Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Petitie behoud beachclub in Badhoevedorp inmiddels duizenden malen ondertekend

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 7 min
Petitie behoud beachclub in Badhoevedorp inmiddels duizenden malen ondertekend
Momenteel speelt de vraag in Badhoevedorp of je volgend jaar in de zomer nog met zand tussen je tenen bij beachclub QBeach een cocktailtje kan drinken. Het houdt het hele dorp in zijn greep: inmiddels is de petitie voor het behoud van de populaire strandtent al meerdere duizenden keren getekend. Dit meldt NH Nieuws.

In 2019 opende QBeach de deuren op de plek waar de A9 Badhoevedorp in tweeën splitste. Die snelweg liep eerst recht door het dorp, maar na een verbouwing langs het dorp. Daarom zag ondernemer Hartger Pen met zijn familie een kans om een beachbar met stadsstrand te openen.

Toentertijd was al bekend dat de tent niet voor onbepaalde tijd kon blijven staan. De onderneming moet in het najaar van 2024 wijken voor een bestemmingsplan van de gemeente van het centrum van Badhoevedorp. Daar is QBeach niet in meegenomen.

Ontmoetingsplaats

De deadline voor het bestemmingsplan komt steeds dichterbij en wekt vragen op bij de ondernemers en vaste gasten over het voortbestaan van QBeach. Dat de tent levensvatbaar is en bestaansrecht heeft, bewees de beachbar de afgelopen jaren.

Daarom is een vaste bezoeker van de bar een petitie begonnen. Hij geeft aan dat de strandtent niet is opgenomen in het plan van de gemeente. Daar maakt hij zich zorgen over. Inmiddels is de petitie al meer dan 3.500 getekend. Hij typeert de plek niet als een café of restaurant. “Het is een sociale ontmoetingsplaats”, zegt hij tegen NH Nieuws.

Ook de eigenaar van de tent vindt dat QBeach een verbindende functie heeft gekregen in Badhoevedorp. Hij stekt dat het een ‘prominente plaats heeft ingenomen in het dorp’, en stelt dat de voormalige snelweg als een soort ‘Berlijnse muur’ het dorp verdeelde. Nu deze weg is stelt hij dat het dorp één is geworden met QBeach precies in het midden.

Claxonnerende auto’s

Het is niet alleen maar regenbogen en zonneschijn. Ondanks dat er een overwegend positieve sfeer hing rond de beachbar, vertelt de eigenaresse Corina Pen. “Maar na vierhonderd klachten is er een negatieve sfeer ontstaan.” Ze vertelt dat de klachten voor het grootste deel van één buurman komen. Die klaagt over onder andere claxonnerende auto’s, zwerfafval en lossende vrachtwagens op de stoep.

Daarom stapte de buurman afgelopen november naar de gemeenteraad om zijn ergernissen aan te kaarten. Zo viel er afgelopen week een brief van de gemeente op de deurmat bij Hartger en Corina. Daarin roept de gemeente het echtpaar op om het zwerfvuil rond de tent te beperken. Corina stelt dat zij hygiëne belangrijk vinden en dat ze altijd haar medewerkers vraagt om afval op te ruimen, ‘ook als het niet door onze gasten is achtergelaten’.

Permanente plek voor QBeach

De petitie moet leiden tot een vaste plek voor de strandtent. Daarbij benadrukt de vaste gast dat QBeach een belangrijke verbindende functie heeft en dat het soms meer voelt als een dorpshuis dan een strandtent.

Ook de gemeente hoort de oproep van de gast. Een woordvoerder van de gemeente geeft aan dat QBeach goed past in de geplande ontwikkeling van het centrum van het dorp. Die stelt dat de horeca een belangrijke plek inneemt in het bestemmingsplan. Daarentegen kan de gemeente geen vaste plek garanderen. Daar beslissen de grondeigenaren over.

Door: Nationale Horecagids

26 mei '23 (10:47)

Urk gaat de tachtig illegale barretjes niet meer gedogen maar legaliseren

 In Urk zijn er ongeveer tachtig illegale barretjes op bedrijventerreinen te vinden, maar de gemeente hanteert een gedoogbeleid. Daar komt een einde aan. Volgens burgemeester Cees van den Bos gebeuren er in zulke ‘zuipketen’ of ‘jeugdhonken’ te veel dingen die het daglicht niet kunnen verdragen, zoals minderjarigen die in aanraking komen met volwassenen die drugs gebruiken en misbruik van meisjes. Dit meldt De Stentor.

26 mei '23 ( 9:22)

Café The Sting in Almere Haven langer dicht op last van burgemeester

De burgemeester van Almere heeft besloten buurtcafé The Sting drie maanden langer gesloten te houden. Het café was al twee weken dicht in verband met een schietpartij door een cafégast. Daarbij verwondde hij een 53-jarige man. Dit meldt Omroep Flevoland.

25 mei '23 ( 9:27)

Corona, prijsstijgingen, regeltjes en rookverbod zijn veel kroegen en clubs fataal

De afgelopen jaren zijn de regels voor cafés en nachtclubs strenger geworden. Tel daar de veranderende uitgaanscultuur en de coronapandemie bij op en je hebt een bijna fatale formule. En dat blijkt ook uit de cijfers. In de eerste vier maanden van 2023 moesten 575 kroegen en clubs de de deuren definitief sluiten. Dit meldt Trouw.

23 mei '23 (10:24)

Weg afgesloten om mogelijk explosief bij Rotterdams café

Bij een café aan de Oostzeedijk in Rotterdam is in de nacht van maandag op dinsdag een explosief afgegaan. De voordeur is beschadigd. Er zijn geen gewonden, meldt de politie.

19 mei '23 (11:48)

Nieuwe brunchzaak open in De Pijp in Amsterdam: Florentin

De Amsterdamse wijk De Pijp had nog niet genoeg horecazaken. Daarom opende er een nieuw brunchcafé in de hippe wijk: Florentin. In de zaak aan de Eerste Sweelinckstraat ligt de focus op Israëlische gerechten zoals mezze en shakshuka. De eigenaren van het restaurant zijn Batya Post en Ricardo Chaves. Dat meldt Entree Magazine.

17 mei '23 (13:07)

ABN AMRO: ‘Strandpaviljoens gaan zonnige toekomst tegemoet’

De ABN AMRO voorspelt dat de strandpaviljoens in Nederland een overwegend goed jaar gaan meemaken. Meer dan de helft  van de ondernemers, 60 procent, is positief gestemd. Zij verwachten dat zij dit jaar óf dezelfde omzet óf meer omzet dan vorig jaar gaan maken. Toch verwacht twee derde ook dat de marges een stuk lager liggen. Dit blijkt uit een onderzoek van ABN AMRO onder 149 strandpaviljoenhouders.

16 mei '23 (14:31)

Gemeente Groningen start campagne ‘stoep vrij, iedereen blij’ voor terrassen binnenstad

De eerste warme dag hebben we al achter de rug, het zonnetje begint al te branden. Kortom: tijd voor een terrasje. De gemeente Groningen is blij dat de binnenstad weer volstroomt met terrasbezoekers. Maar Stadjers roept bezoekers en ondernemers wel op om rekening te houden met elkaar. Zo komt de doorgang niet in het geding en kan iedereen van het zomerweer genieten. Dat meldt Gemeente Groningen.

16 mei '23 (13:46)

Experts waarschuwen niet voor happy hours, maar voor ander alcoholgevaar

In Zwolle en Apeldoorn worden de happy hours in de horeca al aangepakt. Deze gemeentes willen af van de stuntprijzen voor alcohol. Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP) vindt dit een goed idee. Maar wel is directeur Wim van Dalen verbaast dat het nog steeds over dit onderwerp gaat. Volgens hem is er een nog veel grotere dreiging dat goedkope drankjes, meldt de Stentor.

16 mei '23 (10:26)

Dit is de naam van de nieuwe kroeg op de plek van café Philip in Tilburg

Afgelopen februari kondigde de eigenaar van café Philip aan de Heuvel in Tilburg. Toen zei de ondernemer dat hij op zoek was naar iemand die ‘net zoveel enthousiasme heeft als ik had toen ik op mijn 25 begon’. En die heeft hij gevonden. Afgelopen maandag maakte de eigenaar bekend dat de kroeg niet alleen een nieuwe uitbater, maar ook een nieuwe naam krijgt. Vanaf nu gaat café Philip verder als Café Bar De Kruik. Het wordt een huiskamercafé met een warme sfeer ‘op de gezelligste straat van Tilburg’. Dat meldt het AD.

15 mei '23 (13:38)

Tweede locatie The Villy opent in Terraced Tower in Rotterdam

Vandaag, 15 mei, is de opening van de nieuwe locatie van The Villy. Na de eerste vestiging in Amsterdam, The Villy Rhapsody, opent nu een tweede locatie in Rotterdam. Deze is gevestigd in het Maritiem District om de hoek van de Markthal. Daar worden werken en leven met elkaar gecombineerd in het centrum van de Maasstad.