Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Manager van KLM Catering Services terecht op staande voet ontslagen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Een 61-jarige manager van KLM Catering Services die daar al sinds 1997 werkte, is terecht op staande voet ontslagen. Hij zat aan de borsten van de receptioniste van het bedrijf en zei tegen haar te willen “Knabbelen en Babbelen”. Dit meldt Business Insider. 

De man verdiende als manager 13.403,69 euro per maand en vond zijn ontslag op staande voet niet terecht. Daarom stapte hij naar de rechter. Die noemt het ontslag echter wel terecht.

Knabbel en Babbel

Er zijn opnamen gemaakt van het gesprek dat plaatsvond in 2020, ten tijde van een reorganisatie. Volgens de manager moesten zestien van de 22 personeelseden op de afdeling vertrekken. De receptioniste zegt sowieso te gaan solliciteren. Daarna zegt de huismeester, die samen met de manager en receptioniste hierover praat, dat ze lekker is. Vervolgens noemt de manager de borsten van de vrouw Knabbel en Babbel en hij wil ze aanraken. Zij zegt dat hij moet gaan en dat ze niet wil vanwege de aanwezigheid van de huismeester.  Toch laat ze zich overhalen en laat ze haar borsten zien, die door de manager worden aangeraakt. Ze doet dit omdat de manager een verband lijkt te maken tussen de reorganisatie en het tonen van haar borsten.

Ernstig verwijtbaar gehandeld

De opname van de huismeester komt pas een jaar erna bij een vertrouwenspersoon van KLM Catering Services terecht. Volgens de manager liet de vrouw op vrijwillige basis haar borsten zien en was er geen sprake van dwang. KLM Catering Services vond echter dat de manager per direct weg moest. Het bedrijf vindt dat hij een medewerkster die onder hem in hiërarchie stond, dwong tot bepaalde handelingen. Dit gebeurde immers omdat ze niet ontslagen wilde worden. De manager wekte namelijk de suggestie dat als hij haar mocht betasten, ze mocht blijven. Daarom heeft hij ernstig verwijtbaar gehandeld. Hij krijgt dan ook geen transitievergoeding en de kosten voor het proces zijn ook voor hem. Hiervoor moet hij 747 euro uit eigen zak betalen.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky

29 juni '23 (11:03)

Ketchup van The Ketchup Club vanaf volgende week te vinden bij de Albert Heijn

The world needs more ketchup, vindt The Ketchup Club. Waarom? Omdat ketchup het beste haalt uit groenten en fruit die anders worden weggegooid. Bijvoorbeeld in Kenia, waar The Ketchup Club meer dan 100 boeren helpt voorkomen dat 40 procent van de tomaten- en mango-oogst verloren gaat. Wat overblijft? Boeren met een stabiel en beter inkomen en veel, veel minder verspilling. Vanaf volgende week is de ketchup van The Ketchup Club in 3 smaken te koop in meer dan 700 filialen van Albert Heijn. Dat meldt The Ketchup Club.

16 juni '23 (10:41)

Flink begint ‘Buurthub’-winkel in Alkmaar

Flink wil de winkels van waaruit bezorgers vertrekken aantrekkelijker maken voor buurtbewoners. Dat wil de flitsbezorger doen met de zogenaamde ‘Buurthubs’. De eerste locatie openen zij in Alkmaar. Daar heeft de locatie een flinke make-over gekregen, met een volledige restyling en een nieuw interieur. Dat meldt Foodclicks.

15 juni '23 (18:04)

Leo Catering kan Woonstad Rotterdam aan portefeuille toevoegen

Sinds 5 juni kunnen werknemers van Woonstad Rotterdam genieten van de catering van Leo Catering (hiervoor Leo Love Good Food). Dagelijks krijgen medewerkers op drie locaties hun maaltijden door dit bedrijf verzorgd. Dit meldt Out.of.HomeShops. 

14 juni '23 (12:44)

Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

14 juni '23 ( 9:30)

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor visserijsector en vissersdorpen

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor de visserijsector, meldt minister Piet Adema (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is ook bedoeld voor vissersdorpen en -gemeenschappen. Die staan de laatste jaren onder druk omdat de vissersvloot krimpt, onder meer vanwege de hoge brandstofprijzen en het verbod op pulsvissen.

13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

13 juni '23 (11:10)

Sligro verduurzaamt vervoer met 25 elektrische vrachtwagens

In het verduurzamingsprogramma van Sligro geldt ook de verduurzaming van het transport. Daarom heeft Sligro een aantal jaren geleden geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor de distributie naar horeca in stedelijke omgevingen. Er zijn kleine bestelauto’s en klassieke vrachtauto’s uitgeprobeerd, evenals een wegtrein voor de binnenstad. Sligro ontving onlangs een levering van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s om een volgende stap naar verduurzaming te maken. Dat meldt Sligro.

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.