Recreatiegebied het Lido in Waalwijk krijgt na 15 jaar weer horecagelegenheid

Vroeger stond er de bekende horecazaak Het Nieuwe Lido. Het pand ging echter in 2007 in vlammen op. Daarna is er nooit meer een horecagelegenheid bij het recreatiegebied gekomen. Tot nu. Alhoewel de komst van een grote horecagelegenheid tijd in beslag neemt, gaat deze nu van start. De opening van het horecacomplex staat gepland halverwege 2024. Dit meldt de Gelderlander.

De plannen voor een nieuwe horecazaak stonden al langer op de agenda. Nu gaat het nieuwe complex gebouw worden aan de Vijverlaan, waar voorheen Het Nieuwe Lido stond. Het heeft meer dan vijftien jaar geduurd voordat er een nieuwe horecagelegenheid naar de plas komt. Vrijwel zeker is het dat deze de naam Lido gaat dragen. Het moet een plaats worden voor mensen om te lunchen, dineren of voor een kop koffie of thee. De capaciteit zal ongeveer 200 bezoekers worden.

Bouw kost veel tijd

Al jaren zijn ondernemers René Vissers en Rogier Arntz bezig met het bedenken van de plannen voor de nieuwe horecazaak. Het proces is enorm tijdrovend. Begin vorig jaar leek de bouw in een stroomversnelling te komen. Het ontwerp was afgerond, de voorbereidingen waren al volop in gang. Ze hoopten dat de bouw midden vorig jaar kon beginnen.

Dat bleek echter niet zo makkelijk te zijn. Hoewel het lijkt alsof de bouw stilstaat, is er achter de schermen volop actie aan de gang. René Vissers, eigenaar van DAS Bouwsystemen in Dunen, stelt dat er in de tussentijd veel is gebeurd. Zo hebben ze niet alleen te maken gekregen met corona, maar is de bouw in een natuur- en waterrijk gebied lastig. Het gebouw moet bijvoorbeeld tussen twee vijvers in komen te staan. Bij het bouwen moet dan goed rekening worden gehouden met het grondwaterpeil. Ook de samenwerking tussen veel verschillende partijen neemt veel tijd in beslag.

Daarom denkt Vissers dat de bouw medio dit jaar zal starten. Hij wil daarentegen geen concrete startdatum noemen. Wel weet hij dat de bouw van het complex ongeveer een jaar gaat duren.

Twee verdiepingen

Het complex dat langs de Lido komt te staan moet twee verdiepingen hebben. Op de begane grond komt een groot terras, waar je uitzicht hebt over het water. Ook de eerste verdieping wordt verruimt met een overdekt terras.

De gemeente is al langere tijd op zoek naar een goede balans tussen recreatie en groen. Het plan voor de horeca sluit aan bij deze doelen.

Door: Nationale Horecagids