Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Moederbedrijf Thuisbezorgd verliest drie procent na verlaging koersdoel DB

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Moederbedrijf Thuisbezorgd verliest drie procent na verlaging koersdoel DB
Het aandeel Philips ging maandag stevig onderuit op de aandelenbeurs in Amsterdam na bekendmaking van de kwartaalcijfers. Het zorgtechnologiebedrijf kampte afgelopen kwartaal met de coronalockdowns in China en leveringsproblemen. Door die tegenwind is Philips negatiever geworden over de omzet voor heel dit jaar. Ook biotechnoloog Galapagos had het lastig op Beursplein 5 na een verkoopadvies door zakenbank Jefferies.

De Amsterdamse AEX-index eindigde 0,3 procent hoger op 707,01 punten. De MidKap daalde 0,3 procent tot 928,03 punten. De beurzen in Londen en Parijs wonnen tot 0,4 procent, maar de DAX in Frankfurt verloor 0,3 procent.

Grootste daler hoofdfondsen

Philips was de grootste daler bij de hoofdfondsen, met een min van 7,7 procent. Het bedrijf gaat met de Amerikaanse justitie praten over geëiste verbeteringen voor zijn Amerikaanse fabrieken. Vorig jaar kwamen problemen met slaapapneuapparaten van Philips aan het licht. Het isolatieschuim in die apparaten kon afbrokkelen met mogelijke gezondheidsproblemen voor gebruikers als gevolg. Philips moet in totaal 5,5 miljoen apparaten vervangen. Inmiddels zijn 3 miljoen vervangende apparaten geproduceerd.

Moederbedrijf Thuisbezorgd

Just Eat Takeaway verloor 3 procent na een verlaging van het koersdoel door Deutsche Bank. Vrijdag won de eigenaar van Thuisbezorgd.nl nog bijna 14 procent na een positieve handelsupdate van de Duitse branchegenoot Delivery Hero. Levensmiddelenconcern Unilever en uitzender Randstad, die dinsdag de boeken openen, stegen tot 0,8 procent. ING was de grootste stijger in de AEX met een plus van 2,6 procent.

In de MidKap bungelde Galapagos onderaan met een min van meer dan 7 procent. Verzekeraar ASR was koploper bij de middelgrote fondsen op het Damrak met een plus van 1,4 procent.

Ierse budgetvlieger

In Dublin zakte Ryanair 0,1 procent. De Ierse budgetvlieger boekte afgelopen kwartaal weer winst na een fors verlies in dezelfde periode vorig jaar. Volgens financieel directeur Neil Sorahan is het herstel na de coronacrisis nog wel broos. In Frankfurt leverde Volkswagen 1,3 procent in. Topman Oliver Blume van sportwagenmerk Porsche volgt in september Herbert Diess op, die sinds 2018 aan het hoofd staat van de Duitse autogroep.

De euro was 1,0214 dollar waard, tegen 1,0217 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,9 procent meer, op 96,47 dollar. Brent-olie werd 1,8 procent duurder op 105,03 dollar per vat.

Door: ANP

29 juni '23 (11:03)

Ketchup van The Ketchup Club vanaf volgende week te vinden bij de Albert Heijn

The world needs more ketchup, vindt The Ketchup Club. Waarom? Omdat ketchup het beste haalt uit groenten en fruit die anders worden weggegooid. Bijvoorbeeld in Kenia, waar The Ketchup Club meer dan 100 boeren helpt voorkomen dat 40 procent van de tomaten- en mango-oogst verloren gaat. Wat overblijft? Boeren met een stabiel en beter inkomen en veel, veel minder verspilling. Vanaf volgende week is de ketchup van The Ketchup Club in 3 smaken te koop in meer dan 700 filialen van Albert Heijn. Dat meldt The Ketchup Club.

16 juni '23 (10:41)

Flink begint ‘Buurthub’-winkel in Alkmaar

Flink wil de winkels van waaruit bezorgers vertrekken aantrekkelijker maken voor buurtbewoners. Dat wil de flitsbezorger doen met de zogenaamde ‘Buurthubs’. De eerste locatie openen zij in Alkmaar. Daar heeft de locatie een flinke make-over gekregen, met een volledige restyling en een nieuw interieur. Dat meldt Foodclicks.

15 juni '23 (18:04)

Leo Catering kan Woonstad Rotterdam aan portefeuille toevoegen

Sinds 5 juni kunnen werknemers van Woonstad Rotterdam genieten van de catering van Leo Catering (hiervoor Leo Love Good Food). Dagelijks krijgen medewerkers op drie locaties hun maaltijden door dit bedrijf verzorgd. Dit meldt Out.of.HomeShops. 

14 juni '23 (12:44)

Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

14 juni '23 ( 9:30)

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor visserijsector en vissersdorpen

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor de visserijsector, meldt minister Piet Adema (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is ook bedoeld voor vissersdorpen en -gemeenschappen. Die staan de laatste jaren onder druk omdat de vissersvloot krimpt, onder meer vanwege de hoge brandstofprijzen en het verbod op pulsvissen.

13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

13 juni '23 (11:10)

Sligro verduurzaamt vervoer met 25 elektrische vrachtwagens

In het verduurzamingsprogramma van Sligro geldt ook de verduurzaming van het transport. Daarom heeft Sligro een aantal jaren geleden geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor de distributie naar horeca in stedelijke omgevingen. Er zijn kleine bestelauto’s en klassieke vrachtauto’s uitgeprobeerd, evenals een wegtrein voor de binnenstad. Sligro ontving onlangs een levering van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s om een volgende stap naar verduurzaming te maken. Dat meldt Sligro.

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.