door om het bedrijf officieel te openen. Dat meldt InstockMarket.

02 juni '23 (13:13)

Runderkamp Catering weer aan de slag voor FC Volendam

Het vorige seizoen waren de werkzaamheden van Runderkamp Catering bij FC Volendam stopgezet. Het komende seizoen gaan zij deze samenwerking weer aan. Runderkamp gaat de volledige catering verzorgen in alle lounges van de voetbalclub, meldt FC Volendam.

01 juni '23 ( 9:38)

Motie aangenomen voor vlees in de provinciekantine Gelderland

De Gelderse Provinciale Staten hebben een motie aangenomen waarin wordt gevraagd altijd een vleesmaaltijd in de kantine van het provinciehuis beschikbaar te hebben. De motie werd woensdag tijdens de Statenvergadering ingediend door Marjolein Faber van de PVV.

01 juni '23 ( 9:06)

Investering van 1 miljoen in Mama’s Maaltijden voor samenwerking XXL Nutrition

Met de investering van 1 miljoen euro - de grootste investering van het televisieprogramma Dragon's Den - van Dragon Pieter Schoen is het mogelijk gemaakt voor Mama’s Maaltijden om een exclusieve samenwerking aan te gaan met XXL Nutrition, de marktleider in de Benelux als het gaat om sportsupplementen. Zo is Mama’s Maaltijden samen met XXL gestart met het merk Fitmeals. Fitmeals biedt gezonde, voedzame en smaakvolle maaltijden voor sporters én mensen welke een gezonde leefstijl ambiëren. Een segment wat nog totaal niet goed werd bediend in de retail. Dit meldt Mama's Maaltijden.

31 mei '23 (10:17)

Eerste Dunkin’ drive-through opent langs A28

Wegrestaurant Hajé en Dunkin’ Donuts hebben in samenwerking met elkaar de eerste Dunkin’ drive-through geopend. Deze is sinds afgelopen weekend in gebruik. Het betreft de Hajé langs de A28 ter hoogte van Nunspeet. Dat meldt Frituurwereld.