Online supermarkten overtreden nieuwe Alcoholwet met prijsstunten op drank

Online supermarkten overtreden de wet. Sinds vorig jaar is de nieuwe Alcoholwet ingegaan, waarmee er een einde is gekomen aan het stunten met prijzen van alcoholische dranken. Op het internet zijn er echter nog wel grote kortingsacties op bier en wijn te vinden bij online supermarkten. Dit meldt NOS.

Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid geeft aan dat hiermee de wet wordt overtreden. Sinds de nieuwe Alcoholwet is ingegaan, mogen kortingen tot 25 procent zijn. Acties als ‘1+1 gratis’ en ‘drie flessen voor de prijs van twee’ zijn verboden.

Extra korting

Wim van Dalen, directeur bij het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid, geeft aan dat klanten bij veel webwinkels in eerste instantie meteen de korting van 25 procent krijgen en deze kunnen laten oplopen tot 30 of 40 procent met kortingscodes. Deze codes zijn te vinden op speciale websites.

Jongeren

Doordat de klanten kunnen stapelen met voordelen, komen zij alsnog uit boven de wettelijke maximale korting. Vooral voor jongeren is het makkelijk om de juiste winkels en de extra kortingen te vinden. Het bier wordt zelfs bij de klant thuisgebracht, hoe makkelijk wil je het hebben, aldus Van Dalen.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer