Badkuipterrein aangewezen als tijdelijke horecalocatie Badhoevedorp

Door Nationale Horecagids
3 min
Het Badkuipterrein bij Badhoevedorp gaat de komende tijd dienen als uitvalsbasis voor de horecaondernemingen. Momenteel is de gemeente aan het werken aan een aanbestedingstraject waaraan geïnteresseerde ondernemers mee kunnen doen, meldt HC Nieuws.

Wethouder Jurgen Nobel heeft besloten dat de tijdelijke horecalocatie in Badhoevedorp het Badkuipterrein wordt. Hij stelt dat mensen behoefte hebben aan horecaondernemingen zoals QBeach. De locatie waar deze zaak nu staat kan nog voor een jaar geëxploiteerd worden. Daarna moet QBeach op zoek gaan naar een nieuwe plek.

In februari was er enige oproer over het bestemmingsplan van de gemeente, waarin staat dat de horecazaak moet wijken voor nieuwe horeca. De ondernemer wist al vanaf het begin dat hij moest verhuizen. Daarbij zou hij hulp krijgen van de gemeente. Die heeft nu het Badkuipterrein aangewezen.

Openbare aanbesteding

De gemeente is daarentegen verplicht om een aanbestedingstraject te starten. De juridische regels vragen om een openbare aanbesteding. Ook andere partijen moeten de kans krijgen om zich te vestigen op de locatie.

Tijdens de voorbereiding van de aanbesteding gaat de gemeente ook in gesprek met de omwonenden. Binnenkort wordt er een informatieavond georganiseerd. De aanbesteding zal naar verwachting eind 2023 beginnen. In het voorjaar van 2024 moet dan duidelijk zijn welke partij de vergunning krijgt.