Nationale Horecagids

NHG Voorschriften

Als u een horecabedrijf gaat beginnen, krijgt u te maken met een aantal instanties waarbij u zich moet inschrijven of kunt aansluiten. Hieronder staat een overzicht van de instanties waarbij u zich verplicht moet inschrijven.

Kamer van Koophandel
U bent verplicht uw bedrijf uiterlijk een week na vestiging in te schrijven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel in uw vestigingsplaats.

Bedrijfschap Horeca en Catering (bH&C)
Ieder horeca- en contractcateringbedrijf moet volgens de Wet op de bedrijfsorganisaties verplicht ingeschreven staan bij het bedrijfschap Horeca en Catering.

Belastingdienst Ondernemingen in uw regio
1. U dient een BTW-nummer aan te vragen bij de Belastingdienst.

2. Als u personeel in dienst neemt, moet u dit melden bij de Belastingdienst. Nieuwe werknemers moet u verplicht elektronisch aanmelden bij de Belastingdienst. Dit doet u uiterlijk op de dag vóór het begin van de werkzaamheden.

3. Als u gebruik gaat maken van postmix frisdranken (frisdrank, die gemaakt is van siroop, gekoeld leidingwater en koolzuurgas met behulp van een postmixinstallatie) dient u hiervan aangifte te doen. U moet dan namelijk accijns gaan betalen.

Bron: SVH