Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Maaltijdboxenbedrijf De Krat overgenomen door supermarkt- app Crisp

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Maaltijdboxenbedrijf De Krat overgenomen door supermarkt- app Crisp
De supermarkt-app Crisp en maaltijdboxenbedrijf De Krat gaan vanaf nu samen verder. De Krat wordt overgenomen door de Crisp. Hierdoor kan Crisp haar klanten een groter aanbod van gemaksopties bieden, laat het bedrijf weten. Daarnaast kan Crisp haar klanten nu een compleet aanbod geven van verse, seizoensgebonden en lokale producten. Dit meldt Foodclicks.

Mede-oprichter van Crisp Eric Klaassen zegt over de overname dat zij hiermee ‘het aanbod van een volwaardige supermarkt met een flexibel maaltijd-abonnement kunnen combineren’. Zo kunnen klanten voor al hun boodschappen op één plek terecht. Maar het gaat bij de onderneming vooral over de manier waarop de producten worden verbouwd: “Het is vooral een prachtig voorbeeld van lokaal ondernemerschap en een product dat het waard is om beschikbaar te maken voor veel meer mensen.”

Lokale en duurzame producten

De Krat was in 2010 de eerste die maaltijdboxen ging aanbieden in Nederland. In 2015 ontving het bedrijf een B Corp certificering en naar eigen zeggen is het een winstgevende onderneming geweest. Zowel De Krat als Crisp richten zich op het aanbieden van duurzame en lokale producten. Daarvoor werken zij veel samen met Nederlandse boeren. De directeur van De Krat, Tessa Vinker, geeft aan dat consumenten meer behoefte hebben aan lokale en duurzame producten. Het bedrijf wil een aanbod leveren van gezond en gevarieerd eten dat uit de buurt komt. “Na gesprekken met Crisp zagen wij de gedeelde filosofie en een perfecte match. Daarom was het een logische kruisbestuiving”, vervolgt Vinker.

De oprichter van Crisp, Tom Peeters, zegt dat zij precies voor ogen hebben wat voor onderneming zij willen worden. Hij geeft aan dat zij dit zelf doen, maar soms ook bedrijven tegenkomen waarvan zij denken dat het een versterking kan bieden voor Crisp. De overnames zijn niet nodig volgens hem en hij stelt dat groei uit hunzelf komt. “Maar als we partijen tegenkomen die ons daarbij kunnen helpen, dan kijken we daarnaar.”

Door: Nationale Horecagids

29 juni '23 (11:03)

Ketchup van The Ketchup Club vanaf volgende week te vinden bij de Albert Heijn

The world needs more ketchup, vindt The Ketchup Club. Waarom? Omdat ketchup het beste haalt uit groenten en fruit die anders worden weggegooid. Bijvoorbeeld in Kenia, waar The Ketchup Club meer dan 100 boeren helpt voorkomen dat 40 procent van de tomaten- en mango-oogst verloren gaat. Wat overblijft? Boeren met een stabiel en beter inkomen en veel, veel minder verspilling. Vanaf volgende week is de ketchup van The Ketchup Club in 3 smaken te koop in meer dan 700 filialen van Albert Heijn. Dat meldt The Ketchup Club.

16 juni '23 (10:41)

Flink begint ‘Buurthub’-winkel in Alkmaar

Flink wil de winkels van waaruit bezorgers vertrekken aantrekkelijker maken voor buurtbewoners. Dat wil de flitsbezorger doen met de zogenaamde ‘Buurthubs’. De eerste locatie openen zij in Alkmaar. Daar heeft de locatie een flinke make-over gekregen, met een volledige restyling en een nieuw interieur. Dat meldt Foodclicks.

15 juni '23 (18:04)

Leo Catering kan Woonstad Rotterdam aan portefeuille toevoegen

Sinds 5 juni kunnen werknemers van Woonstad Rotterdam genieten van de catering van Leo Catering (hiervoor Leo Love Good Food). Dagelijks krijgen medewerkers op drie locaties hun maaltijden door dit bedrijf verzorgd. Dit meldt Out.of.HomeShops. 

14 juni '23 (12:44)

Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

14 juni '23 ( 9:30)

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor visserijsector en vissersdorpen

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor de visserijsector, meldt minister Piet Adema (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is ook bedoeld voor vissersdorpen en -gemeenschappen. Die staan de laatste jaren onder druk omdat de vissersvloot krimpt, onder meer vanwege de hoge brandstofprijzen en het verbod op pulsvissen.

13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

13 juni '23 (11:10)

Sligro verduurzaamt vervoer met 25 elektrische vrachtwagens

In het verduurzamingsprogramma van Sligro geldt ook de verduurzaming van het transport. Daarom heeft Sligro een aantal jaren geleden geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor de distributie naar horeca in stedelijke omgevingen. Er zijn kleine bestelauto’s en klassieke vrachtauto’s uitgeprobeerd, evenals een wegtrein voor de binnenstad. Sligro ontving onlangs een levering van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s om een volgende stap naar verduurzaming te maken. Dat meldt Sligro.

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.