Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Petitie behoud beachclub in Badhoevedorp inmiddels duizenden malen ondertekend

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 7 min
location_on [xx]km
Petitie behoud beachclub in Badhoevedorp inmiddels duizenden malen ondertekend
Momenteel speelt de vraag in Badhoevedorp of je volgend jaar in de zomer nog met zand tussen je tenen bij beachclub QBeach een cocktailtje kan drinken. Het houdt het hele dorp in zijn greep: inmiddels is de petitie voor het behoud van de populaire strandtent al meerdere duizenden keren getekend. Dit meldt NH Nieuws.

In 2019 opende QBeach de deuren op de plek waar de A9 Badhoevedorp in tweeën splitste. Die snelweg liep eerst recht door het dorp, maar na een verbouwing langs het dorp. Daarom zag ondernemer Hartger Pen met zijn familie een kans om een beachbar met stadsstrand te openen.

Toentertijd was al bekend dat de tent niet voor onbepaalde tijd kon blijven staan. De onderneming moet in het najaar van 2024 wijken voor een bestemmingsplan van de gemeente van het centrum van Badhoevedorp. Daar is QBeach niet in meegenomen.

Ontmoetingsplaats

De deadline voor het bestemmingsplan komt steeds dichterbij en wekt vragen op bij de ondernemers en vaste gasten over het voortbestaan van QBeach. Dat de tent levensvatbaar is en bestaansrecht heeft, bewees de beachbar de afgelopen jaren.

Daarom is een vaste bezoeker van de bar een petitie begonnen. Hij geeft aan dat de strandtent niet is opgenomen in het plan van de gemeente. Daar maakt hij zich zorgen over. Inmiddels is de petitie al meer dan 3.500 getekend. Hij typeert de plek niet als een café of restaurant. “Het is een sociale ontmoetingsplaats”, zegt hij tegen NH Nieuws.

Ook de eigenaar van de tent vindt dat QBeach een verbindende functie heeft gekregen in Badhoevedorp. Hij stekt dat het een ‘prominente plaats heeft ingenomen in het dorp’, en stelt dat de voormalige snelweg als een soort ‘Berlijnse muur’ het dorp verdeelde. Nu deze weg is stelt hij dat het dorp één is geworden met QBeach precies in het midden.

Claxonnerende auto’s

Het is niet alleen maar regenbogen en zonneschijn. Ondanks dat er een overwegend positieve sfeer hing rond de beachbar, vertelt de eigenaresse Corina Pen. “Maar na vierhonderd klachten is er een negatieve sfeer ontstaan.” Ze vertelt dat de klachten voor het grootste deel van één buurman komen. Die klaagt over onder andere claxonnerende auto’s, zwerfafval en lossende vrachtwagens op de stoep.

Daarom stapte de buurman afgelopen november naar de gemeenteraad om zijn ergernissen aan te kaarten. Zo viel er afgelopen week een brief van de gemeente op de deurmat bij Hartger en Corina. Daarin roept de gemeente het echtpaar op om het zwerfvuil rond de tent te beperken. Corina stelt dat zij hygiëne belangrijk vinden en dat ze altijd haar medewerkers vraagt om afval op te ruimen, ‘ook als het niet door onze gasten is achtergelaten’.

Permanente plek voor QBeach

De petitie moet leiden tot een vaste plek voor de strandtent. Daarbij benadrukt de vaste gast dat QBeach een belangrijke verbindende functie heeft en dat het soms meer voelt als een dorpshuis dan een strandtent.

Ook de gemeente hoort de oproep van de gast. Een woordvoerder van de gemeente geeft aan dat QBeach goed past in de geplande ontwikkeling van het centrum van het dorp. Die stelt dat de horeca een belangrijke plek inneemt in het bestemmingsplan. Daarentegen kan de gemeente geen vaste plek garanderen. Daar beslissen de grondeigenaren over.

Door: Nationale Horecagids

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.