Horecaondernemer laat werknemers zelf hun salaris en uren bepalen

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Zelf jouw salaris en uren bepalen? Bij restaurant Meydani in Nijkerk kunnen toekomstige medewerkers dit doen. De eigenaar hoopt hiermee slim in te spelen op de huidige problematiek rondom personeelstekort. Dit meldt het AD.

Het personeelstekort zorgt ervoor dat horecaondernemers met creatieve oplossingen moeten komen. Sommige eigenaren hopen dat hun oude medewerkers weer terugkomen van de GGD. Andere ondernemers plaatsen een videovacatures in de hoop dat het aantrekkelijker is voor potentiƫle werknemers.

Doelgroep

Ook het mediterrane restaurant Meydani worstelt met tekort aan arbeidskrachten. Vorige maand openden zij hun deuren en probeerden zij om via social media aan personeel te komen. Dit leverde niets op. De eigenaar, Tamim Haqparast, moest noodgedwongen nadenken wat de doelgroep aantrekkelijk vindt. Zo kwam hij op het idee om potentiƫle werknemers zelf het salaris en de werkuren te laten bepalen.

Verhouding

Haqparast geeft hierbij wel aan dat het in verhouding moet staan tot de ervaring die iemand heeft. Als een 18-jarige werknemer nog nooit in de horeca heeft gewerkt, kan hij niet tien tot twaalf euro per uur vragen. Wat wel kan is de hoogste trede binnen een bepaalde schaal eisen, maar dan wordt er wel verwacht dat je dit kunt waarmaken.

Door: Nationale Horecagids