Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nieuwe beursmaand: aandacht voor cijfers van bierbrouwer Heineken

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Nieuwe beursmaand: aandacht voor cijfers van bierbrouwer Heineken
Op de Amsterdamse beurs verwerken beleggers maandag onder meer de kwartaalcijfers van Heineken. De bierbrouwer profiteerde in het eerste halfjaar volop van het herstel van de coronacrisis. In grote delen van Azië heropende de economie weer en in Europa kon de horeca weer klanten ontvangen. Ook de prijsstijgingen, waarmee Heineken de gestegen kosten voor grondstoffen, energie en transport wil opvangen, droegen bij aan een hogere omzet en winst.

Later in de week komen ook andere AEX-bedrijven als speciaalchemieconcern DSM, maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, financieel concern ING en dataleverancier Wolters Kluwer met resultaten. Daarnaast verschijnt vrijdag het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid. Dat rapport speelt een grote rol bij het rentebeleid van de Federal Reserve.

Licht lager begin 

De AEX-index op Beursplein 5 koerst af op een licht lager begin van de nieuwe beursmaand. Ook de andere Europese beurzen lijken met kleine koersuitslagen te openen na de sterke beursmaand juli. In Duitsland bleek dat de winkelverkopen in juni flink zijn afgenomen. De belangrijkste aandelenmarkten in Azië gingen maandag overwegend licht vooruit. In Tokio sloot de Nikkei 0,7 procent in de plus.

Beurs in Shanghai

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,2 procent hoger. Uit cijfers van marktonderzoekers Caixin en Markit bleek dat de Chinese industrie in juli nog nipt is gegroeid. De mate van bedrijvigheid in de sector nam wel flink af. Afgelopen weekeinde meldde de Chinese overheid op basis van officiële cijfers dat de industrie vorige maand onverwacht is gekrompen door de coronalockdowns in het land en de afzwakkende wereldeconomie.

Advieswijziging

Het aandeel Air France-KLM zal mogelijk bewegen op een advieswijziging. Analisten van de Britse bank HSBC schroefden hun aanbeveling voor de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie op. Het aandeel AMG noteert ex dividend. Dat betekent dat een aandeel van de metalengroep geen recht meer geeft op het dividend over de voorafgaande periode. Dit zorgt meestal voor een daling van de aandelenkoers.

Pharming

Ook Pharming staat in de belangstelling. De biotechnoloog kondigde aan dat het Europees geneesmiddelenagentschap EMA een versnelde beoordeling zal geven over het middel leniolisib voor de behandeling van APDS, een zeldzame aandoening aan het immuunsysteem. Volgens medisch directeur Anurag Relan van Pharming ligt het bedrijf op schema om in oktober een aanvraag in te dienen voor toelating tot de markt.

De euro was 1,0216 dollar waard, tegen 1,0196 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,1 procent minder op 97,55 dollar. Brentolie daalde 0,7 procent in prijs tot 103,21 dollar per vat.

Door: ANP

29 juni '23 (11:03)

Ketchup van The Ketchup Club vanaf volgende week te vinden bij de Albert Heijn

The world needs more ketchup, vindt The Ketchup Club. Waarom? Omdat ketchup het beste haalt uit groenten en fruit die anders worden weggegooid. Bijvoorbeeld in Kenia, waar The Ketchup Club meer dan 100 boeren helpt voorkomen dat 40 procent van de tomaten- en mango-oogst verloren gaat. Wat overblijft? Boeren met een stabiel en beter inkomen en veel, veel minder verspilling. Vanaf volgende week is de ketchup van The Ketchup Club in 3 smaken te koop in meer dan 700 filialen van Albert Heijn. Dat meldt The Ketchup Club.

16 juni '23 (10:41)

Flink begint ‘Buurthub’-winkel in Alkmaar

Flink wil de winkels van waaruit bezorgers vertrekken aantrekkelijker maken voor buurtbewoners. Dat wil de flitsbezorger doen met de zogenaamde ‘Buurthubs’. De eerste locatie openen zij in Alkmaar. Daar heeft de locatie een flinke make-over gekregen, met een volledige restyling en een nieuw interieur. Dat meldt Foodclicks.

15 juni '23 (18:04)

Leo Catering kan Woonstad Rotterdam aan portefeuille toevoegen

Sinds 5 juni kunnen werknemers van Woonstad Rotterdam genieten van de catering van Leo Catering (hiervoor Leo Love Good Food). Dagelijks krijgen medewerkers op drie locaties hun maaltijden door dit bedrijf verzorgd. Dit meldt Out.of.HomeShops. 

14 juni '23 (12:44)

Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

14 juni '23 ( 9:30)

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor visserijsector en vissersdorpen

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor de visserijsector, meldt minister Piet Adema (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is ook bedoeld voor vissersdorpen en -gemeenschappen. Die staan de laatste jaren onder druk omdat de vissersvloot krimpt, onder meer vanwege de hoge brandstofprijzen en het verbod op pulsvissen.

13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

13 juni '23 (11:10)

Sligro verduurzaamt vervoer met 25 elektrische vrachtwagens

In het verduurzamingsprogramma van Sligro geldt ook de verduurzaming van het transport. Daarom heeft Sligro een aantal jaren geleden geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor de distributie naar horeca in stedelijke omgevingen. Er zijn kleine bestelauto’s en klassieke vrachtauto’s uitgeprobeerd, evenals een wegtrein voor de binnenstad. Sligro ontving onlangs een levering van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s om een volgende stap naar verduurzaming te maken. Dat meldt Sligro.

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.